Yah0o_121 Napisano 15 Czerwca 2007 Napisano 15 Czerwca 2007 Witam! Jestem początkującym ścigantem, zacząłem systematycznie trenować niecałe 2 miesiące temu. Potrzebuję pulsometru do treningów i startów w wyścigach, jednak mało wiem, czym kierować się przy wyborze. Słyszałem kilka negatywnych opinii o Sigmie i że warto inwestować w Polara... Maksymalna kwota, jaką gotów jestem wydać to 250 złotych polskich. Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru (w grę wchodzi także allegro) Pozdrower
makok Napisano 15 Czerwca 2007 Napisano 15 Czerwca 2007 Używałem przez 2 lata Sigmy PC 14 i byłem bardzo zadowolony (pojechała ze skradzionym rowerem). Teraz używam Sigmy PC 15 i jest naprawdę dobra. Logiczne menu, łatwe uzyskiwanie funkcji. To co potrzebuję (czasy w strefach, puls aktualny, sredni i maksymalny) to ma dobrze podane. Ja na razie nic więcej nie oczekuję od pulsometru. Cena - połowa tego co planujesz wydać. Jak bym miał się rozwinąc to w kierunku jakiegoś kombajnu z rejestracją komputerową (np. HAC). Wadą wszystkich Sigm jest to że czasami łapią sygnał innej Sigmy (od sąsiada) i głupieje tętno maksymalne.
biker80JG Napisano 23 Czerwca 2007 Napisano 23 Czerwca 2007 Ja uzywam tego wynalzaku; http://www.pro-bike.pl/index.php5?a=sklep&...pokaz&id=42 wszystkom ok tylko jedna wada co to sigmy ze nie oblicza w procentach jazdy w strefach tylko pokazuje czasowo ale wystarczy troche matmy ;-)
makok Napisano 23 Czerwca 2007 Napisano 23 Czerwca 2007 Sigma PC-15 podaje zarówno czas jak i procentowy udział czasu w danej strefie. Na stronie Sigmy są programiki symulujace obsługę i wskazania pulsometrów i mozna się pobawić i zobaczyć czy dany rodzaj obsługi w ogóle nam odpowiada.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.