KuLa2030 Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Bar Ends: (Rogi) Ritchey WCS â 104g Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD-7 + okładziny Author 174g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Amid SD-7 + okladzinyi Author 174g Brake Levers: (klamki) - Avid Speed Dial 5 155g Cables : (linki + pancerze) Jangwire - 145g Cassette: (Kaseta) Shimano XT - 260g Chain: (Lancuch) Shimano XT- 264g Crankset: (Korby) Shimano LX - 916g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT - 167g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X-7 - 250g Fork: (Widelec) Rock Shox Judy XC AIR - 1950g Frame: (Rama) Merida Matts Seed 18"+ stery- 1900g Grips: (Gripy) SRAM - 30g Handlebar: (Kierownica) Toga Taksforce XC - 129g Pedals: (Pedaly) Shimano 520 - 378g Seat: (Siodlo) Selle Italia SLR XP - 178g Seatpost: (Sztyca) Smica PRO 350mm - 218g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Kross - 19g Shifters : (Manetki) Sram X.9 - 234g Stem: (Mostek) Toga Obone - 115g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Racing Ralph 2.1" - 470g Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Racing Ralph 2.1" - 470g Tubes: (Detki) Conti Light - 240g Wheel Front: (Kolo przednie) Gipiemme â 1100g Wheel Rear: (Kolo tylne) â Gipiemme â 1240g Total : 11280g Edytowane 14 Lutego 2008 przez Biera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 a ile masz $ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Po dzisiejszym dniu 0$ :P chodzi mi tak na przyszłość , teraz wakacje można coś dorobić i w sierpniu urodzinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ja bym wymienil krbe na fsa alpha drive - wazy gdzies od 700g. z alu koronkami. p.s jeszcze chwyty na pianki (-50g) i klamkomanetki na klamki i manetki. (-xxxg.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Rama – tu żeby był jakis zysk trzeba by kupić ramę ~1500g, a to jest ogromny koszt Amortyzator – szukaj Skareb, albo Manitou Mars za ok 500zł na niemieckim ebayu jest tego dużo, zaoszczędzisz jakieś 400g Koła – to powinna być u Ciebie pierwsza rzecz do odchudzenia, wariant droższy: obręcze Mavic XC 717, szprychy DT Revo tańszy Mavic XM317, szprychy DT Competition, piasty mogą być Shimano XT korba – tu polecam XT zysk 300g, ewentualnie LX zysk 250g opony – tu jest już idealnie przerzutka przód – zmiana na starsze LX zysk 30-40g przerzutka tył – zmiana na Sram X-9 zysk ok 100g klamkomanetki wywalić, w zamian klamki FR-5 i gripshifty hamulce – jest super łańcuch – OK pedały – zmienić na Crank Brothers MXR – zysk 100g kierownica – OK mostek – chyba podałeś za niską wagę, ale mostek jest OK rogi – zmiana na Smica, Boplight zysk 40g siodełko można zmienić na Velo Carbon – zysk 60-70g sztyca – na Smica, zysk zależny od rozmiaru chwyty – na Author AGR-F136 zysk 60g stery – da się zmienić na lżejsze zacisk – zmiana na imbusowy, zysk 20g to chyba tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 ja bym zbierał na koła i korbę potem ewentualnie na amorka a w miedzy czasie jakieś kosmetyczne nie drogie rzeczy:).Pozdrawiam Ps fajny rowerek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ważyłeś ramkę Kula? Mi wyszło z hakiem, piwotami i sterami (miski i łożyska) 1916g z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ważyłeś ramkę Kula? Mi wyszło z hakiem, piwotami i sterami (miski i łożyska) 1916g z tego co pamiętam. 1916 - 150 stery = 1766g czyli tyle ile w rozpisce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 pedały – zmienić na Crank Brothers MXR – zysk 100g Nawet sie na to nie patrz Moje przejechały ~ 2800 km i wczoraj się zablokowały nie dało się kręcić... pokopałem w to i jest git, ale strzelały już od 1000 km... Zaciski ja wczoraj nabyłem takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=205446393 Waga mostka chyba za niska... a "Dancingi Ralphy" chyba za lakkie przypuszczam, że nie ważyłeś ich ?? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Rowerek po złożeniu W rozpisce mogą być błędy wiec jak coś to poprawiać... Sixer nie ważyłem , sugerowałem się tym co powiedział sprzedawca ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Nie ma co się sugerować tym co inni mówią, najdokładniejsza rozpiska jest wtedy gdy ważymy wszystko osobiście, lub ktoś znajomy zważy identyczną część. Jeżeli ktoś by się czepiał to można znaleźć w Twojej rozpisce "zaginione" 17g i będzie z przodu '12' a nie '11' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Moze być z przodu 12' nie zmienia to faktu że i tak jestem zadowolony i nie będe się ciął z tego powodu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Troszkę dopracować i będzie fajny rowerek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Jesli chodzi o wyglad i kolorystyke, to na zywo wyglada o niebo lepiej niz na fotach. Judytka sie wyraznie odcina od reszty Za to jak ona dziala.... przesada. Rewelka! Co ciekawe dziala jak dotarty, tak samo jak moj Psylo po kupnie i totalnie odwrotnie niz Bomber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Judytka sie wyraznie odcina od reszty Tylko żeby się nie 'odcięła' w czasie jazdy :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Hehe Obejrzysz na zywo i sie zdziwisz jak pracuje, lepiej niz xcr na kujawskim po polerce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 W rozpisce nie ma dętek więc jednak powyżej 12 kg, w ogóle jak tak patrze to coś mało to 11,9 na ten rower albo mam tylko takie wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Karolyfer rozpiska była kiedyś inna i w kołach jest waga dętek ponieważ kiedyś koła były podsumowane jako Detki , obrecze i opony. I teraz opony odlecialy na osobną kratke... Hehe Krzysiek poznał się z Judytą i widać ze był mocno zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Zaciski ja wczoraj nabyłem takie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=205446393 tanie te zaciski i lekkie, moje bbbbbbbeee ważą 70g a droższe byly a tak w ogóle to ślieczne macie te meridy, te najnowsze malowania i kształty gorsiejsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Też miałem BBB, ale były strasznie długie... Teraz mam XTR'y 127g ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 a ta długość w czyms przeszkadzała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ejjj Sixer Wilku by się cieszył z XTRów sprzedaj mu, mówię poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 karolyfer - kolekcjoner marek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a ta długość w czyms przeszkadzała? Brzydko wyglądała i się dłużej odkręcało Ejjj Sixer Wilku by się cieszył z XTRów sprzedaj mu, mówię poważnie eee tam sprzedam całe koło Może Kula chętny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Na razie chwila przerwy z częsciami kasy brak, trzeba coś do zbierać ;] I raczej kól nie planuje zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi