Skocz do zawartości

[korba]Shimano LX h II

Pitusg

Rekomendowane odpowiedzi

Nabial myślę, że jesteś w błędzie. Większość ludzi chyba ma 170mm bez względu na wzrost. Gdzieś czytałem, że zmiana po jakimś czasie na 175 u niektórych osób wywołuje jakieś bóle kolan i inne dolegliwości. Ja mam 183cm i korba 170mm jest ok. Nie wyobrażam sobie innej <_<.

Ze względu na grubość należy dobrać łańcuch 8 rzędowy do kasety 8-rz. Korba wg. mnie powinna wszystko normalnie obsługiwać.

W przybliżeniu długość korby to zewnętrzna długość nogi (od tej najbardziej wystającej kości biodrowej w dół)[mm]*0,185. Topowe korby produkują w długościach co 2,5mm więc po odpowiednim przybliżeniu każdy sobie coś znajdzie :), a łańcuch 8,9 co tam chcesz włożyć, będzie dobrze śmigało.

kathar - im dluzsze ramie tym mniej sily potrzeba zeby wykonac ta sama prace

dokładnie siła razy ramie działania siły, czyli im dłuższe ramie tym mniej siły musisz użyć.

Właśnie założyłem korbe Deore Lx hII przejechałem może 2km bo na wiecej dziś nie bedzie czasu i jestem zadowolony, wiecj bede mógł napisać jutro wieczorem pozdrawiam.;]

no Mrowa jesteś dobry nie wiem czy nie najlepszy:P, ale to lepiej żeby dołożył to 5 zl i miał gwarancję bo to nigdy nie wiadomo:)

Za 5 zl mozna miec juz spinke ze srama na lancuch :mrgreen: Pozatym to walka o 5 zl nie ma sensu... Rzeczywiscie lepiej kupic z pewnego zrodla :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...