Rolf Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Cześć, pod koniec tego miesiąca (najpóźniej początek lipca) mam zamiar wyjechać z Rybnika w stronę polskiego wybrzeża :-) Kolega Łukaszek z tego forum (Gliwice) prawdopodobnie będzie mi towarzyszył. Po drodze zwiedzimy wszystko, co będzie warte zwiedzenia, może nawet przejedziemy przez stolice naszego kraju, i wylądujemy gdzieś w okolicach Gdańska, a może jeszcze dalej na wschód. Następnie pojedziemy wzdłuż wybrzeża, na zachód, rozbijemy się z namiocikiem na działce u znajomych w Kopaniu (o. Darłowa) na parę dni relaksu a później wracamy na roweruch do domu. Dokładna trasa, czas i długość trasy? Dokładnie nie są wyznaczone, jednak mamy zamiar zmieścić się w 3 tygodniach. Spanie w namiotach, jedzenie we własnym zakresie, dystans dzienny to ok. 100 km. Jeśli są jacyś chętni, to zapraszamy - w grupie będzie raźniej Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 bardzo bym prosil o podanie trasy i dróg jakimi zamierzacie jechac.....jak bedziecie juz wiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A kontaktowałeś się w tej sprawie z Łukaszem ? Bo on teraz w poniedziałek wyjechał na 3 miesiące do Niemiec do pracy... Więc chyba jesteś źle poinformowany ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolf Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 A kontaktowałeś się w tej sprawie z Łukaszem ? Bo on teraz w poniedziałek wyjechał na 3 miesiące do Niemiec do pracy... Więc chyba jesteś źle poinformowany ! czy my mowimy o tym samym Lukaszu? chodzi mi o uzytkownika o nicku "Lukaszek", ktory ma 17 lat, jest z Gliwic i dzisiaj mial ze mna jezdzic na rowerze ;-) i dzieki Siwy za troske. Ty bys sie nie przejechal? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ja się nie wybieram nad może i to jeszcze na szosie PS. Ostatnio gadałeś dużo o Łukaszu z Gliwic który ma 18 lat i myślałem że to o niego chodzi... Taki zbieg okoliczności... sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Widze ze zanosi sie na dosc podobny wyjazd. Ja w tym roku porywam sie z dziewczyna "z motyka na slonce". Planujemy wypad Wroclaw - Leba (a potem w okolice Darlowa). Trasa nie jest jeszcze ustalona, bo potrzeba na to cholernie duzo czasu, a trwa sesja i kiszka... Generalnie chcemy poruszac sie tzw. Szlakiem Bursztynowym (niedoszlym jeszcze), ktory to szlak prowadzi z nad Adriatyku (Pula) nad Baltyk (Gdansk). Jest to szlak Europejskiej Federacji Cyklistow (EFC) o oznaczeniu R-9. Jako, ze szlakami rowerowymi w Polsce zajmuje sie PTTK wysmarowalem do nich maila z zapytankiem na temat postepow nad R-9. Jak dostane odp. to sie podziele. Poki co wiem, ze jest calkiem sporo fragmetow trasy juz oznakowanych i gotowych do jazdy. Sa to miedzy innymi Wroclaw - Poznan (200km). Slyszalem tez, ze jest juz spory odcinek z Poznania do Rawicza (160km). Dla zainteresowanych podaje ponizej prawdopodobna trase Wroclaw - Poznan oraz pewna trase Poznan - Rawicz z podzialem na odcinki. Wroclaw - Poznan: — Wrocław (przejazd przez miasto) — Wrocław Karłowice — Pasikorowice — Siedlec — Godziszowa — Skarszyn — Głuchów — Brochocin — Trzebnica — Domanowice — Ujeździec Wlk. — Ujeździec Mały — Gruszeczka — Sułów — Piotrkosice — Szkaradno — Dubin — Jutrosin — Dłoń — Skoraszewice — Pempowo — Sułkowice — Domachowo — Gostyń — Kunowo — Dolsk — Śrem — Zbrudzewo — Niesłabin — Orkowo — Czmoniec — Rogalin — Rogalinek — Wiórek — Babki — Czapury — PKP Poznań Starołęka Poznan - Rawicz: - Poznań (pomnik Starego Marycha 0,0 km) - Luboń (6,0 km) - Puszczykowo (15,4 km) - Mosina (20,8 km) - Żabno (32,2 km) - Sulejewo (34,7 km) - Brodnica (36,8 km) - Przylepki (39,8 km) - Manieczki (43,8 km) - Krzyżanowo (46,6 km) - Błociszewo (48,2 km) - Rąbiń (53,2 km) - Łuszkowo (54,7 km) - Zbęchy (60,9 km) - Bieżyń (66,9 km) - Lubiń (70,9 km) - Żelazno (74,9 km) - Stankowo (78,2 km) - Stary Gostyń (82,0 km) - Gostyń (85,3 km) - Grabonóg (90,9 km) - Tanecznica (94,0 km) - Bodzewo (94,9 km) - Domachowo (99,0 km) - Sułkowice (102,4 km) - Gębice (109,2 km) - Krzyżanki (11,0 km) - Skoraszewice (112,8 km) - Kołaczkowice (115,8 km) - Dłoń (118,9 km) - Płaczkowo (122,9 km) - Jutrosin (128,9 km) - Dubin (132,0 km) - Zaorle (139,0 km) - Sowy - Dębianka - Słupia Kapitulna - Szymanowo - Rawicz PKP (160,0 km) Jesli kogos interesuje sama idea rowerowania po Europie, to zapraszam do zrodelka http://www.ecf.com/14_1 Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rolf Napisano 23 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 poki to co nie wiem, czy wogole gdziekolwiek pojade, bo jakos od dluzszego czasu z moim kompanem nie umie sie skontaktowac - sam juz nie wiem, co mam o nim myslec... Galu, Ty pewnie jadac we dwoje z dziewczyna nie szukasz towarzystwa ?? a co do tras rowerowych, to z jednej strony moga byc ciekawe, ale z drugiej strony - jak beda zle oznakowane, to oznaczaja tylko frustracje z powodu tego, ze nie da sie znalezc szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Tak jak sie spodziewalem. PTTK leci sobie w kulki. Zero odzewu na maile. Szkoda slow. Trwaja u mnie przygotowania sprzetowe. Sa juz sakwy, czekam na bagazniki. W przyszlym tyg. czeka mnie jeszcze przeglad generalny roweru. Trwaja jeszcze drobne modyfikacje trasy. Jak juz zgram wszystkie kawaleczki w jedna calosc, to przedstawie efekt na forum. P.S. Rofl to nic osobistego, ale nie ma opcji Jedziemy tylko we dwoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.