Skocz do zawartości

[Kask] Stradivarius 199

Kariya Jin

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym kasku link ---> http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=9&am...p=68&id=471. Czy warto wydać na niego tyle kapuchy , a może macie jakieś inne propozycje stosunek cena/jakość/wygląd (wiem , że to ma chronić i działać , a nie wyglądac , lecz można mieć to wszystko i nie być podobnym do Aliena :] ) :lol:

Ja bym go nie brał. Waga to ściema. 199 g wazy skorupa w najmniejszym rozmiarze bez pasków i mocowania :D. Propozycje cięzko dawać. Podaj kaski jakie ci się podobają to sie bedzie mozna wypowiedzieć, rozumiem że do około 700 zł? Jakby ci sie udało dostać Giro Atmosa to byłoby dobrze. W teście MR miał najlepszą najlepszą wentylacje, dużo wyższą niz Stradivarius :D

http://bike-center.home.pl/index.php?cPath=55 tu są całkiem spoko kaski ! Moj stary się rozwalił (już miałem 2 ) no więc teraz szukam czegoś naprawdę porządnego ! . Z tych kasków to podobaja mi się tak

1) Giro Atmos 2007 , Giro Atmos Livestrong (czym one się różnią bo nie widzie różnicy poza kolorem i napisem Livestrong)

2) Giro Pneumo

3) Bell Sweep R Team CSC L

4 ) Bell Sweep R Tyler Special Edition L

5 ) No i oczywiście wcześniej podany MET Stradivarius 199 2007

Wszystkie kaski są na stronie w linku . Który myślicie ma najlepszy wskaźnik cena/jakość/wygląd ^^?

Z tych kasków to brałbym Atmosa, jest najlżejszy i ma najlepszą wentylke :D teraz tylko trzeba byłoby przymierzyć :D A wersje Hamilton Bella i Livestrong Giro różnią się tylko wyglądem i ceną :)

Właśnie sprawdziłem w MR porównanie Atmosa i Bella Sweep. Bell jest 9 gra cięższy w tym samym rozmiarze. Ogólna ocena i wentylacja taka sama. Bell ma niby lepszę zapięcie ale to już kwestai indywidualna tak samo jak wygląd. Ogólnie kaski są porównywalne tylko bell jest wyrażnie tańszy.

Stradivariusa bym odrzucił, w teście miał gorszą wentylacje niż mój Indicator za 199 zl ;) (polecam :D )

http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=871 Masz rację biorę Giro Atmos 2007 niebiesko-czarnego ^^. Tylko teraz gdzie go przymierzyć hmmm (założę się ,że w mojej okolicy nie ma takiego kasku w sklepie ;/ może sprowadzą ) No cóż dziękuje ci Karolyfer za cenne wskazówki ^^v ! :D

Mam Stradivariusa 2. Kask jest bardzo estetyczny, ma dobrą regulację, czerep w nim aż tak bardzo się nie poci.. Jedyna wada jego to dośc wysoka waga, jak na kask za 350zł {310g} ale uwarunkowane jest to opływowym kształtem i możliwościami regulacji. Oraz wada nr.2 - po zdjęciu kasku, fryzura jest "w pasemka", odbicie otworów w kasku, zrobi ci z włosów "czuba" :)

• 10 miesięcy temu...

nie - bo sama skorupa moze miec ksztalt kiepsko siedzący na twojej głowie.

przekonalem sie o tym ostatnio mierząc meta kaosa i falco. teoretycznie jedna firma i jeden ksztalt formy, kaos ponad 2 razy drozszy od falco. i co? kaos gniótł mnie w czaszke i byl ogolnie niewygodny a tani falco siedzial o niebo lepiej i byl po prostu wygodny. jego jedynym minusem jest brak zabezpieczenia od dolu skorupy przed wgnieceniami styropianu a to bardzo przydatne rozwiazanie poprawiajace estetyke kasku i przedluzajace jego zywotnosc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...