Gość Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 moje pytanko, czym one się różnią. wiem że jest katalog itp. poza ceną i wagę, nie wiem. wie ktoś cos na ten temat? w Giancie w Warszawie odpowiedzieli mi że 830 jest bardziej pancerna. o rany...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Pancerna ale chyba tylko wagowo Miałem 830, mam 850. 850 jest trwalsza a w wersji 11-30 lub 11-28 dużo lżejsza (11-32 nieweile sie rózni z tego co pamietam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoff Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Sram pg-830 11-32 wazy ok 320g , ja mam pg-850 11-28 i wazy ok 250g dalem 52zl na allegro nowka Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 czym one się różnią. wiem że jest katalog itp. poza ceną i wagę, nie wiem. wie ktoś cos na ten temat?Podejrzewam że nikt nie udzieli w 100% pewnej odpowiedzi ale raczej różnią się tylko wagą i ceną. A może i tylko nakrętką i ceną bo jakoś na zdjęciach nie widzę różnic w wycięciach materiału. w Giancie w Warszawie odpowiedzieli mi że 830 jest bardziej pancerna. Jak ma mniej materiału wycięte to faktycznie będzie bardziej pancerna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 napisałem do harfy, oficjalnego dystrybutora w tej sprawie podzielę się informacja co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Przecież napisałem że mimo podobieństwa 850 jest mocniejsza, miałem wcześniej 830 i po tym dystansie co jest teraz 850 była zajechana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 oficjalna odpowiedź 830 jest wykonana z bardziej miękkiego materiału, jest mniej trwałą szybciej się ściera i jest cięższa 850 jest twardsza, różni sie materiałem i mniej się ściera i jest lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 po tym dystansie co jest teraz 850 była zajechana Po jakim dystansie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 U mnie po 4 tysiącach już miała wyraźne ślady zużycia i zdarzało się przeskoczyć łańcuchowi. Padła po 6500 km, po 6000 jeździłem już dosyć miękko i nie stawałem na pedały mocniej bo skakało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja miałem 830 przez 2tys. km, potem 850 z łańuchem PC-48przez 3tys. km i teraz kupiłem ten sam zestaw bo kaseta straciła dwa zęby na 6 trybie i często przeskakiwał łańcuch na biegach 5,6,7... Dopóki nie zaczął przeskakiwać łańcuch jej praca była niemalże wzorowa, 3tys. to chyba nie jest dobry wynik jeśli chodzi o trwałośc ale dużo jeżdże po górach i lubie twarde przełożenia. Pozatym na 8 biegów jest to najwyższy model kasety a twardszy łańcuch chyba jest bezsensem bo wtedy kaseta zejdzie po 2tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Przecież napisałem że mimo podobieństwa 850 jest mocniejsza, miałem wcześniej 830 i po tym dystansie co jest teraz 850 była zajechana A łańcuchów pewno nie mierzyłeś. A ich długość zapewne miała tu kluczowe znaczenie. oficjalna odpowiedź 830 jest wykonana z bardziej miękkiego materiału, jest mniej trwałą szybciej się ściera i jest cięższa 850 jest twardsza, różni sie materiałem i mniej się ściera i jest lżejsza To teraz jeszcze im się zapytaj skąd zaczerpnęli takie informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 pozwól ale nie będę się pytał. dostałem informację dla mnie bardzo logiczna popartą doświadczeniem innych. a dostałem jeszcze taka informację że 830 łańcuch do niej pc38, 48 850 łańcuch do niej pc48,58,68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 pozwól ale nie będę się pytał. dostałem informację dla mnie bardzo logiczna popartą doświadczeniem innych.No to zrobiłem to ja - jestem ciekaw jaka będzie ich odpowiedź z tymi różnicami materiałowymi a dostałem jeszcze taka informację że830 łańcuch do niej pc38, 48 850 łańcuch do niej pc48,58,68 No jak się zastosuje PC38 do 830 to nie dziwne że później kaseta szybko pada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 14 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Takie dystrybutorskie gadki nie poparte żadnymi argumentami są żałosne. A w ogóle dziś dowiedziałem się bardzo ciekawej rzeczy od sprzedawcy z rowerowego - twierdził uparcie, że Sram to firma niemiecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 To mnie z Harfy zgasili swoją odpowiedzią WitamySami byliśmy ciekawi co do różnicy w cenie, dlatego zrobiliśmy badania (dokładnie nasz klient pracowal w PZL Mielec i zrobil badania na twardość materiału dlatego to wiemy). Badania robilismy 2 lata temu może teraz coś sie zmieniło jednak nie sadzę. Rożnica cenowa wynika także z obróbki skrawania (prosze porównać kasety ale na odwrocie 850 jest bardziej zbierana dlatego jest lżejsza) Pozdrawiamy harfa-harryson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 hahahahahahhaha ciekawe, coraz bardziej mi sie wydaje ze 830 jest wcale nie gorsza. nie wiem juz sam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.