kusak Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 yo. mam taki problem, otóż od spodu przy główce ramy w stery dostało się trochę piachu. I jak skręcę kierownicą to strasznie zgrzyta. moja kwestia to taka, czy da się to jakoś wyczyścić nie wyjmując amortyzatora (bo z tym jest trochę pieprzenia niestety)
Freeze Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 No to chyba bez wyjmowania amora to się nie da Przynajmniej ja tak uważam Może inni mają jakieś pomysły.
kusak Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Napisano 17 Czerwca 2007 hm. oky podejmę się tego przeżyję, mam dużo czasu teraz ;d tylko jest jeszcze sprawa: kiedys juz wyczyściłem (tak z grubsza, troszkę zgrzytało ale nie przeszkadzało) tylko, że znów się tam dostał ten piasek. Ktoś ma pomysł jak to uszczelnić?
zendel Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Witam. Nie przesadzaj, że z wyjmowaniem amortyzatora jest dużo roboty. Jakie masz stery? Wina może być po stronie ramy, w której są otwory, pomiędzy rurami. Pozdrawiam.
kusak Napisano 17 Czerwca 2007 Autor Napisano 17 Czerwca 2007 z samym wyjmowaniem może nie, ale z ustawieniem go z powrotem w pożądanej pozycji jest już czasochłonne. stery są zintegrowane z ramą
koncertownik Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Czyszczenie i smarowanie sterów a następnie skręcenie całości do kupy to czynność na 15-20 minut... Więc w czym problem?! Lenistwo !
kusak Napisano 18 Czerwca 2007 Autor Napisano 18 Czerwca 2007 wyczyszczone, nie zgrzyta jest ok. ale macie jakiś pomysł jak to uszczelnić? boję się, że po najbliżej wyprawie w teren znów się nasypie piach
rybak Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Tak jak są osłony na dolną rurę trójkąta w ramie aby nie obijał jej łańcuch lub osłony na golenie w "amorze" są i osłony na dolne łożyskowanie sterów .Jest to rodzaj pianki z rzepem i na pewno robi to firma LIZARD byc moze i inni producenci . Cena może nie miło zaskoczyć tym nie mniej takowe osłony istnieją . POZDRAWIAM !
kusak Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Napisano 28 Czerwca 2007 jest coś takiego, faktycznie http://allegro.pl/item208292208_ochraniacz...zard_skins.html wyczyściłem porządnie stery (dostało się trochę piachu jak podejrzewałem) nic nie zgrzytało, stukało czy cokolwiek co by mnie mogło wprawić w niepokój. Po następnej jeździe kiedy miałem choćby niewielką styczność z piachem, piach oczywiście wykorzystał perfidnie sytuacje i dostał się w stery. Nie miałem już siły ich czyścić więc powiedziałem sobie zrobię to po następnej jeździe (wiedziałem, że znów piach się dostanie) Co ciekawe, po tej 'następnej jeździe' przestało zgrzytać o0 w każdym razie nie mam teraz żadnego zmartwienia związanego ze sterami ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.