Skocz do zawartości

[Vki- okładziny]

tenjin

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam avidy sd 7 a w nich klocki z wymiennymi okładzinami rim wrangler

w związku z tym, że tak czy siak musze kupic nowe okładziny

mam pytanie jakie brać ?? tak do 50 zł za komplet na oba koła

czytałem tu troche ale nie zaspokoiłem swojej ciekawości :D

ps. wole dopłacić za jakieś dobre coby hamowało nawet jak na klamke spadnie "opadający kwiat wiśni"...

aha i moje okładziny są gładkie od nowości a kolega ma takie trzyczęsciowe, które lepsze ??

sorry jeśli sie powtarzam :D

Mialem Jagwire,Corratec,Koolstop a i tak najtaniej wychodzily XTRy i chyba najlepiej.Najlepiej czyli najbardziej uniwersalne,neutralne w roznych warunkach.Z pozostalych wymienionych to ,albo dobre na suchym ,albo w blocie ,itd.

Ja tam nie narzekam na wsuwki jagwire, są twarde, wolno się scierają dają dużą siłę hamowania, są dobre w każdych warunkach no i niedrogie. Nieco inne są z kolei "całe" klocki tego producenta i mimo nieco miekszej gumy też są godne polecenia.

czyli mówicie, że nie ma większego sensu pchać sie w rim wranglery ?? z tych co mam jestem zadowolony ale nie mam porównania bo wcześniej miałem jakieś syfy

a ktoś miał doświadczenia z tym czymś : http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=366

chyba sie skusze na clarksy albo xtr ( toby była jedyna rzecz xtra w moim bajku --> czad, miałbym rower na iksteerze :blush: )

Osobiście polecam XTRy, nie są jakoś strasznie drogie a skuteczność ich działania jest niesamowita. Jest jeden minus, w trudnych warunkach znikają w oczach. U mnie wystarczyło 500km żeby się starły na papier. Z bardziej trwałych i równie skutecznych to polecam Jagwire.

Jesli chcesz dobre okładziny to tylko BBB veestop 3-kolorowe. Mam je juz od paru łądnych tysięcy i w błocie czy w suchym hamują świetnie. Do tego sa grube i jak do tej pory praktycznie nie widzę na nich zuzycia. Kosztują z tego co pamiętam 36zł na dwa koła (4szt). Mam porównanie z Avid Rim Wrangler i BBB są o wiele lepsze, lepiej hamuja i wolniej się zużywają.

Jesli chcesz dobre okładziny to tylko BBB veestop 3-kolorowe. Mam je juz od paru łądnych tysięcy i w błocie czy w suchym hamują świetnie. Do tego sa grube i jak do tej pory praktycznie nie widzę na nich zuzycia. Kosztują z tego co pamiętam 36zł na dwa koła (4szt). Mam porównanie z Avid Rim Wrangler i BBB są o wiele lepsze, lepiej hamuja i wolniej się zużywają.

a ja sie z tym calkowicie nie zgadzam, mialem te okladziny przez 2-3mies i wymienialem na avidy ktore sa o wiele lepsze.

nie dosc ze te bbb sa tak grube i miekkie ze klamka jest jak gabka to czasami w sniegu rowniez nie hamuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...