Paweł 13 Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 potrzebuje szybko suportu do ramy accent el nino i korby shimano acera. ale na chiny nie wiem jaka długość wybrać prosze o szybka odpowiedz zgóry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Możesz zaryzykować 113, ale ja na twoim miejscu wziąłbym 118, która na pewno będzie pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Szerszy wymiar dobiera się do korby, wyslij maila do jakiegos sprzedawcy z allegro co sprzedaje korbe acera jaki do tgo szeroki suport. A co do rozmiaru mufy to powinienes miec na stronie producenta podane najprawdopodobniej to bedzie 68, ale lepiej sie upewnij ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...products_id=535 <<<<<<<<<tu jest korba shimano acera i pisze jest napisane "dł osi pakietu 110-113mm" to jaka mam kupić w_końcu 110 czy 113mm? a moze jeszcze jakąś inną?? prosze pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Mufe można samemu zmierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 nie chodzi mi tu o mufę tylko jaką długość suportu mam wybrać bo na tej stronie http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...products_id=535 pisze jest napisane ze 110-113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronx Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja bym wzial 113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 sprzedawca na allegro pewnie nic nie powie, mi też kiedyś któryś powiedział, że szerszy suport dobiera się pod korbę i *uwaga* to wcale nie ma znaczenia przy montażu. najważniejszą rzeczą jest głównie to, żeby korby się zmieściły!! tzn. żeby nie ocierały o tylne widły, ja np. u siebie mam niedużo, bo tylko jakieś 3-4mm zapasu. a to to tylko empirycznie można stwierdzić, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Naprawdę tak trudno poszukać na stronie producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Odi, a co miałby napisać producent na ten temat? w wypadku ocierania o tylne widły, to oprócz szerokości pakietu, duże znaczenie ma kształt i szerokość wideł oraz kształt korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Suport dobiera się do korby, a nie ramy. I jeszcze nie spotkałem się z sytuacją żeby dedykowana przez producenta długość była nieodpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Dobór pod kątem ramy może być problemem w przypadku fulli z rozbudowanym systemem zawieszenia, dużymi (szerokimi) wahaczami, piastą 150 mm, czasem w przypadku bardzo szerokiej opony przy korzystaniu z przedniej przerzutki. Przy "normalnej" ramie wystarczy poszukać informacji u producenta danej korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 no czy ja wim? mój amstaff nie jest potworem DH, tym bardziej nie fullem, a mimo to korba zmieściła się ledwo. fakt, zmieściła się. ale ledwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 u siebie mam niedużo, bo tylko jakieś 3-4mm zapasu No i OK. Przecież nie ociera A jaką masz w ogóle korbę i suport ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 truvativ isoflow na suporcie power spline 113mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 kupiłem dzis futura 113mm i ma gwint BSA Prosze powiedzcie mi jak to zamontować ? PILNE bo to ostatnia rzecz do konca złozenia roweru HELP!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Jeżeli zadajesz takie pytanie to najlepszy znak, że powinieneś powierzyć to zadanie komuś, kto lepiej zna się na rzeczy. A jak chcesz zrobić sam to wystarczy dobrze poszukać no i oczywiście mieć narzędzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 mi chodzi tylko w która strone mam go wkrecić bo gdzies czytałem ze prawy gwint w lewa strone a lewy gwint w prawa strone ale nie wiem od której strony sie patrzy Edit: złozyłem cały rower (no oprucz suportu) i tylko z powodu suportu mam go oddać do serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 to wez ten suport i zobacz w ktorą stronę się wkręca a w którą nie będziesz wiedział ręką nic popsuć nie powinieneś Tylko nie zapomnij przesmarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Słuchaj no, jeżeli masz takiego lenia, że nie chce Ci się w wyszukiwarkę wpisać słowa suport to nie licz, że inni będą szukać za Ciebie. Ostatni raz leniu: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...7&hl=suport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.