Skocz do zawartości

[Kola]Set czy skladane

snuffi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuje zakup nowych kol, mam dwa pomysly:

1. Skladane:

Mavic XM317 + DT Comp Black + Novatec

2. Caly set:

Mavic CrossRide

Mam dylemat poniewaz, skladane sa lzejsze, za to set mam odrazu pod tarcze mimo iz jest troche ciezszy, no i wyglada stanowczo lepiej.

Martwi mnie tez jedna rzecz - jesli wybiore CrossRide-y to czy 24h wyrzyma pod moim 82kg tylkiem?

No i jesli mam wybrac CR to czy na 6 srub czy na centerlocka?

Roznica w cenie jest nie istotna poniewaz wynosi dla mnie tylko 20zl.

Pozdrawiam snuffi

Napisano

ja mam identyczny zestaw jak ty - skladane - waze 90kg i wytrzymuja naprawdę duzo, centra pojawia sie po ostrym, niespodziewanym dobiciu calym ciezarem - nic nie wyszło na siodelku, 0amortyzowania itp, piasty kreca sie same, kumple z shimano do xt wsciekaja sie, gdyz moje kolka kreca sie jeszcze lepiej, ogolnie polecam - nic nie ryzykujesz, same +, no moze piasty moglyby byc lzejsze, ale za ta cene... trudno raczej

co do crossride'ow to nie mam zielonego pojecia

Napisano

Oczywiście że skadane. Scentruj sobie kółko Mavica i spróbuj je wycentrować w dowolnym sklepie rowerowym. Niestety trzeba je wysyłac do serisów Mavica i pozostajesz bez koła na jakichś czas. Twoja propozycja koła jest świetna, więc się nad Setem nie zastanawiaj.

Napisano
1. Skladane:

Mavic XM317 + DT Comp Black + Novatec

Podobnie jak Nabial, mam wlasnie takie koła - jestem bardzo zadowolony, mocne, polecam. O CR się nie wypowiem bo nie miałem styczności.

Napisano

Ja mam "normalne" pod v-ki z przodu i z tyłu po 2 łoż maszynowe {przednia piasta cos koło 70, a tylnia 100zł - tyle za nie dałem}

Napisano

w centrumrowerowym 50 i 80

Wiecie co!? Zrobilem na przekór i zamówiłem sobie czarna CR :P Są wizualnie boskie :):D Kumpel ma i sobie chwali sztywność itd, a pozatym pojawiła się perspektywa tarcz :(

Napisano

Śmigałem na tych Authora 2k km i według mnie godne polecenia. Jakość pierwsza klasa, zero luzów, toczą się ekstra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...