Skocz do zawartości

[licznik] Sigma BC 1606L

korboss89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zamierzam kupić sobie Sigme 1606L i nie wiem czy brać wersje bezprzewodową czy przewodową?

Czy jest później możliwość zrobienia z bezprzewodowej przewodową i naodwrót?

Jakie są wady tych bez kabelka poza ich ceną.

Oczywiście czujnik kadencji to podstawa wiec czy nie ma problemu z jego podłączeniem z kabelkiem? No i czy faktycznie są aż tak duże te nadajniki?

I czy one dobrze trzymają się przy skakaniu na rowerze tj czy nie przesówają sie w bok lub nawet odpinają z tych gumek :/

Napisano

Posiadam ten licznik :D

Co do uprzewodzenia to nie mam pojecia, ale chyba raczej takich czarow sie nie da zrobic... chociaz kto wie <_<

Ja osobiscie posiadam przewodowa- dosc sceptycznie podchodze do magicznych nadajnikow, poza tym slyszalem juz pare razy ze wystepuja zaklocenia np podczas jazdy w peletonie, czy pod drutami wysokiego napiecia.

Jesli mialbym wybierac po raz drugi wzialbym wlasnie przewodowke- ladnie kabelek sobie "klipsami" wokol goleni montujesz i smigasz :)

Nadajniki w sesie? W bezprzewodowych? Jesli tak to nie odpowiem, bo nie orientuje sie.

:)

Napisano

Tu masz coś o 1606L

http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0

http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...=Sigma+BC+1606L

http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...t=0&start=0

Jak masz kasę to bierz DTSa

Te liczniki to nowa generacja, nie zakłócają się nawzajem. Problem może być pod trakcjami elektrycznymi.

Osobiście jeżdżę na wersji przewodowej + kadencja i mogę stwierdzić, że jak przemyślanie poprowadzisz przewody to nie ma z nimi problemu, a za to oszczędność kasy, bo baterie do nadajnika też trzeba będzie kiedyś wymienić.

Napisano

Również korzystam z tego licznika w wersji przewodowej z kadencją i póki co to jestem zadowolony choć (jeśli będziesz brał kadencje) nie da sie go zamontować na mostku gdyż przeszkadzają te bolce do kadencji a ściślej mówiąc kabelki gdy się je podłączy do tych bolców. Przynajmniej tak jest na moim mostku Truvativ XR. Ale za całokształt należy mu się BDB.

Pozdrawiam

Napisano

Ja mam przewodowa wersje z kadencja. roche zajelo zanim druty poprowadzilem wszedzie, ale chcialem bez zadnych zaciskow i innych tego typu rzeczy. Nie bralem DTSa bo poza obawami o zle dzialanie pod liniami z pradem, to obawialem sie ze w MTB to sie nie sprawdzi. Znajomy ma w szosie DTSa i po zobaczeniu rozmiarow nadajnika stwierdzil ze w w XC by mogl sie nie utrzymac. Zawsze wiecej wazy i jest wiekszy wiec to wg mnie mozliwe przy jakichs drganiach. Mialem problem z zamontowaniem czujnika do kadencji, bo go sie powinno przyklejac do ramienia mechanizmu korbowego. Tylko ze u mnie to ramie od srodka jest wklesle i by zbyt wielka odleglosc od czujnika byla, a poza tym nie przymocowalbym go dodatkowo zaciskiem. Efekt: trzyma sie w powietrzu na samym zacisku. A zeby na zacisku nie latal, to zanim czujnik na zacisk wsadzilem, obkleilem zacisk troche tasma klejaca celem zwiekszenia jego grubosci. Czujnik sie nie rusza. Boje sie tylko ze moze zacisk peknac i czujke zgubie.

Napisano

ja też mam bc 1606L i też mam ten mostek xr i też nie da sie podpiąć kadencji jak sie ma licznik zamontowany na mostku

rzeczywiście jak sie dobrze pusci kable to jest wszystko ok, mi sie nigdy niec nie zerwało, trzeba tylko zostawić mu troche luzu , wersja przewodowa jest moim zdaniem bardzo ok , wirelessa nie miałem więc nie powiem

aha moj 1606l padl i nie mialem rachunku do polskiego sprzedawcy ale wysłałem do Niemiec i dostałem nowy

także serwis też na plus...

Napisano

Ja też mam wersję przewodową z czujnikiem kadencji. Na samym początku były problemy / licznik resetował mi sie się co jakis czas/ przyczyna okazała sie trywialna :) - okazało sie, że trzeba było podgiąć blaszkę pod baterią bo była zagięta w dół i traciła kontakt z baterią na dołkach - i juz jest spokój także polecam.

:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...