y4n3k Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich. Posiadam Meridę Kalahari 500. Ostatnio coś mi strasznie trzeszczy kiedy mocniej naciskam na pedały. Wydaje mi się że to suport. Więc korzystając z okazji postanowiłem wymienić korbę, pedały i suport. Co możecie mi polecić? Nie potrzebuję sprzętu z górnej półki, ale też nie chcę żeby za tydzień to się rozleciało wszystko. Posiadam około 200pln, może być trochę więcej jeżeli sprzęt warty będzie swojej ceny (albo i mniej, jeśli różnica będzie niezauważalna ) Dodam że w przyszłości reszta napędu też pójdzie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam ja bym polecił korbe truvativ isoflow z suportem za 120 + jakies pedałki za 50 zł .. chyba ns mozna dorwac w tej cenie PZDR arbuz92 ps. a reszta na przesyłke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Ja proponuję korbę Alivio '06 Jeżdżę na niej od roku i żadnych zastrzeżeń, moja waga 80kg +- 2kg i nie wyginam blatów pod moim kopytem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 alivio. waże więcej od pudelQ'a i też sie nic nie dzieje. Co prawda mam wcześniejszą wersję ale przypuszczam że z nowszą jest jeszcze lepiej. i do tego jakieś lekkie platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 J.w. Ale nowej korby do starego łańcuch i kasety lepiej nie zakładaj bo szybko ją zniszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y4n3k Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Dzięki za porady. A jeśli bym jeszcze łańcuch nowy założył? Kasety nowej to nie chcę kupować, ale jeśli jest zjechana to z nowym łańcuchem niebardzo będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadlubek Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 zdecydowanie polecam korbe shimano deore fc-m 540 wraz z suportem BB-ES30 wczesniej mialem korbe suntoura i zmiana jest niesamowita świetna sztywność dzieki systemowi Hallowtech http://allegro.pl/item204345177_korby_deor...bikestacja.html + suport do niej http://www.bikeonline.pl/osmechkorbowegode...rodukt,373.html o DŁUGOŚCI 118mm spokojnie mieścisz sie w 200 zł moim zdaniem to najlepsza konfiguracja . pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Kadłubek... a co się stanie z suportem/korbą przy długości suportu 113? Bo mnie teraz wystraszyłes - sam mam tą korbe i zamówiłem suport 113. Ups, chyba coś będzie nie tak. Korba 540 jest naprawdę dobra, lekka, estetyczna i fajna. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadlubek Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 polecam przeczytać dokładnie literaturę forum http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...o%B6%E6+suportu wszystko dokładnie opisane. Długość suportu do korby 540 powinna wynosić 118mm, z resztą przeczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 sh*t happens. Zamówiłem 2 suporty - jeden powinien być w poniedziałek - 113*68 i od razu na sprzedarz, a drugi 118*68 w środe/czwartek i bedzie on pasował. Ehh. kto nie czyta ten traci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.