Takashi Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 Witam. Po zrobieniu kilku(dziesiąt) kilometrów swoją Meridą postanowiłem przedstawić tu swoje wrażenia z jazd. Rower ten służy mi zazwyczaj do krótkich podróży po różnym terenie i tylko dla przyjemności. Na początku przy wyborze brałem pod uwagę jeszcze Krossa Hexagona V3/V4 i Kelly’sa Vipera. Wybrałem Meride bo wydawała mi się najlepsza, a w dodatku wytargowałem niezła cene . Specyfikacja: Rama - Kalahari Oval Alloy Amortyzator przód - Merida 50mm Przerzutka przód - LY 42 (Shimano) Przerzutka tył - Sram SMR 10 Manetki - Sram MRX204 - 3S – 7S Hamulce - V-BRAKE Linear Alloy (promax) Korba - AL 42-34-24 (bardzo przyjemny Suntour) Wolnobieg - Shimano, TZ07 14-28 Piasty – Aluminiowe (JoyTech) Opona przód/tył - 26" x 2.10 (CST) Ilość biegów: 21 Rozmiar ramy 20’’ Kolor Xtr (łał!) gray Wrażenia: Jestem bardzo zadowolony z roweru, jednak w niedalekiej przyszłości dojdą opony o mniejszych oporach toczenia i aluminiowe pedały. Polecam rowerek głównie ze względu na pewna markę i świetną rame.
Felson Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 Jaki masz mostek - klasyczny czy ahead? Bo na stronie Meridy jest ahead a kumpel kupił K-4 z klasycznym. Nie mierzyłem ale wygląda na 1 i 1/8 cala. Reszta osprzętu zgodna z tym co podałeś.
Takashi Napisano 6 Lipca 2007 Autor Napisano 6 Lipca 2007 ja mam mostek klasyczny ale w przyszlosci moge wymienic na ahead bo na pewno pasuje (podobno czesc k-4rek miala ahead fabrycznie)
bartekgib Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 Ale coś mi tu nie pasuje - jeżeli masz mostek klasyczny to albo masz 1" gwint albo 1 i 1/8" gwint. Innej opcji nie ma ..... A jeżeli wtedy chciałbyś mostek A-head ( taki, jaki normalnie montuje się w rowerach z 1 i 1/8" ) to musiałbyś kupić adapter pod mostek A-head. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.