Skocz do zawartości

[bidon]zapach i smak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie dawno nie chcący wlałem troche płynu do naczyń jak myłem bidon bo go czymś w środku zabrudziłem... Teraz wydobywa sie z niego zapach tego płynu i woda ma zawsze dziwny posmak :) Co mam zrobić by to zlikwidować? Proszę o pomoc

kiniu2

P.S. Jak w złym dziale temat założyłem to przepraszam i proszę o przyniesienie go

• 3 miesiące temu...
Napisano
Nie dawno nie chcący wlałem troche płynu do naczyń jak myłem bidon bo go czymś w środku zabrudziłem... Teraz wydobywa sie z niego zapach tego płynu i woda ma zawsze dziwny posmak :) Co mam zrobić by to zlikwidować?

Goraca woda i 3 plasterki cytryny, zostaw na pare godzin.

Zostanie tylko przyjemny cytrynowy zapach :)

Napisano

hehehe dobre :P  i się zawsze pieni? :P  może wystarczy zalać gorącą wodą, albo tak jak kolega mówi dorzucić cytrynkę.

miałam kiedyś problem z zapachem i smakiem PLASTIKU pijąc z bidonu. Zalewałam go wszystkim czym się da w różnych temperaturach. Pomógł dopiero wlany IZOTONIK, ma on tak aromatyczny i mocny zapach że wszystkie dolegliwości zniknęły :P   Zatem jako ostatnią deskę ratunku polecam powerade :)

Napisano

jeśli te wszystkie działania nie odniosą rezultatu i bedziesz zamierzał kupić nowy - weź bidon BBB - nie lapie zadnych smakow ani zapachów, nawet po pepsi wystarczy go tylko nawet niezbyt dokładnie przepłukać.

od siebie obstawiam system z goraca wodą i cytryną. na takie coś nie ma bata

Napisano

mnie ostatnio natchnełem żeby po tyg wyciagnąc bidon z koszyka z pierdołami rowerowymi jak się okazało był jeszcze stary fresh i jak capiło, gorącą wodą zalałem nic zapach smak i wyglad > takie jakby ma powiekszone bakterie takie jakby pająki bardzo malutkie czarne może wiecie co na to poradzic bo widelcem próbowałem nic troche ise zebrałem ale dalej to samo , a zaznacze że ma plastikowego authora :) który nie ma dobrych opinie :D

Napisano
mnie ostatnio natchnełem żeby po tyg wyciagnąc bidon

Ty być Kali , rąbać drewno... Zastanów się nad tym co piszesz....

A co do tematu to w moim przypadku nic nie pomogło , ciągle jest jak było... nie pozostanie nic innego jak kupić bidony na następny sezon :P

Napisano
Ty być Kali , rąbać drewno... Zastanów się nad tym co piszesz....

Dobre, myslalem ze nikt nie zwroci na to uwagi :P

A co do bidonu, to faktycznie cytryna i goraca woda nie pomaga???

Napisano

do mycia bidonu polecam

6355.jpg

trzy warstwy gąbki w tym środkowa twardsza, mój bidon jest zawsze czyściutki i pachnący :P. Nic się w nim nie wylęga  :P  Producent - BabyOno, ok 6 zł.

Gdyby ktoś chciał/miał problem ze znalezieniem wiadomość na PW :P

Napisano
A co do bidonu, to faktycznie cytryna i goraca woda nie pomaga???

Niestety po prostu zaniedbałem go... Gorąca woda pomaga ale tylko na troche , zostawie tylko bidon na 2 dni i jest to samo :P

Całe szczęscie na zime mam bidon :P

P.S

Agenciara mam cos podobnego z tym że ma ,,włoski" :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...