MaciekBora Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Witam, sprawa dotyczy licznika VDO C4DS. Po ostatnim maratonie MTB zgubiła mi się zakrętka od baterii od nadajnika (tego zamocowanego przy kole). Jest to dziwne ponieważ przed maratonami zawsze sprawdzam rower i akcesoria - wszystko dokręcam, ale widać przypadki się zdarzają. Gdzie mogę dokupić taką zakrętkę? Harfa Harryson nawet nie raczy odpowiedzieć na email (daje to jasny stosunek tej firmy do klienta), w końcu są oficjalnym przedstawicielem VDO! Dzięki.
Robert Napisano 22 Czerwca 2007 Napisano 22 Czerwca 2007 A kiedy napisałeś do Harfy? Ja najdłużej na odpowiedź czekałem 3 dni. Chyba niestety nie można nigdzie dostać tej nakrętki. Na stronie Harfy są podane wszystkie części jakie można kupić do VDO i żadnych zakrętek tam nie ma. A Harfa-Harryson to jednak w moim odczuciu bardzo porządny dystrybutor i nie ma się co oburzać
MaciekBora Napisano 22 Czerwca 2007 Autor Napisano 22 Czerwca 2007 Skoro są dystrybutorem to powinni mieć takie części, jak by byli zwykłym dealerem to bym rozumiał to olewanie. A napisałem już kilka dni temu.
Loko Napisano 22 Czerwca 2007 Napisano 22 Czerwca 2007 Wcale że nie powinni , nie do każdego elementu kupisz część zastępczą i nie dotyczy to tylko liczników ale wielu produktów z róznych dziedzin ,równie dobrze możesz próbować kupić klapkę od baterii do pilota telewizyjnego grundig z modelu aracance itp. Takich małych gówienek moim zdaniem nie robią na wypadek że ktoś zgubi ,inaczej kazdy dostawca miałby zawalony magazyn mnóstwem gówienek .
Robert Napisano 22 Czerwca 2007 Napisano 22 Czerwca 2007 To czy są części zastępcze nie zależy od dystrybutora tylko producenta. I z tego co wiem to VDO nie sprzedaje zapasowych zakrętek.
MaciekBora Napisano 22 Czerwca 2007 Autor Napisano 22 Czerwca 2007 To jest dziadowskie podejście i widać jesteście do niego przyzwyczajeni. Jak się zepsuje coś w nożu np. marki Benchmade, to firma potrafi gratis ze stanów przysłać brakujące części.
Kriss Napisano 24 Czerwca 2007 Napisano 24 Czerwca 2007 Proponuję wysłać maila bezpośrednio do producenta - podejrzewam że przyślą
Blue Napisano 24 Czerwca 2007 Napisano 24 Czerwca 2007 J/w tylko nie pisz przypadkiem do dystrybutora tylko od razu do producenta, 99% dobrych firm ci wysle co potrzebujesz albo nawet jakis gratis jeszcze ;p.
MaciekBora Napisano 25 Czerwca 2007 Autor Napisano 25 Czerwca 2007 No spoko, właśnie naskrobałem list do VDO, zobaczymy, jak się sprawią. Mam nadzieję, że się łapią w tych 99% http://www.vdocyclecomputer.com/
MaciekBora Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Napisano 28 Czerwca 2007 Taką odpowiedź dostałem z RFNu. [] Dear Maciej, we will ship today the battery cover. Kind regards, []
MaciekBora Napisano 11 Września 2007 Autor Napisano 11 Września 2007 OK, wysłali mi z VDO najpierw paczkę z sama przykrywką, prawdopodobnie tę paczkę ukradli na polskiej poczcie, bo nie doszła do mnie. Napisałem im emaila i wysłali mi druga paczkę, tym razem z całym fabrycznie nowym transmiterem. Ta już doszła, na szczęście złodziej z poczty polskiej się do niej nie dobrał. Panie i Panowie, pragnę ogłosić, że VDO to naprawdę dobra i porządna firma!
tenjin Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 ja mialem tak samo z sigma kiedy mi padł licznik to od kopa wysłałem mejla na ich głowny adres i bez zadnych ceregieli wyslali mi nowy licznik razem z wszystkim, nawet nie probowali mi wciskać ze sam go zepsułem -- co mnie bardzo zdziwiło, myślę więc, że z takimi rzeczami najlepiej jest uderzać do "samej góry"
anulkaa Napisano 11 Września 2007 Napisano 11 Września 2007 W takim razie powstaje pytanie, po co rzeczywiście kupować u Polskich dystrybutorów? Jeżeli i tak, praktycznie, wszystko trzeba załatwiać 'z górą'?
MaciekBora Napisano 12 Września 2007 Autor Napisano 12 Września 2007 Nie ma czegoś takiego, jak załatwianie z polskimi dystrybutorami, bo mi polski dystrybutor VDO to nawet na maile nie raczył odpowiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.