sawik891 Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam Jako że w przyszłym roku pisze maturę i będę próbował sie dostać na UMK (rachunkowość i finanse/ zarządzanie - może ktoś z tego forum to studiuje?) chciałbym sie czegos dowiedzieć o Toruniu i jego okolicach, interesuje mnie np. ilość ścieżek rowerowych, w jakiej scenerii one są (w lesie, przez pola itp), czy są one płaskie jak deska, czy też usiane pagórkami itp, czy są też jakieś długie zjazdy, bo czasem lubię tak śmigać i czuć wiatr we włosach i muchy między zębami... ogólnie interesuje mnie rzeźba terenu i wszystko o miejscach, w których można jeździć rowerem Poza tym jak się żyje w Toruniu? czy jest to miasto "przyjazne studentowi"? Czy z UMK daleko jest do centrum? Gdzie można się rozerwać po tygodniu zajęć? Jak często są organizowane jakieś imprezy, koncerty? Czy są jakieś fajne sklepy rowerowe, ale takie z prawdziwego zdarzenia, w których ceny są w miarę przystępne? Co lubicie w tym, mieście a czego nie? Piszcie, czekam na Wasze odpowiedzi Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 No to powiem tyle. Na studia nie chodzę (jestem w gimnazjum) ale mój brat tu studiuje socjologie i jest zadowolony. Toruń jest na pewno miastem przyjaznym studentom, dużo tutaj ciekawych imprez i pubów z akademika do centrum jest dosyć daleko, najlepiej jeździć autobusem. Rozerwać się można wszędzie, chodźby na rowerze są puby, jest multikino, są inne rozrywki, jest Cygan na ulicy . Koncerty są organizowane często (zależy jaki rodzaj muzyki preferujesz), mamy tutaj Radio Maryja . Sklepy rowerowe są, ale moim zdaniem nie z prawdziwego zdarzenia, jedyny dobry jest na Rubinkowie, na Kosynierów Kościuszkowskich, sprzedają tam rowery Krossa, Authora. Mam nadzieję, że to Ci troszeczkę pomoże Pzdr FiFi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radar Napisano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 jakim autobusem ? od UMK na starówkę jest rowerkiem jakieś 5-10 minut ścieżki rowerowe w mieście niestety kuleją tras rowerowych wokół Torunia jest sporo- do wyboru do koloru są płaskie ale górki też się znajdą gdzie się zabawić też jest - sporo pubów, klubów etc imprezy - jak na miasto studenckie jest ich sporo - koncerty, festiwale etc ogólnie miasto BARDZO studenckie dorobiliśmy się nawet MASY KRYTYCZNEJ - www.rowerowytorun.com.pl rowerzystów jest sporo - ale tworzą raczej zamknięte grupy - co nie zmienia faktu że zawsze można z nimi pośmigać - po lesie czy szosie tudzież mieszanie Sklepy rowerowe są i owszem. Ale godne polecenia są tylko dwa. Jeden wspomniany na Rubinkowie - pana Janka Leśniewskiego - LIDER SPORT. Najlepszy serwis w mieście. Ceny przystępne. Duży wybór. Jeśli czegoś nie ma - zawsze jest w katalogu i można ściągnąć. Drugi - BIO-BIKE - pana Kondeja. Z serwisu nie korzystałem, ale słyszałem że też spoko. Duży wybór. No i ramy na zamówienie. Powiedziałbym SKROJONE pod klienta :wink: To tak po krótce. Jak będziesz miał pytania Wal śmiało (tylko w kasku :wink: ) Pozdrower radar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.