Skocz do zawartości

[opony] max 90zł za sztukę, na maratony

NIEMRAWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Muszę kupić zestaw opon, z których zamierzam korzystać na maratonach. Wiem ze powinno sie je dobierać w zależności od nawierzchni, warunków pogodowych itd. Z powodów finansowych nie moge sobie na to pozwolić więc potrzebuję czegoś w miarę uniwersalnego i lekkiego. Wolałbym żeby cena za sztukę nie przekroczyła 90zł. Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam:-)

Napisano

Co do Racing Ralpha to opona typowo na wyścigi i maratony, szkoda jej do używania na co dzień, jest lekka (470 gr) ma niskie opory toczenia i ma naprawdę dużą przyczepność. Jednak kiepsko się sprawdza na mokrej nawierzchni, błocie. Na suchych warunkach to chyba opona nr 1 na rynku.

Pamiętaj tylko, że zużywa się naprawdę szybko zwłaszcza na asfalcie, łatwo ją przebić, a nawet przeciąć.

Napisano

roswell, miałeś kiedyś RR ?

używałem 2 kompletów, bardzo szybka opona. Nie zauważyłem żeby łatwo szło ja przebić czy przeciąć ( a nie ważę 50kg )

co do zużycia w jeździe mieszanej czyli do 50% szosy. To te 5tkm spokojnie wytrzymuje czyli nie najgorzej.

w błocie RR radzi sobie średnio, dużo lepiej sprawuje sie NN.

Napisano

tak jestem posiadaczem RR, moja jest przecięta, dł. przecięcia to 1cm, wcale nie szaleje, nie jeżdzę w jakimś ciężkim terenie. Przebić mi się ją udało jakieś 5 razy w tym roku. Ma przebieg 3000km + i nie wiele z jej bieżnika zostało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...