Rolf Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Cześć, pod koniec tego miesiąca (najpóźniej początek lipca) mam zamiar wyjechać z Rybnika w stronę polskiego wybrzeża :-) Kolega Łukaszek z tego forum (Gliwice) prawdopodobnie będzie mi towarzyszył. Po drodze zwiedzimy wszystko, co będzie warte zwiedzenia, może nawet przejedziemy przez stolice naszego kraju, i wylądujemy gdzieś w okolicach Gdańska, a może jeszcze dalej na wschód. Następnie pojedziemy wzdłuż wybrzeża, na zachód, rozbijemy się z namiocikiem na działce u znajomych w Kopaniu (o. Darłowa) na parę dni relaksu a później wracamy na roweruch do domu. Dokładna trasa, czas i długość trasy? Dokładnie nie są wyznaczone, jednak mamy zamiar zmieścić się w 3 tygodniach. Spanie w namiotach, jedzenie we własnym zakresie, dystans dzienny to ok. 100 km. Jeśli są jacyś chętni, to zapraszamy - w grupie będzie raźniej Pozdrawiam!
Oktanek Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 bardzo bym prosil o podanie trasy i dróg jakimi zamierzacie jechac.....jak bedziecie juz wiedziec
siwyex Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 A kontaktowałeś się w tej sprawie z Łukaszem ? Bo on teraz w poniedziałek wyjechał na 3 miesiące do Niemiec do pracy... Więc chyba jesteś źle poinformowany !
Rolf Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Napisano 17 Czerwca 2007 A kontaktowałeś się w tej sprawie z Łukaszem ? Bo on teraz w poniedziałek wyjechał na 3 miesiące do Niemiec do pracy... Więc chyba jesteś źle poinformowany ! czy my mowimy o tym samym Lukaszu? chodzi mi o uzytkownika o nicku "Lukaszek", ktory ma 17 lat, jest z Gliwic i dzisiaj mial ze mna jezdzic na rowerze ;-) i dzieki Siwy za troske. Ty bys sie nie przejechal? :-)
siwyex Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Ja się nie wybieram nad może i to jeszcze na szosie PS. Ostatnio gadałeś dużo o Łukaszu z Gliwic który ma 18 lat i myślałem że to o niego chodzi... Taki zbieg okoliczności... sorki
Gal Napisano 20 Czerwca 2007 Napisano 20 Czerwca 2007 Widze ze zanosi sie na dosc podobny wyjazd. Ja w tym roku porywam sie z dziewczyna "z motyka na slonce". Planujemy wypad Wroclaw - Leba (a potem w okolice Darlowa). Trasa nie jest jeszcze ustalona, bo potrzeba na to cholernie duzo czasu, a trwa sesja i kiszka... Generalnie chcemy poruszac sie tzw. Szlakiem Bursztynowym (niedoszlym jeszcze), ktory to szlak prowadzi z nad Adriatyku (Pula) nad Baltyk (Gdansk). Jest to szlak Europejskiej Federacji Cyklistow (EFC) o oznaczeniu R-9. Jako, ze szlakami rowerowymi w Polsce zajmuje sie PTTK wysmarowalem do nich maila z zapytankiem na temat postepow nad R-9. Jak dostane odp. to sie podziele. Poki co wiem, ze jest calkiem sporo fragmetow trasy juz oznakowanych i gotowych do jazdy. Sa to miedzy innymi Wroclaw - Poznan (200km). Slyszalem tez, ze jest juz spory odcinek z Poznania do Rawicza (160km). Dla zainteresowanych podaje ponizej prawdopodobna trase Wroclaw - Poznan oraz pewna trase Poznan - Rawicz z podzialem na odcinki. Wroclaw - Poznan: — Wrocław (przejazd przez miasto) — Wrocław Karłowice — Pasikorowice — Siedlec — Godziszowa — Skarszyn — Głuchów — Brochocin — Trzebnica — Domanowice — Ujeździec Wlk. — Ujeździec Mały — Gruszeczka — Sułów — Piotrkosice — Szkaradno — Dubin — Jutrosin — Dłoń — Skoraszewice — Pempowo — Sułkowice — Domachowo — Gostyń — Kunowo — Dolsk — Śrem — Zbrudzewo — Niesłabin — Orkowo — Czmoniec — Rogalin — Rogalinek — Wiórek — Babki — Czapury — PKP Poznań Starołęka Poznan - Rawicz: - Poznań (pomnik Starego Marycha 0,0 km) - Luboń (6,0 km) - Puszczykowo (15,4 km) - Mosina (20,8 km) - Żabno (32,2 km) - Sulejewo (34,7 km) - Brodnica (36,8 km) - Przylepki (39,8 km) - Manieczki (43,8 km) - Krzyżanowo (46,6 km) - Błociszewo (48,2 km) - Rąbiń (53,2 km) - Łuszkowo (54,7 km) - Zbęchy (60,9 km) - Bieżyń (66,9 km) - Lubiń (70,9 km) - Żelazno (74,9 km) - Stankowo (78,2 km) - Stary Gostyń (82,0 km) - Gostyń (85,3 km) - Grabonóg (90,9 km) - Tanecznica (94,0 km) - Bodzewo (94,9 km) - Domachowo (99,0 km) - Sułkowice (102,4 km) - Gębice (109,2 km) - Krzyżanki (11,0 km) - Skoraszewice (112,8 km) - Kołaczkowice (115,8 km) - Dłoń (118,9 km) - Płaczkowo (122,9 km) - Jutrosin (128,9 km) - Dubin (132,0 km) - Zaorle (139,0 km) - Sowy - Dębianka - Słupia Kapitulna - Szymanowo - Rawicz PKP (160,0 km) Jesli kogos interesuje sama idea rowerowania po Europie, to zapraszam do zrodelka http://www.ecf.com/14_1 Pozdrawiam!
Rolf Napisano 23 Czerwca 2007 Autor Napisano 23 Czerwca 2007 poki to co nie wiem, czy wogole gdziekolwiek pojade, bo jakos od dluzszego czasu z moim kompanem nie umie sie skontaktowac - sam juz nie wiem, co mam o nim myslec... Galu, Ty pewnie jadac we dwoje z dziewczyna nie szukasz towarzystwa ?? a co do tras rowerowych, to z jednej strony moga byc ciekawe, ale z drugiej strony - jak beda zle oznakowane, to oznaczaja tylko frustracje z powodu tego, ze nie da sie znalezc szlaku
Gal Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 Tak jak sie spodziewalem. PTTK leci sobie w kulki. Zero odzewu na maile. Szkoda slow. Trwaja u mnie przygotowania sprzetowe. Sa juz sakwy, czekam na bagazniki. W przyszlym tyg. czeka mnie jeszcze przeglad generalny roweru. Trwaja jeszcze drobne modyfikacje trasy. Jak juz zgram wszystkie kawaleczki w jedna calosc, to przedstawie efekt na forum. P.S. Rofl to nic osobistego, ale nie ma opcji Jedziemy tylko we dwoje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.