marian wigry3 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam wszystkich forumowiczów. Co preferujecie jako ochronę nogawek spodni przed wkręceniem się w zębatkę korby? Do niedawna stosowałem klamerki od bielizny, ale to chyba wieś. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Najprościej podwinąć nogawki chyba... Albo przykręcić taką plastikową osłonke na blat i wio... Innych możliwości raczej nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Sprawdzonym w bojach sposobem jest stosowanie odblaskowych opasek na nogi. Zaczepia sie na rzep..wiec nie ma problemu z regulacja. Dzialanie wzorowe...no i dodatkowo jest kolejny odblask. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Załóż sobie osłonę na korbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Opaski odblaskowe na rzep, na gumkę, albo samozaciskowe (coś tak jakby linijka, która po zgięciu sama lekko zaciska się na nodze). Jedna na prawą nogę, zeby chronić spodnie, a po zmroku druga na lewą, żeby poprawić widoczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 To ja jeszcze swój patent przedstawie : Guma zwykła z pasmanterii taka na 2cm szeroka długość zależnie od obwodu nogi, do tego zatrzask taki jak stosowane w smyczach do telefonów albo w trokach w plecakach turystycznych, igła nitka, 15 min i gotowa opaska która łatwo zdjąć a czasem służyła mi też do innych celów dzięki elastyczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 na rowerze raczej w długich spodniach nie jeżdżę ale jeśli już jestem do tego zmuszony to wkładam kawałek nogawki pod skarpetkę... pomysł tani i niezawodny poza tym taki temat już był: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...B9%EF%BF%BDonka http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...B9%EF%BF%BDonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.