Jacek_FH Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Mam w rowerze klamki Shimano ST-M900 pod cantilever. Czy gdybym kupował hamulce tarczowe np. Avidy BB5 to te klamki mogłyby się do czegoś przydać czy też będę musiał je zmienić ? Klamkomanetki wygladają tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Szczerze powiedziawszy wątpię, pomimo że przyznaję klamki fajowe. Klamki od Canti już z V-kami mają problem bo ciągną za dużo linki. Do tarcz z tego co wiem są często takie same klamki jak do V, będą więc działały ale z bardzo słabą modulacją i nie zdziw się jak przez przypadek zrobisz OTB, a w sumie tarcze zakłada sie dla siły i modulacji więc IMHO bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Canti ciągną za mało linki, V-ki ciągną w porónaniu do Canti prawie 2 razy tyle linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 W takim razie sorry gdy pisałem to właśnie zastanawiałem się w którą stronę to było- za dużo czy za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek_FH Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 OK rozumiem że teoretycznie działać tak dobrze jak klamki pod Vki to nie będzie. A czy ktoś w praktyce próbował takie lub podobne rozwiązanie ? Hamulce to byłyby zapewne Avidy BB5 lub Black Boxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Są zaciski do tarczówek mechanicznych pod Canti czy klamki szosowe z tym że DROGIE Experymentów Klamki Canti i tarcze pod klamki V-brejkowe NIE POLECAM chyba że ktoś koniecznie chce się pozbyć uzębienia Avid robi BB7 pod klamki szosowe( wybierają tyle samo linki co canti) http://www.sram.com/en/avid/mechanicaldiscbrakes/bb7road.php Tectro też ma w swojej ofercie http://www.tektro.com/02products/01lyar.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.