fmichal Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Witam, Zastanawiam się nad zakupem jakiś spodenek, jednak nie jestem zainteresowany typowymi spodenkami rowerowymi. Chodzi o zwyczajnie wyglądające spodenki z wkładką. Czy mógłby mi ktoś coś polecić? Michał PS. czytałem już http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/2098/3/ . Poproszę jeśli to możliwe o coś troszkę tańszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ostatnio w Decathlonie widziałem dosyć fajne spodenki z odpinaną wkładką za ok 30-40zł. Nie wiem niestety jakiej jakości jest wkładka ale chyba gdzieś obił mi się o oczy post o nich tutaj, na forum. I z tego co pamiętam osoba je użytkujaca była z nich zadowolona. Sam się zastanawiam czy nie kupić sobie ich jako wierzchniej warstwy na spodenki które mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maroos Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 coś takiego w Decathlon'ie za 49 zł http://www.btwincycle.com/EN/Product_arborescence/ cycle-and-rolle/cycling-gear/mtb-free-spirit/cycle -shorts/product_6377216/index.html lub po polsku: http://www.decathlon.com.pl/PL/Product_arborescenc e/cycle-and-rolle/cycling-gear/mtb-free-spirit/cyc le-shorts/product_8025651/index.html z odpinanym pampersem i zamkiem kieszonki. Można nosić jak zwykłe szorty. Posiadam i używam. Można też poczytać tu: http://www.bike.pl/forum/msg.php?th=4280&a...art=0#msg_37872 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Te za 49 zł są takie sobie. Dużo lepsze (materiały, wkładka, wygląd, krój) są te za 99 zł, mają w sumie jedną wadę tylko - brak odpinanej wkładki. Ale to niekoniecznie musi przeszkadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam, właśnie dziś kupiłem spodenki z decathlonu za 49 pln i jestem nimi wręcz zafascynowany jak dla mnie super, wkładka wygląda na porządną, materiał spodenek dobry, szwy pierwsza klasa, jutro pierwsze jazdy a póki co siedze w nich przed kompem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 hehe... cykloza... zrób nich jutro trochę km i napisz relację(no i jak spisuje się wkładka)... powiem szczerze że sam jestem zainteresowany jakimiś cywilnymi spodenkami na jakieś wycieczki turystyczne no i trochę się boję czy po 100km 4litery będą na swoim miejscu bez ubytków w naskórku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderus Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Spodenki przetestowane na dystansie 80 km. Ocena jak dla mnie (pierwsze moje spodenki z wkładką) to 4+/5. Wygoda- po założeniu nie czuć ich na sobie po chwili (mam dość masywne uda i gumka od wewnętrznych majtek trochę na początku jest odczuwalna ale szybko to mija), siedząc na siodełku super wygoda, inny świat, mam dośc wąskie siodło i zawsze po jakichś 30-40 km już je czułem a potem tylko gorzej było... w spodenkach nic, całą drogę ten sam komfort. Nie zjeżdżajaz tyłka przy jeździe ale wiatr potrafi je zwiać nogawke z uda ale to zupełnie nie przeszkadza, nigdzie mnie nie obtarło w nich, wkładka pozostaje na swoim miejscu cały czas. Jedna wada ale taka bardziej kosmetyczna dla mnie- materiał z którego są uszyte troche szeleści podczas pedałowania, w normalnym ruchu miejskim niesłyszalne ale na pustej leśnej ścieżce słychać. I kilka zdjęć dla zainteresowanych: http://img123.imageshack.us/img123/5199/img1192up3.jpg http://img20.imageshack.us/img20/7458/img1193jx9.jpg http://img502.imageshack.us/img502/8453/img1194mc6.jpg http://img527.imageshack.us/img527/6671/img1196yn9.jpg http://img523.imageshack.us/img523/5148/img1195la1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja mam też Decathlonowskie portki, zakupione rok temu. Akurat ten droższy model za bodajże 99 zł, niestety już nieobecny w kolekcji. Zrobione są z fajnego, nieszeleszczącego materiału, bardziej 'masywne' od tych szortów za 49; dodatkowo mają 8 kieszonek w których wożę przeważnie całe oprzyrządowanie turystyczne. Wkładka bardzo wygodna, 100km można śmiało oblecieć w niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 a wkładka jest wypinana? Bo prać po każdej jeździe całe spodenki trochę chyba głupio (niszczą się, długo schną). Z tego co pamiętam to były w Deca jakieś z wypiną ale mogło mi się pomylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja mam te z wypinaną: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja mam te za 99zł z Decathlonu. Na razie zrobiłem na nich ok 100km i mogę powiedzieć że spisują się bardzo dobrze jak na tą cenę. Materiał jest dobry i mocny myślę że nic się z nimi nie stanie. Wybierałem między tymi za 99 a tymi za 49 i zdecydowałem się na te droższe lepiej leżały mi na tyłku niż te tańsze. W spodenkach jest sporo kieszonek na rzep i 2 zamykane na zamek. A oto zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 a jakie macie siodełka?? twarde "deski" czy żelowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Mam te z Decathlonu po 49 PLN (Short Vitamin Black) od roku - o ile spodenki można jeszcze od biedy zakaceptować to wkładka = porażka, ciągle się przesuwa i jest słaba (zazwyczaj jeżdzę w Accent Corso pod spodem bo te przynajmniej sie nie przesuwają) Jakbym miał oceniać (w skali o 3 + do 3 -), to: - spodenki + - wkładka --- W tym roku postanowiłem nie iść na kompromis i kupiłem "na miejski lansik" FOX'ika MID-RANGER'a - te spodnie to niebo, a ziemia w porównaniu z tymi z Decathlonu (super wkładka, fajny materiał, podwyższany stan na nerkach, itd) tylko cena troszkę wysoka (250PLN) no ale o 4-litery trzeba dbać. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja mam żelowe ale i tak jest twarde jak cholera bez spodenek po 50 km nic nie wyszło odpadała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karrysek Napisano 12 Marca 2008 Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 witam, podepnę sie pod temacik bo również poszukuje obecnie względnie tanich spodenek, powiem ze 49 zł to bardzo kusząca cena, ale zastanawia mnie czy jets duża różnica między powiedzmy btwin za 49zl, a np accent avelnino za ok 110zł...? warto dopłacić 50%? PS: nie mówię o cywilnych , ich przeznaczeniem ma być tylko kolarstwo:) pozdroffka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ok roku uzytkuje te spodenki za 49zł. Niestety nie mam odniesienia do innych modeli spodenek ale uważam że te tańsze decathlony są całkiem cacy. Wkładka mi idelanie pasuje. Jest znacznie lepsza niz ta w lajkrach decathlona za 29zl. Spodenki jako cywilne są również genialne. Sa trwałe i mają fajnie rozwiązane kieszenie w tym jedna z zamkiem. Miały to być może przejściowe spodeki bo miałęm upatrzone foxy ale po kilku godzinach jazdy stwierdziłem ze spodenki oferuja wszystko czego moge od nich oczekiwac, wiec decathlony pozostały ze mna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figasso Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Te spodenki wydają się całkiem sensownym pomysłem. Mieszkam na północy Polski i niestety w pobliżu żadnego Decathlona nie ma... Najbliżej mam do W-wy, ale jechać tam specjalnie po spodenki za 49PLN, to się średnio kalkuluje Można gdzieś kupić towar z Decathlona przez internet? Na Alledrogo już sprawdzałem i akurat spodenek nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Możesz się jeszcze ładnie uśmiechnąć do osób z forum, które mieszkają w miastach gdzie jest Decathlon - myślę, że ktoś pomocny się znajdzie jak przelejesz mu pieniądze za spodenki i pokrycie kosztów przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 13 Marca 2008 Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 del. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figasso Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Możesz się jeszcze ładnie uśmiechnąć do osób z forum, które mieszkają w miastach gdzie jest Decathlon - myślę, że ktoś pomocny się znajdzie jak przelejesz mu pieniądze za spodenki i pokrycie kosztów przesyłki To ja się ładnie uśmiecham Jak ktoś byłby tak miły, to czekam na wiadomość na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figasso Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dziś byłem w sklepie InterSport w poszukiwaniu cywilnych spodenek i znalazłem, co prawda o wiele droższe niż te z Decathlona, no ale skoro do D. mam za daleko, a nikt nie kwapi się do oddania mi przysługi, to pewnie się na nie zdecyduję bo sezon zbliża się wielkimi krokami Przedtem jednak zapytam o opinie, bo może ktoś z was miał do czynienia z takimi właśnie spodenkami. Zwą się 'nakamura shorts' i można je odnaleźć w katalogu na stronie intersport.pl niestety nie podam bezpośredniego sznurka, bo strona zrobiona jest we flash'u... Ich aktualna cena to 139.99PLN i wydaje się atrakcyjna, o ile oczywiście cena spodenek nie podskoczyła chwilę przed przeceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.