Sekman Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Wiatm, korba Suntour XCM 314 pedaly: VP-349 S (czyli sh*t totalny). Wsiadam wczoraj na rower i odczywam taki lekki uskok/podskok w prawym pedale. Nie wiem czy to wina pedala czy korby, moze lancucha? Moze mial ktos podobne objawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bronx Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 zobacz czy nie masz wygietej oski w pedale Ja gdzies tydzien temu wlasnie zepsulem tak pedaly :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 ośka, albo suport skrzywiony z jednej strony. Obmacaj organoleptycznie. Powinieneś wyczuć co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekman Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Juz by mi sie skrzywila? Rower nawet miecha nie ma. Przebieg ze 100km bo na wiecej czasu nie mialem (sesja;/) Moze to jendak pedal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Wiatm, korba Suntour XCM 314 pedaly: VP-349 S (czyli sh*t totalny). Wsiadam wczoraj na rower i odczywam taki lekki uskok/podskok w prawym pedale. Nie wiem czy to wina pedala czy korby, moze lancucha? Moze mial ktos podobne objawy? Pytanie za 100 punktów. Czy ten uskok jest zauważalny zawsze w jednej pozycji korby (np. pion, góra), czy może raczej przeskakuje kiedy chce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadlubek Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Też mam Kellysa Magica i identyczna sytuacja wystąpiła u mnie tylko z jedną różnicą. Po Jakichś 400 km po tym jak złamałem 1/3 pedała na korzeniu tez wystąpiło strzelanie w prawym pedale podczas tylko jednogo położenia pedała ( pedał był na samym dole) . Wystarczyło dokręcenie śrub imbusowych w pedale i przelecenie wd-40, jakoś się to trzyma, pedalo nie ma luzów jak na razie , lecz jak pozwolą fundusze zmiana na spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekman Napisano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Wlasnie dzisiaj doszly mi nowki 520 i jest miodzio. Zero uskokow, skokow itd Wina pedalow. A skok odbywal sie gdy prawa stopa byla u gory (podczas pedalowania) Dzisiaj jezdzilem nic nie zauwazylem. Gdyby cos sie dzialo, pede dalej prosic o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 W podobnej sytuacji mi o dziwo pomagało odkręcenie i przykręcenie pedała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekman Napisano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Blad to nie pedaly. Mam nowki SPD 520 i to samo nawet juz gorzej. Odczuwalny trzask w lewej stronie korby. Suport? Pedalujac jedna noga nic nie strzela oO (obojetnie od strony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.