tenjin Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 witam mam avidy sd 7 a w nich klocki z wymiennymi okładzinami rim wrangler w związku z tym, że tak czy siak musze kupic nowe okładziny mam pytanie jakie brać ?? tak do 50 zł za komplet na oba koła czytałem tu troche ale nie zaspokoiłem swojej ciekawości ps. wole dopłacić za jakieś dobre coby hamowało nawet jak na klamke spadnie "opadający kwiat wiśni"... aha i moje okładziny są gładkie od nowości a kolega ma takie trzyczęsciowe, które lepsze ?? sorry jeśli sie powtarzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam. Polecam Ci okładzincy Clark's. Dobrze hamuja, mają długą żywotność. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Polecam czarne Jagwire coś podobnego do: http://modem.cyklotur.com/x_C_I__P_5301311...01__PZTA_3.html , godne uwagi są także produkty Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Mialem Jagwire,Corratec,Koolstop a i tak najtaniej wychodzily XTRy i chyba najlepiej.Najlepiej czyli najbardziej uniwersalne,neutralne w roznych warunkach.Z pozostalych wymienionych to ,albo dobre na suchym ,albo w blocie ,itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja tam nie narzekam na wsuwki jagwire, są twarde, wolno się scierają dają dużą siłę hamowania, są dobre w każdych warunkach no i niedrogie. Nieco inne są z kolei "całe" klocki tego producenta i mimo nieco miekszej gumy też są godne polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Ja polece XTR'y szybko znikaja ale dobrze hamuja i sa tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 clarksy czerwone :}D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 czyli mówicie, że nie ma większego sensu pchać sie w rim wranglery ?? z tych co mam jestem zadowolony ale nie mam porównania bo wcześniej miałem jakieś syfy a ktoś miał doświadczenia z tym czymś : http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=366 chyba sie skusze na clarksy albo xtr ( toby była jedyna rzecz xtra w moim bajku --> czad, miałbym rower na iksteerze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Osobiście polecam XTRy, nie są jakoś strasznie drogie a skuteczność ich działania jest niesamowita. Jest jeden minus, w trudnych warunkach znikają w oczach. U mnie wystarczyło 500km żeby się starły na papier. Z bardziej trwałych i równie skutecznych to polecam Jagwire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysiu Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Zapomniałem dodać że Jagwire'y to "szufladki" dość wysokie , wyższe niz produkty konkurencjii, a zatem jest to oprócz ich twardości dodatkowy czynnik który wydłuża ich eksploatację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalG Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Podepnę się... Czy jest jakiś problem kompatybilności między producentami okładzin a hamulców? Czy każde wsuwki MTB będą zawsze pasowały do np. przedmiotowych Avidów SD7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jesli chcesz dobre okładziny to tylko BBB veestop 3-kolorowe. Mam je juz od paru łądnych tysięcy i w błocie czy w suchym hamują świetnie. Do tego sa grube i jak do tej pory praktycznie nie widzę na nich zuzycia. Kosztują z tego co pamiętam 36zł na dwa koła (4szt). Mam porównanie z Avid Rim Wrangler i BBB są o wiele lepsze, lepiej hamuja i wolniej się zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Ja również polecam okładziny BBB Veestop. kosztują 27-28zł/ 4szt więc cena jest dobra http://arnik.freshsite.pl/product_info.php?products_id=2281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Jesli chcesz dobre okładziny to tylko BBB veestop 3-kolorowe. Mam je juz od paru łądnych tysięcy i w błocie czy w suchym hamują świetnie. Do tego sa grube i jak do tej pory praktycznie nie widzę na nich zuzycia. Kosztują z tego co pamiętam 36zł na dwa koła (4szt). Mam porównanie z Avid Rim Wrangler i BBB są o wiele lepsze, lepiej hamuja i wolniej się zużywają. a ja sie z tym calkowicie nie zgadzam, mialem te okladziny przez 2-3mies i wymienialem na avidy ktore sa o wiele lepsze. nie dosc ze te bbb sa tak grube i miekkie ze klamka jest jak gabka to czasami w sniegu rowniez nie hamuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.