Skocz do zawartości

[pedały]

sitowaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do pewnego czasu jeździłem tylko rekreacyjnie-szosa,leśne drogi,mniejsze i więsze zjazdy i podjazdy.Od niedawna używam SPD jednakże zastanawiam sie czy przy większych zjazdach tzn.większe stromizmy,zakręty i inne przeszkody nie lepsze by były "platformy".MOże nie mam jeszcze dokładnie opanowanych SPD ale mam co do tego obawe że mogę się nie wypiąć gdy bede potrzebował sie gdzies podeprzec nogą czy coś w tym rodzaju

Napisano

Tematach o SPD i platformach było już dużo na forum. Z tego co się orientuje to i nawet niektórzy downhillowcy jeżdżą w SPD i bardzo sobie je chwalą. SPD to przede wszystkim lepsza kontrola nad rowerem :P

Napisano

Witam. Też myślałem tak jak Ty na początku. Teraz, kiedy juz troche pojeździlem, jak rower leci na bok, to noga odruchowo się wypina i nie ma problemów z podparciem. Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki chłopaki za podopowiedz. Wczoraj właśnie rozmawiałem z kolesiem który katuje tylko zjazdy na zaprojektowanym i zrobionym przez siebie rowerze i aż był zdziwony że chce przerzucić się na paltformy. Tak więc zostaję przy SPD!!!!:P

• Mod Team
Napisano
...jak rower leci na bok, to noga odruchowo się wypina i nie ma problemów z podparciem

To odruchowe zjawisko nie zawsze się udaje w porę zastosować :D, jednak to nie jest jakiś wielki minus pedałów zatrzaskowych.

Napisano

Platforma nie wyklucza klików- mallet , time z , m647 , to platformy z klikiem. Takie rozwiązanie jest lepsze niż zwykłe małe kliki, bo w krytycznych sytuacjach gdy nie możesz się wpiąć stopa ma oparcie na platformie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...