ttoby Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 cześć postanowilem wymienic sobie kółeczka od wózka w tylnej przerzutce LX na kółka z maszynowymi łożyskami ..... no i nie wiem jakie wybrac . 1. czy to maja byc kółka aluminiowe czy plastikowe ?? jak w standardzie ..... :) 2. jaki rozmiar (ilosc zębów) bo mam do wyboru 11 albo 12 ??..... coprawda w sklepie mi powiedzieli ze SHIMANO poleca kółka o rozmierze 11 .....( ale 10 są ładniejsze bo maja takie śliczne nawiercone otworki dookoła :) ) prosze o pomoc w tej sprawie bo nie wiem które wybrac ( chodzi mi zarówno o materiał jak rownież o rozmiar ) bo wyglad to nie wszystko ........ a wole zeby tosprawniej działało anizeli wygladało ...... DZIĘKUJĘ ZA POMOC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ad. 1 Mi sprzedawca powiedział, że to nie ma znaczenia, bo aluminium też się zużywa i kupiłem w końcu kółeczka firmy BBB na łożyskach maszynowych - póki co jest ok ad. 2 teoretycznie kółka większe będą się wolniej zużywały, ale potwierdzam że shimano do napędów 9 rzędowych zaleca kółeczka z 11 zębami, ja bym nie kombinował i takie właśnie kupił, ale najważniejszy jest dla mnie sposób łożyskowania, które powinno zapewnić w marę cichą i sprawną pracę napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ja ten temat zamykam powód ? proszę zajrzeć do słownika ortograficznego jak sie pisze wyraz będący meritum tematu nazwy części rowerowych TRZEBA znać jak będzie kolega wiedział, to otworze czekam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.