trzy misie Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam Chciałbym prosić o pomoc autochtonów. Przez najbliższy tydzień (i być może następny też) będę na szkoleniu pod Warszawą, zakwaterowany w Morach. Zabieram ze sobą rower i teraz tylko problem co z nim począć. Zdecydowanie wolę jeździć po lesie niż po drogach ucywilizowanych. Na mapie widać, że do Puszczy Kampioskiej jest kawałeczek, więc na pewno tam będę chciał uderzać. Prosiłbym osoby znające okolię o wskazanie najkrótszej i najwdzięczniejszej drogi do terenów zielonych. Zależy mi na tym, bo pewnie będę miał na jazdę 2, góra 3 godziny w ciągu dnia. Startuję jutro po południu, więc będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi uzyskane do tego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Zajżyj na str. www.legion-serwis.com.pl W każdą niedzielę zapraszam na jazdy z Legionem o 10.00 Jutro jest maraton w żyrardowie ale 24.06 będzie pewnie sporo osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 więc tak... każda droga za poznańską(trasa warszawa-poznań; krajowa dwójka) uderzająca na północ poprowadzi cię do KPNu...od Ożarowa jest to ok 6-7km skoro mówisz że będziesz zakwaterowany w morach(jakiś hotel/motel??) to najłatwiej będzie dojechać do lasu skręcając na północ przy stacji Orlenu(przy poznańskiej) lub w Broniszach skręcając na Bożęcin/Babice(obie miejscowości bezpośrednio graniczą z puszczą) co prawda 3h to trochę mało(zwłaszcza że do lasu trzeba dojechać niewdzięcznym asfaltem) http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&lo...p;Submit=Szukaj możesz dojechać do Izabelina a potem do Truskawia(stamtąd prowadzi wiele szlaków w głąb lasu -każdy inny, warto pojeździć wszystkimi ), również można podjechać do Lipkowa i o ile sie nie mylę trafisz tam na niebieski szlak(całkiem ciekawy) oraz bodajże czarny(??) W razie jakiś szczegółowych pytań: pisz śmiało Najbliższy sklep rowerowy: Pruszków, Warszawa, Zielonki(?) Jak będziesz miał więcej czasu równiez można wybrać się na południową stronę(przez Duchnice, Pruszków) pojechać do Otrębusów, Komorowa, Nadarzyna(też tereny zielone z tym że kampinos jest bardziej pagórkowaty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzy misie Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Wielkie dzięki za odpowiedzi, teraz nie powinienem mieć problemów. Mory to miejscowość (poczta Ożarów), hotel Rest przy Poznańskiej. Z tym czasem to trochę strzeliłem, ale moja sytuacja rysuje się tak: jutro wieczorem znajoma przywozi mnie do hotelu, od poniedziałku zaczynam szkolenie w Broniszach, dokąd - jak mniemem - mam żabi skok z hotelu. No i teraz kluczowa sprawa - do której szkolenie potrwa. Tego niestety nie wiem . No ale przypuszczam, że pewnie do 17-18, czyli bardzo ciężko będzie mi wycisnąć więcej niż 3 godziny na jazdę. Z drugiej strony nie jest to dla mnie wielki problem - jeżdżę nie tyle turystycznie czy krajoznawczo, ile po to, żeby się zmachać na podjazdach czy też robiąc interwały czy też co tam jeszcze innego pan Friel wymyślił. Las do tego nie jest koniec końców niezbędny, ale zdecydowanie by mi życie uprzyjemnił. Wystarczy mi nawet kilkukilometrowy odcinek/pętelka w lesie, byle dojazd nie był zbyt długi. Super, gdyby znalazła się górka z kilkuminutowym podjazdem, niekoniecznie stroma, ale długa. Prawda że mam skromne wymagania? Ze szkolenia wracam w piątek, po czym przyjeżdżam na następny tydzień i jeszcze na pół. Jeśli macie jeszcze jakieś podpowiedzi lub sugestie, to poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 takich górek to raczej u nas nie uświadczysz(chyba że pojedziesz do Pruszkowa i będziesz jeździł w kółko po wiadukcie -jest rondo więc z nawrotem nie będzie problemów) a tak na serio to jedyne górki w terenie to KPN, bo okolice na zachód od Warszawy są raczej płaskie Z Rest-a do Bronisz masz rzut beretem ale jadąc rowerem, na Rynek Hurtowy(jak mniemam gdzieś tam w okolicy będziesz się szkolił) jest ok 1-2km, samochodem jedzie się 2-3razy dłużej bo trzeba zrobić pętelkę aby znaleźć się naprzeciwnym pasie jezdni etc 0,5km w stronę warszawy masz Tesco(też przy trasie) otwarte 24h, 0,5km na południe masz stację PKP Warszawa gołąbki... Tu masz mapę lasu: http://kampinoski-pn.gov.pl/m14.php PS Twój hotel znajduje się idealnie pod "sZ" z napisu Macierzysz(z załączonej przeze mnie mapy) -jak włączysz "hybrydę" to zobaczysz również hale w broniszach i centrum logistyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.