Skocz do zawartości

[suport]długosć PILNE!

Paweł 13

Rekomendowane odpowiedzi

Szerszy wymiar dobiera się do korby, wyslij maila do jakiegos sprzedawcy z allegro co sprzedaje korbe acera jaki do tgo szeroki suport. A co do rozmiaru mufy to powinienes miec na stronie producenta podane najprawdopodobniej to bedzie 68, ale lepiej sie upewnij ;].

sprzedawca na allegro pewnie nic nie powie, mi też kiedyś któryś powiedział, że szerszy suport dobiera się pod korbę i *uwaga* to wcale nie ma znaczenia przy montażu.

najważniejszą rzeczą jest głównie to, żeby korby się zmieściły!! tzn. żeby nie ocierały o tylne widły, ja np. u siebie mam niedużo, bo tylko jakieś 3-4mm zapasu. a to to tylko empirycznie można stwierdzić, niestety.

Dobór pod kątem ramy może być problemem w przypadku fulli z rozbudowanym systemem zawieszenia, dużymi (szerokimi) wahaczami, piastą 150 mm, czasem w przypadku bardzo szerokiej opony przy korzystaniu z przedniej przerzutki. Przy "normalnej" ramie wystarczy poszukać informacji u producenta danej korby.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team

Jeżeli zadajesz takie pytanie to najlepszy znak, że powinieneś powierzyć to zadanie komuś, kto lepiej zna się na rzeczy. A jak chcesz zrobić sam to wystarczy dobrze poszukać no i oczywiście mieć narzędzia.

mi chodzi tylko w która strone mam go wkrecić bo gdzies czytałem ze prawy gwint w lewa strone a lewy gwint w prawa strone ale nie wiem od której strony sie patrzy

Edit: złozyłem cały rower (no oprucz suportu) i tylko z powodu suportu mam go oddać do serwisu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...