Skocz do zawartości

[koszyk] Który koszyk wybrać, aby się zmieścił z pompką?

MaciekBora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam trochę nietypowe pytanie. Posiadam na ramie podwieszone osobno: koszyk specialized z bidonem oraz pompkę SKS X-Alpin. Chciałbym dokupić drugi koszyk z bidonem. Gdy chciałem zawiesić koszyk specialized, który obecnie posiadam, na śruby, na których jest pompka SKS to się nie mieścił, był za szeroki.

Moje pytanie jest następujące. Proszę o doradzenie, jaki mam zakupić model koszyka na bidon, aby mieścił się na tych samych śrubach co pompka SKS X-Alpin. Tzn. aby dał się założyć i nie zahaczał o mocowanie pompki i samę pompkę SKS X-Alpin. Najlepiej, jak by ktoś miał taką pompkę i podał, jaki ma koszyk na bidon, na tych samych śrubach.

Dzięki, pozdrawiam cyklistów.

Napisano

Dłuższe śrubki + podkładki między uchwyt na pompkę i koszyk na bidon?

A może uchwyt jest niesymetryczny i wystarczy zamocować go do góry nogami i pompka będzie troszkę bliżej ramy?

Napisano
Dłuższe śrubki + podkładki między uchwyt na pompkę i koszyk na bidon?

A może uchwyt jest niesymetryczny i wystarczy zamocować go do góry nogami i pompka będzie troszkę bliżej ramy?

Patent może wypalić, ale może po prostu dokupić większy bidon?

Jaki byście polecali (z tych dużych rozmiarów).

Napisano

Ja mam bidon Isostar 1l z klapką.

http://www.allegro.pl/item208095163_bidon_...brny.html#photo

Co mogę powiedzieć, jest naprawdę pojemny, ale niestety długi. Trzeba przyznać, że jest nieporęczny. Gdy jeszcze leży w koszyku trzeba otworzyć klapkę, potem go wyciągnąć i wtedy dopiero można pić. Na dniach zmieniam ten bidon na 2x Isostar 650ml.

Ten bidon zachowam na dłuższe, asfaltowe trasy.

Napisano

Mam bidony isostara 1 i 0,5 L. Zazwyczaj wożę oba i nie da się ukryć, że litrowy jest dość nieporęczny, niezależnie od tego, w którym koszyku się znajduje. Wersja z ustnikiem jest wygodniejsza, do momentu, w którym ustnik nie zabrudzi sie błotem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...