MaciekBora Napisano 15 Czerwca 2007 Napisano 15 Czerwca 2007 Witam, mam trochę nietypowe pytanie. Posiadam na ramie podwieszone osobno: koszyk specialized z bidonem oraz pompkę SKS X-Alpin. Chciałbym dokupić drugi koszyk z bidonem. Gdy chciałem zawiesić koszyk specialized, który obecnie posiadam, na śruby, na których jest pompka SKS to się nie mieścił, był za szeroki. Moje pytanie jest następujące. Proszę o doradzenie, jaki mam zakupić model koszyka na bidon, aby mieścił się na tych samych śrubach co pompka SKS X-Alpin. Tzn. aby dał się założyć i nie zahaczał o mocowanie pompki i samę pompkę SKS X-Alpin. Najlepiej, jak by ktoś miał taką pompkę i podał, jaki ma koszyk na bidon, na tych samych śrubach. Dzięki, pozdrawiam cyklistów.
Niedzwiedz1 Napisano 16 Czerwca 2007 Napisano 16 Czerwca 2007 A nie wystarczą przez przypadek dłuższe śrubki?
Niedzwiedz1 Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Dłuższe śrubki + podkładki między uchwyt na pompkę i koszyk na bidon? A może uchwyt jest niesymetryczny i wystarczy zamocować go do góry nogami i pompka będzie troszkę bliżej ramy?
MaciekBora Napisano 21 Czerwca 2007 Autor Napisano 21 Czerwca 2007 Dłuższe śrubki + podkładki między uchwyt na pompkę i koszyk na bidon? A może uchwyt jest niesymetryczny i wystarczy zamocować go do góry nogami i pompka będzie troszkę bliżej ramy? Patent może wypalić, ale może po prostu dokupić większy bidon? Jaki byście polecali (z tych dużych rozmiarów).
roswell Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Ja mam bidon Isostar 1l z klapką. http://www.allegro.pl/item208095163_bidon_...brny.html#photo Co mogę powiedzieć, jest naprawdę pojemny, ale niestety długi. Trzeba przyznać, że jest nieporęczny. Gdy jeszcze leży w koszyku trzeba otworzyć klapkę, potem go wyciągnąć i wtedy dopiero można pić. Na dniach zmieniam ten bidon na 2x Isostar 650ml. Ten bidon zachowam na dłuższe, asfaltowe trasy.
Niedzwiedz1 Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Mam bidony isostara 1 i 0,5 L. Zazwyczaj wożę oba i nie da się ukryć, że litrowy jest dość nieporęczny, niezależnie od tego, w którym koszyku się znajduje. Wersja z ustnikiem jest wygodniejsza, do momentu, w którym ustnik nie zabrudzi sie błotem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.