Skocz do zawartości

[piasta,kaseta] Piszczenie w okolicy piasty

fozu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Rok temu zlozylem kolo na maszynowym Novatecu. Od jakichs 200km zaczely sie dziwne ciche piski przy wolnych obrotach, wlasciwie to slyszalne tylko w pomieszczeniu. Nie zainteresowalbym sie tym gdyby nie dziwne bujanie na tylnym kole(nie zawsze odczuwalne).

Co bardziej mozliwe luzy na piascie (nie regulowalem jej po zlozeniu) czy cos w wolnobiegu (Sram 5 z 2003, rok temu rozkrecany i czyszczony) ?

Pozdrawiam

Napisano
Witam

Rok temu zlozylem kolo na maszynowym Novatecu. Od jakichs 200km zaczely sie dziwne ciche piski przy wolnych obrotach, wlasciwie to slyszalne tylko w pomieszczeniu. Nie zainteresowalbym sie tym gdyby nie dziwne bujanie na tylnym kole(nie zawsze odczuwalne).

Co bardziej mozliwe luzy na piascie (nie regulowalem jej po zlozeniu) czy cos w wolnobiegu (Sram 5 z 2003, rok temu rozkrecany i czyszczony) ?

Pozdrawiam

Mam obecnie to samo, byłem w serwisie gość powiedzial ze to absolutnie nic groźnego i że już się z czymś takim spotkał :) Muszę tylko zostawić bika żeby mi rozkręcił tą piastę i to naprawił :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...