Skocz do zawartości

[przerzutka]tylna LX - ko?eczka (rolki)

ttoby

Rekomendowane odpowiedzi

cześć postanowilem wymienic sobie kółeczka od wózka w tylnej przerzutce LX na kółka z maszynowymi łożyskami ..... no i nie wiem jakie wybrac .

1. czy to maja byc kółka aluminiowe czy plastikowe ?? jak w standardzie ..... :):)

2. jaki rozmiar (ilosc zębów) bo mam do wyboru 11 albo 12 ??..... coprawda w sklepie mi powiedzieli ze SHIMANO poleca kółka o rozmierze 11 .....( ale 10 są ładniejsze bo maja takie śliczne nawiercone otworki dookoła :D:):) )

prosze o pomoc w tej sprawie bo nie wiem które wybrac ( chodzi mi zarówno o materiał jak rownież o rozmiar ) bo wyglad to nie wszystko ........ a wole zeby tosprawniej działało anizeli wygladało ...... DZIĘKUJĘ ZA POMOC

ad. 1

Mi sprzedawca powiedział, że to nie ma znaczenia, bo aluminium też się zużywa i kupiłem w końcu kółeczka firmy BBB na łożyskach maszynowych - póki co jest ok

ad. 2

teoretycznie kółka większe będą się wolniej zużywały, ale potwierdzam że shimano do napędów 9 rzędowych zaleca kółeczka z 11 zębami, ja bym nie kombinował i takie właśnie kupił, ale najważniejszy jest dla mnie sposób łożyskowania, które powinno zapewnić w marę cichą i sprawną pracę napędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...