kiniu2 Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Nie dawno nie chcący wlałem troche płynu do naczyń jak myłem bidon bo go czymś w środku zabrudziłem... Teraz wydobywa sie z niego zapach tego płynu i woda ma zawsze dziwny posmak Co mam zrobić by to zlikwidować? Proszę o pomoc kiniu2 P.S. Jak w złym dziale temat założyłem to przepraszam i proszę o przyniesienie go
esc0bar Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Mozesz sprobowac z zalaniem go zimna woda z duza domieszka soli kuchennej. Powinno pomoc! Pzdr.
Vito Napisano 29 Września 2007 Napisano 29 Września 2007 Nie dawno nie chcący wlałem troche płynu do naczyń jak myłem bidon bo go czymś w środku zabrudziłem... Teraz wydobywa sie z niego zapach tego płynu i woda ma zawsze dziwny posmak Co mam zrobić by to zlikwidować? Goraca woda i 3 plasterki cytryny, zostaw na pare godzin. Zostanie tylko przyjemny cytrynowy zapach
agenciara Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 hehehe dobre i się zawsze pieni? może wystarczy zalać gorącą wodą, albo tak jak kolega mówi dorzucić cytrynkę. miałam kiedyś problem z zapachem i smakiem PLASTIKU pijąc z bidonu. Zalewałam go wszystkim czym się da w różnych temperaturach. Pomógł dopiero wlany IZOTONIK, ma on tak aromatyczny i mocny zapach że wszystkie dolegliwości zniknęły Zatem jako ostatnią deskę ratunku polecam powerade
Biera Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 jeśli te wszystkie działania nie odniosą rezultatu i bedziesz zamierzał kupić nowy - weź bidon BBB - nie lapie zadnych smakow ani zapachów, nawet po pepsi wystarczy go tylko nawet niezbyt dokładnie przepłukać. od siebie obstawiam system z goraca wodą i cytryną. na takie coś nie ma bata
Mathieo Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 mnie ostatnio natchnełem żeby po tyg wyciagnąc bidon z koszyka z pierdołami rowerowymi jak się okazało był jeszcze stary fresh i jak capiło, gorącą wodą zalałem nic zapach smak i wyglad > takie jakby ma powiekszone bakterie takie jakby pająki bardzo malutkie czarne może wiecie co na to poradzic bo widelcem próbowałem nic troche ise zebrałem ale dalej to samo , a zaznacze że ma plastikowego authora który nie ma dobrych opinie
jurasek Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 woda z octem (1 część octu 9 części wody ) zostawić na noc jeśli jeszcze potrzeba kuracje przedłużyć
KuLa2030 Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 mnie ostatnio natchnełem żeby po tyg wyciagnąc bidon Ty być Kali , rąbać drewno... Zastanów się nad tym co piszesz.... A co do tematu to w moim przypadku nic nie pomogło , ciągle jest jak było... nie pozostanie nic innego jak kupić bidony na następny sezon
Vito Napisano 30 Września 2007 Napisano 30 Września 2007 Ty być Kali , rąbać drewno... Zastanów się nad tym co piszesz.... Dobre, myslalem ze nikt nie zwroci na to uwagi A co do bidonu, to faktycznie cytryna i goraca woda nie pomaga???
agenciara Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 do mycia bidonu polecam trzy warstwy gąbki w tym środkowa twardsza, mój bidon jest zawsze czyściutki i pachnący . Nic się w nim nie wylęga Producent - BabyOno, ok 6 zł. Gdyby ktoś chciał/miał problem ze znalezieniem wiadomość na PW
KuLa2030 Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 A co do bidonu, to faktycznie cytryna i goraca woda nie pomaga??? Niestety po prostu zaniedbałem go... Gorąca woda pomaga ale tylko na troche , zostawie tylko bidon na 2 dni i jest to samo Całe szczęscie na zime mam bidon P.S Agenciara mam cos podobnego z tym że ma ,,włoski"
Gal Napisano 1 Października 2007 Napisano 1 Października 2007 Wrzatek + cytrynka naprawde fajnie dziala
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.