KuLa2030 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dziś z Xsystoff-em zważyliśmy koła , na pierwszej stronie w tabelce są zmiany... Co prawda róznica jest gdzieś w 70/80g ale już są zważone i nie ma wątpliwości. Czyli na dzień dzisiejszy rower wazy 11.9 Teraz szykuje się zmiana napędu i sztycy... Czekam na wasze propozycje (napęd gdzieś do 800zł) tutaj są moje propozycje częsci: Korba: HONE/LX Kaseta:5.0 Przerzutka tył: XT/LX Przerzutka przód: LX Gripy: rockety klamki:FR-5 Łancuch Ig-51 P.S Dzieki Odi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 ja mam te zaciski. nie pasowaly mi do ramy byly za krotkie... skrocilem zakonczenia wywalilem sprezyki i weszly... tylny jak wazyl 34g. teraz ma 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jezeli liczysz kazdy gram to korba Hone A jezeli troche stawiasz na wyglad to Lx przerzutka tył Xt z 2006 r. bo te z 2007 r. to ciezkie jak cholera Pozdr.Xellon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 chyba odwrotnie z tymi korbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A Hone i LX to nie ważą czasami tyle samo? jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Hone i LX to prawie to samo... Co prawda LX bardziej mi się podoba wiec stawiał bym na wygląd ;P (Hone ma za dużo czarnego koloru ) A co do przerzutek to dobrze wiedzieć P.S Lukas ,Hone chyba jest kapke lżejsza od LX-a.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Tylko o pare gram...na korzysc Hone a jaka sztyce wybierasz/wybrales ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Tutaj nic nie wybrałem - powiem szczerze ze nawet sie nie rozglądałem ;] Moze jakiś WCS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To juz lepiej Smica, jest tansza i lzejsza Chyba, ze wolisz napis WCS (tak jak ja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 31 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Łańcucha IG-51 bym nie brał. Zraziłem się. W poprzednim napędzie na 8s miałem taki i po ~6kkm kaseta HG-50 zajechana, a łańcuch tak zmasakrowany, że jak przeszedł przez tylną przerzutkę, to wychodził w kształcie falbanek, takie sztywne zrobiły się połączenia pomiędzy ogniwami. Dodam, że o napęd starałem się dbać. W korbie (Alivio) wymieniłem na zapas środkową tarczę i pójdzie do zimówki. Zainwestuj przynajmniej w łańcuchy LX HG-70, kosztuje na allegro chyba 32zł w wersji oem, normalnie box za 37zł. Co do korby, to może lepiej starszy LX FC-M572? Zawsze możesz wymienić małą zębatkę na aluminiową (do czego zachęca mnie jeden z forumowiczów ) i chyba będzie nawet lżej, niż gdybyś wziął nowego LX/Hone i zawsze nie trzeba się martwić o padające łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Nad Hg-70 też się zastanawiałem , ale jak tak mówisz to teraz będzie wyglądać tak : Korba: LX Kaseta:5.0 Przerzutka tył: XT/LX Przerzutka przód: LX Gripy: rockety klamki:FR-5 Łancuch Hg-70 Co do tej korby to też raczej LX-a bym wybrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja bym kasete wziął jednak od shimano, LX/XT, przed zakupem poczytałem trochę i te sramy dużo mniej wytrzymałe są. Jak tak strasznie chcesz lekka kasete to XT, jak nie to LX. Jak już gripy bierzesz to może jakieś X-7 i to tego przerzutka tył też X-7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Miałem kasetę 5.0 i była strasznie mięciutka a w każdym razie z jakimś KMC łańcuchem przeżyła bardzo niewiele, po 4tys już szpilki były! Teraz hg53 i kaseta lx i jest lajtowo po 5tys, tzn widać spore zużycie ale bez porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Ze sramem moze być gorzej...ale wszystko jest do przemyślenia , jeszcze nic nie kupuje na razie się rozglądam i mniej wiecej patrze co i jak... a jak się ma waga 5.0 do LX i XT ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Tez Ci mowilem na gg, zeby brac zestaw manetki X-7, p.tyl X-7, klamki FR-5, przod LX/XT, lancuch LX, kaseta LX i korba LX. Mam prawie identyczny zestaw i chodzi miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Tak to prawda taka kombinacja jak mówi Xsystoff będzie bajka :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Dokładnie taki zestaw jak wyżej, a jak masz za dużo kasy to kup sobie kasetę XT i będziesz miał lekko ;] Sram 5.0 przy 11-28 albo 11-30 waży pewnie ok 280g, LX na 8 to kloc bo waży 350-360g przy 11-30 ale za to wytrzymała, a XT bedzię też leciutkie 260-270g. A właśnie zobaczylem, że LX na 9 przy 11-32 waży 390-410g, to ja dziękuję . Bierz XT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Jak kupowalem w zeszlym roku kasete LX-a to ciezko bylo dostac XT 8 rzedowe i roznica w cenie byla dosyc spora jak na przeskok o jedna grupe w gore. Imho LX made in Japan jest zaje... wytrzymaly (pomijajac Polczynskie bloto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zamiast LX 8sp to już proponuję HG-50 o masie ~370g w cenie ~45zł. Natomiast co do XT 8sp, to centrum miało niedawno promocję i sprzedawali za 109zł. Może znowu powtórzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A ja cały czas myślałem o 9sp, w końcu jak zmienia cały napęd to warto przejść na 9 bo masz wtedy większy dostęp do części m.in kasety, manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Tez Ci mowilem na gg, zeby brac zestaw manetki X-7, p.tyl X-7, klamki FR-5, przod LX/XT, lancuch LX, kaseta LX i korba LX. Mam prawie identyczny zestaw i chodzi miodzio Korba: LX Kaseta:LX/XT Przerzutka tył:X-7 Przerzutka przód: LX/XT Gripy: x-7 klamki:FR-5 Łancuch Hg-70 Podliczyłem i wyszło : -819zł przy kasecie XT i przód XT -749zł przy kasecie LX i przód LX Kolosalnej róznicy w cenie nie ma... P.S Nie wliczałem ceny łańcucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Przerzutke przod kupisz raz i bedzie dzialac przez feftylion kilometrow, kaseta kiedys tam zejdzie z tego swiata. Jak bedziesz mial fundusze to wybor oczywisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 ,,naturliś" trzeba zaplanować skok na bank --- 16.08.07.: Korba: LX Kaseta:LX/XT Przerzutka tył:X-7 Przerzutka przód: LX/XT Gripy: x-7 klamki:FR-5 Łancuch Hg-70 Moje plany co do cześci wypaliły i sie troche pozmieniały...całe szczęscie na lepsze ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 WOW całkiem całkiem nowa kulomerdia jak tak patrzę na rozpiskę to masz części jak ja ..a raczej ja jak Ty bo parę rzeczy muszę kupić typu mostek kiera. bardzo fajne myślę że z x7 będziesz zadowolony ja mam i.. te x9 to gripshifty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 te x9 to gripshifty? takie http://www.allegro.pl/item225366018_manetk...per_okazja.html i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi