Kariya Jin Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Co myślicie o tym kasku link ---> http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=9&am...p=68&id=471. Czy warto wydać na niego tyle kapuchy , a może macie jakieś inne propozycje stosunek cena/jakość/wygląd (wiem , że to ma chronić i działać , a nie wyglądac , lecz można mieć to wszystko i nie być podobnym do Aliena :] ) :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Ja bym go nie brał. Waga to ściema. 199 g wazy skorupa w najmniejszym rozmiarze bez pasków i mocowania . Propozycje cięzko dawać. Podaj kaski jakie ci się podobają to sie bedzie mozna wypowiedzieć, rozumiem że do około 700 zł? Jakby ci sie udało dostać Giro Atmosa to byłoby dobrze. W teście MR miał najlepszą najlepszą wentylacje, dużo wyższą niz Stradivarius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kariya Jin Napisano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 http://bike-center.home.pl/index.php?cPath=55 tu są całkiem spoko kaski ! Moj stary się rozwalił (już miałem 2 ) no więc teraz szukam czegoś naprawdę porządnego ! . Z tych kasków to podobaja mi się tak 1) Giro Atmos 2007 , Giro Atmos Livestrong (czym one się różnią bo nie widzie różnicy poza kolorem i napisem Livestrong) 2) Giro Pneumo 3) Bell Sweep R Team CSC L 4 ) Bell Sweep R Tyler Special Edition L 5 ) No i oczywiście wcześniej podany MET Stradivarius 199 2007 Wszystkie kaski są na stronie w linku . Który myślicie ma najlepszy wskaźnik cena/jakość/wygląd ^^? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Z tych kasków to brałbym Atmosa, jest najlżejszy i ma najlepszą wentylke teraz tylko trzeba byłoby przymierzyć A wersje Hamilton Bella i Livestrong Giro różnią się tylko wyglądem i ceną Właśnie sprawdziłem w MR porównanie Atmosa i Bella Sweep. Bell jest 9 gra cięższy w tym samym rozmiarze. Ogólna ocena i wentylacja taka sama. Bell ma niby lepszę zapięcie ale to już kwestai indywidualna tak samo jak wygląd. Ogólnie kaski są porównywalne tylko bell jest wyrażnie tańszy. Stradivariusa bym odrzucił, w teście miał gorszą wentylacje niż mój Indicator za 199 zl (polecam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kariya Jin Napisano 20 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=871 Masz rację biorę Giro Atmos 2007 niebiesko-czarnego ^^. Tylko teraz gdzie go przymierzyć hmmm (założę się ,że w mojej okolicy nie ma takiego kasku w sklepie ;/ może sprowadzą ) No cóż dziękuje ci Karolyfer za cenne wskazówki ^^v ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Spoko, wystarczy tylko że zamówisz mi tego Atmosa rozmiar S i jesteśmy kwita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mam Stradivariusa 2. Kask jest bardzo estetyczny, ma dobrą regulację, czerep w nim aż tak bardzo się nie poci.. Jedyna wada jego to dośc wysoka waga, jak na kask za 350zł {310g} ale uwarunkowane jest to opływowym kształtem i możliwościami regulacji. Oraz wada nr.2 - po zdjęciu kasku, fryzura jest "w pasemka", odbicie otworów w kasku, zrobi ci z włosów "czuba" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 A może Selev ? Starczyło by Ci kasy na model XP. W tej chwili mam takowy i jestem bardzo zadowolony, bardzo dobra wentylacja, lekki... Ewentualnie wersja tańsza o 100zł model Matrix. Polecam, naprawdę bardzo przyjemny kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A co do tego Atmosa to myślicie, że można w ciemno brać jak mam obwód głowy w środku przedziału Mki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 nie - bo sama skorupa moze miec ksztalt kiepsko siedzący na twojej głowie. przekonalem sie o tym ostatnio mierząc meta kaosa i falco. teoretycznie jedna firma i jeden ksztalt formy, kaos ponad 2 razy drozszy od falco. i co? kaos gniótł mnie w czaszke i byl ogolnie niewygodny a tani falco siedzial o niebo lepiej i byl po prostu wygodny. jego jedynym minusem jest brak zabezpieczenia od dolu skorupy przed wgnieceniami styropianu a to bardzo przydatne rozwiazanie poprawiajace estetyke kasku i przedluzajace jego zywotnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ok dzięki. To jednak muszę się pofatygować do sklepu i popolować na Atmosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Maja 2008 Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 tak bedzie bezpieczniej bo ksztalt glowy to chyba bardziej indywidualna sprawa niz stopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radssonn Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 W dobrej cenie (około 300zł) możesz mieć świetny kask Speca mod. Propero. Zdjęcia tu - http://www.wrower.pl/wiadomosci/?news=401 Waga/cena do jakości, bezpieczeństwa oraz komfortu jest więcej niż zadowalająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 14 Maja 2008 Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 heh a co ładniejsze? SELEV MATRIX http://www.bikebuster.com/details/170116.html czy tańszy MET ESTRO http://velo.com.pl/www/produkt.php?m=9&...=68&id=1527 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 16 Maja 2008 Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 nikodem -> osobiście mi bardziej podoba się Met Estro. Co do Atmosa - byłem dziś w kilku rowerowych i niestety nie spotkałem ani jednego Giro. Chyba wezmę w ciemno tego Atmosa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 21 Maja 2008 Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Dzisiaj dostałem do rączek Atmosa. Super kask, super design, ładnie wygląda na głowie, rozmiar też dobry. Teraz czekam aż przestanie padać i wzium na test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.