NIEMRAWY Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam, Muszę kupić zestaw opon, z których zamierzam korzystać na maratonach. Wiem ze powinno sie je dobierać w zależności od nawierzchni, warunków pogodowych itd. Z powodów finansowych nie moge sobie na to pozwolić więc potrzebuję czegoś w miarę uniwersalnego i lekkiego. Wolałbym żeby cena za sztukę nie przekroczyła 90zł. Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEMRAWY Napisano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 co myslicie o tych: 1 RACING RALPH Evolution 2.1/2007 lub 2 http://www.allegro.pl/item205492376_nowe_o..._zl_okazja.html może macie jakies propozycje... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Co do Racing Ralpha to opona typowo na wyścigi i maratony, szkoda jej do używania na co dzień, jest lekka (470 gr) ma niskie opory toczenia i ma naprawdę dużą przyczepność. Jednak kiepsko się sprawdza na mokrej nawierzchni, błocie. Na suchych warunkach to chyba opona nr 1 na rynku. Pamiętaj tylko, że zużywa się naprawdę szybko zwłaszcza na asfalcie, łatwo ją przebić, a nawet przeciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 roswell, miałeś kiedyś RR ? używałem 2 kompletów, bardzo szybka opona. Nie zauważyłem żeby łatwo szło ja przebić czy przeciąć ( a nie ważę 50kg ) co do zużycia w jeździe mieszanej czyli do 50% szosy. To te 5tkm spokojnie wytrzymuje czyli nie najgorzej. w błocie RR radzi sobie średnio, dużo lepiej sprawuje sie NN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 tak jestem posiadaczem RR, moja jest przecięta, dł. przecięcia to 1cm, wcale nie szaleje, nie jeżdzę w jakimś ciężkim terenie. Przebić mi się ją udało jakieś 5 razy w tym roku. Ma przebieg 3000km + i nie wiele z jej bieżnika zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIEMRAWY Napisano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 a co powecie o Schwalbe Nobby Nic Evolution? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.