Pitusg Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Mam dwa pytania odnośnie korby wymienionej w temacie. Czy jest ona kompatybilna z łańcuchem przeznaczonym do kasety ośmiorzędowej? Gdzie można dostać wersję FC-M580 170mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tak jest kapitybalna raczej. Jutro zmieniam też włąsnie na ta korbe tylko ze pod łańcuch 9 rzędowy i ramie 175mm. Poszukaj gdzieś w sklepach interentowych pewnie gdzieś bedą mieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Tu masz linki tej korby 170mm, ale poszukaj jeszcze sobie, pewnie taniej gdzieś dorwiesz. http://www.probikes.pl/index.php?item=193 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=306 tu masz taniutko, tylko pytaj o ramie 170mm.;] pozdrower.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 170? tj dla wzrostu ponizej 160-165, jezeli faktycznie masz mniej, to ok kompatybilna na pewno a dostac w zasadze wszedzie, tylko trzeba zapytac, bo wystawiaja zawsze 175 z racji szerszego grona odbiorcow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Nabial myślę, że jesteś w błędzie. Większość ludzi chyba ma 170mm bez względu na wzrost. Gdzieś czytałem, że zmiana po jakimś czasie na 175 u niektórych osób wywołuje jakieś bóle kolan i inne dolegliwości. Ja mam 183cm i korba 170mm jest ok. Nie wyobrażam sobie innej . Ze względu na grubość należy dobrać łańcuch 8 rzędowy do kasety 8-rz. Korba wg. mnie powinna wszystko normalnie obsługiwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Nie koniecznie musi być łańcuch 8 rzędowy do kasety 8 rzędowej, może być łańcuch 9 rzędowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 W przybliżeniu długość korby to zewnętrzna długość nogi (od tej najbardziej wystającej kości biodrowej w dół)[mm]*0,185. Topowe korby produkują w długościach co 2,5mm więc po odpowiednim przybliżeniu każdy sobie coś znajdzie , a łańcuch 8,9 co tam chcesz włożyć, będzie dobrze śmigało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 http://www.xtrabike.webd.pl/catalog/produc...;products_id=77 taniej nie znajdziesz ,a jak znajdziesz to jesteś dobry:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 http://www.allegro.pl/item205773163_korba_...lx_fc_m580.html Znalazlem taniej! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 kathar - im dluzsze ramie tym mniej sily potrzeba zeby wykonac ta sama prace - dziwie ci sie ze uzytkujesz 170 przy tym wzroscie, chociaz z 2strony 5mm... raczej symbolika, no ale zawsze cos na + i tak btw nie jestem w bledzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 no Mrowa jesteś dobry nie wiem czy nie najlepszy:P, ale to lepiej żeby dołożył to 5 zl i miał gwarancję bo to nigdy nie wiadomo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 kathar - im dluzsze ramie tym mniej sily potrzeba zeby wykonac ta sama prace dokładnie siła razy ramie działania siły, czyli im dłuższe ramie tym mniej siły musisz użyć. Właśnie założyłem korbe Deore Lx hII przejechałem może 2km bo na wiecej dziś nie bedzie czasu i jestem zadowolony, wiecj bede mógł napisać jutro wieczorem pozdrawiam.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 no Mrowa jesteś dobry nie wiem czy nie najlepszy:P, ale to lepiej żeby dołożył to 5 zl i miał gwarancję bo to nigdy nie wiadomo:) Za 5 zl mozna miec juz spinke ze srama na lancuch :mrgreen: Pozatym to walka o 5 zl nie ma sensu... Rzeczywiscie lepiej kupic z pewnego zrodla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitusg Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Dzięki za znalezienie oferty, samemu pewnie bym kupił drożej. Co do długości korby, to teraz mam 170mm; przejechałem się trochę z korbą 175mm i jakoś dziwnie było. A co do wzrostu to mam 168cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Dzięki za wyjaśnienie sprawy z długością ramienia. Wczoraj też trochę na ten temat czytałem i przyznaję, że to ja byłem w błędzie. Sorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 a tak swoja droga ramie 175mm jest obecnie najczesciej stosowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.