snuffi Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Witam, Planuje zakup nowych kol, mam dwa pomysly: 1. Skladane: Mavic XM317 + DT Comp Black + Novatec 2. Caly set: Mavic CrossRide Mam dylemat poniewaz, skladane sa lzejsze, za to set mam odrazu pod tarcze mimo iz jest troche ciezszy, no i wyglada stanowczo lepiej. Martwi mnie tez jedna rzecz - jesli wybiore CrossRide-y to czy 24h wyrzyma pod moim 82kg tylkiem? No i jesli mam wybrac CR to czy na 6 srub czy na centerlocka? Roznica w cenie jest nie istotna poniewaz wynosi dla mnie tylko 20zl. Pozdrawiam snuffi
nabial Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 ja mam identyczny zestaw jak ty - skladane - waze 90kg i wytrzymuja naprawdę duzo, centra pojawia sie po ostrym, niespodziewanym dobiciu calym ciezarem - nic nie wyszło na siodelku, 0amortyzowania itp, piasty kreca sie same, kumple z shimano do xt wsciekaja sie, gdyz moje kolka kreca sie jeszcze lepiej, ogolnie polecam - nic nie ryzykujesz, same +, no moze piasty moglyby byc lzejsze, ale za ta cene... trudno raczej co do crossride'ow to nie mam zielonego pojecia
Adik Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 Oczywiście że skadane. Scentruj sobie kółko Mavica i spróbuj je wycentrować w dowolnym sklepie rowerowym. Niestety trzeba je wysyłac do serisów Mavica i pozostajesz bez koła na jakichś czas. Twoja propozycja koła jest świetna, więc się nad Setem nie zastanawiaj.
Paveu Napisano 14 Czerwca 2007 Napisano 14 Czerwca 2007 1. Skladane:Mavic XM317 + DT Comp Black + Novatec Podobnie jak Nabial, mam wlasnie takie koła - jestem bardzo zadowolony, mocne, polecam. O CR się nie wypowiem bo nie miałem styczności.
macrianus2 Napisano 15 Czerwca 2007 Napisano 15 Czerwca 2007 podepne sie pod temat: jakie macie modele piast novateca?
Adik Napisano 15 Czerwca 2007 Napisano 15 Czerwca 2007 Ja mam "normalne" pod v-ki z przodu i z tyłu po 2 łoż maszynowe {przednia piasta cos koło 70, a tylnia 100zł - tyle za nie dałem}
snuffi Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Napisano 15 Czerwca 2007 w centrumrowerowym 50 i 80 Wiecie co!? Zrobilem na przekór i zamówiłem sobie czarna CR Są wizualnie boskie Kumpel ma i sobie chwali sztywność itd, a pozatym pojawiła się perspektywa tarcz
macrianus2 Napisano 16 Czerwca 2007 Napisano 16 Czerwca 2007 a ja zaczalem sie zastanawiac nad accentem albo authorem (linki ponizej) ktos ma jakies doswiadczenia z nimi? author accent
Putek Napisano 20 Czerwca 2007 Napisano 20 Czerwca 2007 Śmigałem na tych Authora 2k km i według mnie godne polecenia. Jakość pierwsza klasa, zero luzów, toczą się ekstra.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.