Skocz do zawartości

[shimano] wazna sprawa do uzytkownikow shimano

jo_jacek

Rekomendowane odpowiedzi

W komplecie do hampla dostaliscie czerwony plastikowy klocek ktory imituje tarcze gdy jest kolo wyjete i do tego byl taki gruby prostokątny żółty klocek. Może mi ktoś zmierzyc suwmiarka jego grubośc ?

Pytanie o tyle wazne ze o ile sie orientuje jest on potrzebny do odpowietrzania a gdzies mi wsiak.. wiec musze sobie sam zrobić

Nie dostałem klocka bo miałem hample z rowerem i nie wiem jaka jest jego grubość, ale gdy zdejmuję koła na transport używam czegoś takiego jak stare klucze i pasują idealnie :)

http://www.ze.tarnow.pl/~wozniak/rozne/Klucz.jpg dokładnie czegoś takiego.

Może to się komuś przyda. Do odpowietrzania jak znalazł choć ja zrobiłem to bez. Po prostu nie sprawdzałem twardości klamki bo i tak chciałem ją na maksa :D

Wcale nieprawda!!

Zólty potrzebny jest tylko do tego by odpowietrzyc hamulce bez załozonych klockow hamulcowych i bez tarcz- tak na sucho nawet nie zkaladajac hamulców hamulców na rower. Jesli kupiles np używane hamulce to zaloz tarcze i klocki hamulcowe i zacznij całe odpowietrzanie na tak zamontowanym komplecie. Przeciez i tak hamulce będą pracować w takich położeniach tłoczka więc nie masz się co martwić. Przy okazji będziesz miał charakterystykę klamki bardziej "ostrą"- tzn hamulce łapać Ci będą znacznie szybciej. Ten plaskiowy żółty do niczego nie jest Ci potrzebny!!

I głośny pisk, bardzo głośny :) W dodatku nie tak łatwo pozbyć się oleju mineralnego z klocków.

A te wkładki, klocki czy co to tam jest (bo ja mam klucze) jak już mówiłem są idealne do transportu, podczas pakowania roweru albo innych nienaturalnych jego ruchów można wcisnąć klamkę i myślę, że taki zonk po dojechaniu na zawody to dość niefajna sprawa by była :D

Sorry ale heavy_puchatek nie trafiles z wypowiedzią. Tu mówi się o takim klocku który dawany jest w zestawie z nowymi hamulcami. A Ty mówisz o takich wkładkach które faktycznie imitują grubość tarczy. To też jest w zestawie ale nie otym tu mowa. Ten klocek to "imitacja" szerokości jaką jest tarcza + 2 klocki hamulcowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...