Skocz do zawartości

[nowinki] informacje, newsy i plotki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dziś dorwałem w Swoje ręce nowy katalog Bikershopu. znalazłem w nim trochę nowych komponentów Boplight'a :] m.in. korba szosowa i kobra mtb( 967g ) z HII. Szosowej nie pamietam. Nowe piasty Boplighta koloru czerwonego :x Nowe kaski też boplighta. To takie rzeczy które mi sie odrazu rzuciły w oczy. Cen jeszcze w katalogu nie było, ale i te niebawem poznam.:]

• Mod Team
Napisano

Gdzie ty widzisz tam białą wersję ? Bo ja widzę w czarnej. Niby też wygląda ładnie, ale to jednak nie to samo co biały slr ;)

Napisano

Mam nadzieje że te czerwone piasty będą miały wieksza trwałość niż Race(AC/Rotaz). Szkoda, że disc only, chyba że nie wrzucili jeszcze wersji pod V-ki :D mam nadzieje... Ale fajnie by mi sie komponowały z Pilotem, pancerzami i może czerwonym siodłem ;)

Napisano

Te karbony wszystkie zaczynają wyglądać tak samo. Przejadły się już. Nie zdziwię się jak niedługo chińczycy zaczną je robić dla wszystkich na zamówienie bo robocizny z nimi jest najwięcej jak by nie było a ona u chińczyków za grosze :).

I choć miłośnikiem sztywniaków nie jestem to jak już coś fajnego i przede wszystkim wytrzymalszego jak się walnie w coś rowerkiem to z Titusa 2008 tytanowy Eleven:

http://titus-bikes.pl/index.php?option=com...8&Itemid=31

popatrzcie na fantastyczne haki koła, tylko wiem, ta cena zapewne :P

Napisano

W 98 natknąłem się w Krakowie na carbon no name za 900zł. Troche mi to przypominało stare carbonowe produkty giant'a. Wg sprzedawcy masa tej ramy miała wynosić 1900g.

• 3 tygodnie później...
Napisano

''Wygląda na to,że doczekaliśmy czasów, w których podrabia się nie tylko luksusowe zegarki czy torebki , ale i części rowerowe. Najnowsza informacja dotyczy produktów Race Face i serii kierownic carbonowych Next. Jeśli traficie na wyjątkową okazje, np. kierownica kosztowac będzie o połowe mniej niż zalecane przez producenta ok. 500zł , należy dwa razy się zastanowic. Jak rozpoznac podróbkę? Jest o 30 gr. cięższa niż ważący 119gr. oryginał'' Magazyn Rowerowy - najnowszy.

Napisano

to tzn OEM, jak bedziesz mial w ręku to w oem'owe gorzej widac karbon, ma wiecej zywicy, przez co jest mocniejsza i montowana do rowerów seryjnych. Wersja do kupienia normalnie jest lzejsza i wyrazniej widac ułozenie włókien karbonu. Cena oczywiscie wyzsza ale waga nizsza

Napisano

Są dwa rodzje produkowane, do sprzedazy normalnej oraz do montaży w fabrycznych rowerach. OEM Wazy wiecej o ok 30g i gorzej widac nitki włókna, ma wiecej żywicy a wersja do sprzedazy waży ok 100-110g ma mniej zywicy, lepiej widac nitki oraz jest lżejsza

Napisano

tak oto tworzy się mity. trzeba uważać na wszystko, a nie na tego czy innego wytwórcę. kazdy producent robi cos oem a wiekszosc nie wychodzi z fabrykami poza chiny czy tajwan. skosnooki dostaje marną miche ryżu a bajker cieszy miche z taniego markowego produktu.

Napisano

Zaraz zwolennicy 29'erów powinni dowodzić wraz z GF, że 32 w MTB będą lepsze bo wiadomo, lepiej się przez dziurska przejeżdża ;).

Napisano

Ale to już Spec pokazywał. Przeciwnicy wewnętrznych sterów (tu dolne łożysko ma chyba rozmiar 1 1/4 albo nawet 1,5 cala) będą zdruzgotani bo tak upierali się, że klasyczne są lepsze a tu wszyscy zaczynają na wewnętrzne przechodzić czy to standardowe czy jak te mieszane :down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...