sitowaw Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Do pewnego czasu jeździłem tylko rekreacyjnie-szosa,leśne drogi,mniejsze i więsze zjazdy i podjazdy.Od niedawna używam SPD jednakże zastanawiam sie czy przy większych zjazdach tzn.większe stromizmy,zakręty i inne przeszkody nie lepsze by były "platformy".MOże nie mam jeszcze dokładnie opanowanych SPD ale mam co do tego obawe że mogę się nie wypiąć gdy bede potrzebował sie gdzies podeprzec nogą czy coś w tym rodzaju
Freeze Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Tematach o SPD i platformach było już dużo na forum. Z tego co się orientuje to i nawet niektórzy downhillowcy jeżdżą w SPD i bardzo sobie je chwalą. SPD to przede wszystkim lepsza kontrola nad rowerem
zendel Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Witam. Też myślałem tak jak Ty na początku. Teraz, kiedy juz troche pojeździlem, jak rower leci na bok, to noga odruchowo się wypina i nie ma problemów z podparciem. Pozdrawiam.
sitowaw Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Napisano 17 Czerwca 2007 Dzięki chłopaki za podopowiedz. Wczoraj właśnie rozmawiałem z kolesiem który katuje tylko zjazdy na zaprojektowanym i zrobionym przez siebie rowerze i aż był zdziwony że chce przerzucić się na paltformy. Tak więc zostaję przy SPD!!!!
Mod Team Pixon Napisano 17 Czerwca 2007 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2007 ...jak rower leci na bok, to noga odruchowo się wypina i nie ma problemów z podparciem To odruchowe zjawisko nie zawsze się udaje w porę zastosować , jednak to nie jest jakiś wielki minus pedałów zatrzaskowych.
elful Napisano 19 Czerwca 2007 Napisano 19 Czerwca 2007 Platforma nie wyklucza klików- mallet , time z , m647 , to platformy z klikiem. Takie rozwiązanie jest lepsze niż zwykłe małe kliki, bo w krytycznych sytuacjach gdy nie możesz się wpiąć stopa ma oparcie na platformie.
Ecia Napisano 19 Czerwca 2007 Napisano 19 Czerwca 2007 No i wszystko jasne, wystarczy. Zainteresowanych szczegółami odsyłamy do wyszukiwarki . Pozdrówko porządkowe
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.