Skocz do zawartości

[nowinki] informacje, newsy i plotki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tu jeszcze trochę w temacie nowych 'dales. Rize na końcu pierwszej strony - co za orgia kolorów! Poproszę parę sztuk tych czerwonych Nobbych :)

Najwyższy model Moto ma ważyć 13.6kg - nieźle jak na 160mm skoku. Dizajn i kolorystyka są dość... kontrowersyjne :P ale ciekaw jestem jak to będzie działać. To w dalszym ciągu jest jednozawias, ale damper jest montowany na dole do wahacza, czyli tak jak w nowym Treku Fuel EX a to ponoć jeździ wcale nieźle. Ktoś chce się wypowiedzieć?

Carbon Moto 3 byłby nawet w moim zasięgu, ma kosztować $3,899, ma Lyrika z przodu i Fox DHX Air z tyłu, z platformą pewnie będzie się nawet dało podjechać :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Koła to już pomysł nad którym pracują długo. Ale jak dobrze pamiętam jest kłopot ze sztywnością :) W sumie to się spóźnili bo pisałem już tutaj o tym :)http://biketube.ovh.org/?p=56 Pomysł korbobraci wydaje się być świetny i ciekaw jestem czy w 2009 się pojawią.

Napisano

No nareszcie :o A już się obawiałem, że będzie tylko ten niebieski z prezentacji a tu taki wybór. U mnie i tak będzie Reba ale popatrzeć można :D

Napisano

umnie też będzie reba i nic innego niechce po ujezdzeniu tego amorka u kolegi ale może bende miał porównanie do sida 08 więc dam znać niebawem ... ;)

Napisano
W marcu na rynku pojawi się miesięcznik "Rowertour", który będzie pierwszym pismem turystycznym w Polsce o tematyce rowerowej skierowanym do wszystkich uprawiających ten sport. Magazyn ukaże się nakładem Domu Wydawniczego Kruszona.

Tytuł ma na celu m.in. promowanie aktywnego stylu życia i wspieranie inicjatyw prowadzących do poprawy infrastruktury dla rowerzystów.

Znajdą się w nim relacje z wielkich wypraw rowerowych oraz opisy krótkich wycieczek na weekend. "Rowertour" ma także przybliżać zwyczaje i kulturę rowerową różnych krajów i miast. Poza tym w magazynie czytelnicy znajdą informacje o nowościach sprzętowych, porady, jaki sprzęt wybrać i jak sobie radzić z drobnymi usterkami.

Pismo liczyć będzie 84 strony i kosztować 7,80 zł. Nakład pierwszych wydań wyniesie 30 tys. egzemplarzy, a docelowa sprzedaż to od 12 do 15 tys. egz. Miesięcznik poza punktami sprzedaży prasy ma być dystrybuowany w przyszłości także w sklepach turystycznych i rowerowych oraz na imprezach związanych z tym sportem.

Redaktor naczelną "Rowertouru" została Izabela Dachtera, która wcześniej pracowała w "Głosie Wielkopolskim", m.in. jako wydawca wydań piątkowych i nadzorująca magazyn "Dziewczyna i chłopak". Makietę miesięcznika przygotowała Zofia Komorowska, dyrektor artystyczna wydawnictwa.

Kampania promocyjna pisma już ruszyła i obejmuje prasę ("Shape", "Podróże", "n.p.m.":), lokalne rozgłośnie radiowe oraz mailingi i kampanie banerowe w serwisach rowerwoych. Realizowana jest także promocja sprzedaży w sieciach Inmedio i Tabac.

Dom Wydawniczy Kruszona poza "Rowertourem" wydaje obecnie miesięcznik "n.p.m." poświęcony turystyce górskiej.

Napisano

no ładnie ładnie, wchodzić w taką niszę (chociaż mają npm więc wiedzą co i jak). ciekawe czy się utrzymają na rynku. trzymam kciuki i szukam od jutra po empikach. Mam nadzieję, że nie będzie to przerost formy nad treścią jak w MagazynieRowerowym.

Trochę żenujące, że startują z nowym tytułem a nie mają strony www. jednak mamy 2008 r. :P pierwsze co zrobiłem po dostaniu reklamy z tego forum to wejście pod adres z okładki i... nic nie wyszło <_<

ps. tematy o Rowertour można by wydzielić do nowego wątku. lada dzień będzie więcej opinii :P

Napisano

Miejmy nadzieje, ze strona ruszy z premiera magazynu, czyli juz jutro...

Ja oczywiscie tez zakupie. Mam nadzieje, to to bedzie to, czego szukam.

PS: Okldka calkiem przyjemna dla oka :P

Napisano

kupiłem, i to w zwykłym kiosku bo akurat zobaczyłem i mi się przypomniało - fajne sprawozdania ale jak dla mnie za mało Enduro, że się tak wyrażę. Kto z nas ma czas jechać do Indii czy na jakieś wulkany. No by być sprawiedliwym coś o Izerskich czy Kłodzku też jest fajnego. Ale wg mnie w BB opisy trasek tego typu już są i w więszej ilości po naszych Beskidach czy górach na Słowacji czy Czechac. A servis to w sumie takie tam banały opisują.

Nic w każdym razie odkrywczego.

Napisano

Fajne malowanie, fajnie cały wygląda. Ale te smarowniczki nie wiem czy mają oznaczać, że tam nie ma łożysk maszynowych tylko jakieś ślizgi ? Bo maszyn smarowniczkami raczej się nie obsługuje ?. No i to miejsce jest bardzo narażone na uderzenia przez przejeżdżane pnie, lecą w tamto miejsce największe kamole spod przedniego koła itp a tam piny na gwintach wystają ;) . Nie przemyśleli jak dla mnie tego. I nadal choćby jednego małego bidonu się nie wsadzi w główny trójkąt ramy :D .

Napisano

Wiem, ale ja o maszynach mówię - nie widziałem maszynowych które się smaruje :D:P

Tak więc domniemanie moje jest takie przez te smarowniczki że tam są zwykłe łożyska ślizgowe.

Napisano

A Ja dziś rozmawiałem z przedstawicielem handlowym Krossa. I dowiedziałem sie koniec zakupów rowerów z allegro do dużo niższych cenach.. Wszyscy kontrahenci Krossa podpisują tzw. lojalkę, że rowery z rocznika'08 nie będa sprzedawane po kasztach.. koniec taniego Krossa z allegro itd :] To nawet dobrze, ponieważ psuło to rynek Krossów sprzedawanych w sklepach..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...