Skocz do zawartości

[sklep] Warszawa - w poszukiwaniu biodrowki

Helevorn

Rekomendowane odpowiedzi

Z reguly zakupy jesli chodzi o czesci i akcesoria rowerowe robie na Allegro. Tym razem potrzebowalem kupic sobie "biodrowke" (taka torba na pas).

Cos mnie podkusilo i stwierdzilem, ze kupie taka biodrowke w normalnym sklepie - m.in. po to zobaczyc ile realnie sie do takiej torby miesci. Poszukiwania zaczalem od Goclawia - pierwszy sklep: co to biodrowka? Przeprawilem sie na druga strone Wisly - Mokotow: nic takiego nie maja. Pojechalem troche na polnoc: sklep niedaleko Rury: tez brak. Wracam znow na Mokotow, inny sklep: hmm moze cos takiego bedzie w naszym 2 sklepie na Ursynowie. Dobra no to pojechalem na Ursynow do tego sklepu - oczywiscie nie ma. Ale, ze na Ursynowie sa jeszcze inne sklepy to zajrzalem tez gdzies indziej: oczywiscie nie ma... Zrezygnowany wracam juz do domu. Przejezdzam obok ulicy Jarzebowskiego gdzie jest dealer Krossa - dobra zajrze, nic nie zaszkodzi. 7 sklep ale w koncu zdobylem biodrowke :) Poza tym duzy plus za mila obsluge.

Wracajac jeszcze zostalem zrugany na stacji Poi Oil (w rejonach Toru Stegny). Oczywiscie wielkim problem dla jednego Pana byl fakt, ze wszedlem na stacje z rowerem... Tak wiec jesli macie dosc glupich docinkow to omijajcie to miejsce bedac na rowerze.

Reasumujac: Allegro rzadzi. Zakupy w 5 minut. Jak ktos masz czas i jezdzic po calej Warszawie to niech kupuje w normalnych sklepach :)

Zeby nie bylo: sklepy do, ktorych zagladalem to te najbardziej znane i czesto chwalone na forum...

No wlasnie w tym rzecz... ze jesli mam sie pytac na forum do jakiego sklepu mam jechac to szybciej i tak wyjdzie kupic to na Allegro.

Co do nazewnictwa. Moze i potocznie nazywamy to "nerka", ale generalnie te torby nazywane sa biodrowkami (np. w Internecie przez producentow).

no ale wyobraz sobie jak wchodzisz do sklepu i mówisz "dzień dobry, macie w sprzedaży nerki? bo akurat jedna mi potrzebna"

:lol:

a sprzedawca na to "Prawą czy lewą Pan sobie życzy?" :rolleyes:

Niedawno pozbyłem się plecaka na rzecz torby podsiodłowej, ale brakuje mi gdzie wpakować kanapek. Do plecaka już nie wrócę, bo mnie denerwuje po kilkudziesięciu kilometrach (jakby mi plecy cierpły). Myślałem, że będę zmuszony od tej pory rozglądać się w trasie za jakimiś sklepikami, a tu nagle taki post i jest alternatywa.

Jak wrażenia z jady w biodrówce? Te biodrówki są tak wykonane, że nie bimbają się na boki? Czy dopiero jak sobie flaki ścisnę to będzie dobry efekt? Jest rozróżnianie na rowerowe i "zwykłe" (bo jednak kręgosłup trochę inaczej wygięty), czy to praktycznie to samo?

Z biodrowka jeszcze nie jezdzilem. Jak przetestuje to dam znac jak sie sprawuje. Ja kupilem nerke firmy Semi Line, cena: 39 zl wiec jestem zadowolony. Bardzo pojemna. W porownaniu z plecakiem to tylko map oraz buklaka nie moge wlozyc. Co sie w niej miesci? Klucze, portfel (raczej sredniej wielkosci), komorka, pompka Decathlonowska (po tym jak zgubilem pompke Gianta to mam uraz, zeby montowac pompke przy ramie), detka, zestaw narzedzi, lampka na tyl, bateria do lampki, paczka chusteczek, lyzki do opon... i zostaje jeszcze sporo miejsca. Z ciekawosci sprawdzilem czy zmiesci mi sie jeszcze kurtka na rower... ledwo co ale sie miesci :) Poza tym ta biodrowka ma miejsce na 2 bidony... tylko bidony za bardzo nie chca sie zmiescic (za to butelka Powerade'a pasuje idealnie).

A jak wyglada jazda z nerka napisze w najblizszych dniach...

No no, portfel duży się nie zmieści, ale pompka już tak? Ja mam raczej mało pieniędzy w portfelu, więc się zmieści :D

A tak na serio to rozumiem, że biodrówka jest bardziej podłużna niż kwadratowa. Napisz czy zostawał ci potny pasek po zdjęciu i czy nie dynda na większych wybojach w lesie.

Zle sie wyrazilem :) Biodrowka posiada 3 komory: 1 glowna najwieksza, i 2 male po bokach (w jednej z boku woze klucze i komorke, w drugiej portfel).

Biodrowka faktycznie bardziej podluzna. Jak dorwe aparat to zrobie zdjecie i wrzuce na forum.

Dzisiaj wybralem sie na krotka przejazdzke (okolo 30 km). Jestem bardzo zadowolony... moje plecy czuje sie tak samo jak zmienialem stary zwyczajny plecak na plecak rowerowy. Bardzo wygodne rozwiazanie. Zobaczymy jak sie bedzie spisywac przy dluzszych dystansach (chociaz na dluzsze dystanse to z innych powodow warto juz plecak miec).

Cudowo nie ma - tam gdzie jest przyczepiona nerka bardziej sie pocimy.

W terenie dzisiaj nie jezdzilem wiec nie wiem jak sie sprawuje na jakichs wybojach... ale po miescie generalnie zapomina sie, ze ma sie cos na plecach.

Dzisiaj zaczalem sie zastanawiac wlasciwie dlaczego takie nerki sa raczej malo popularne wsrod rowerzystow...

EDIT:

Dodane zdjecia:

http://strony.aster.pl/helevorn/nerka/1.JPG

http://strony.aster.pl/helevorn/nerka/2.JPG

http://strony.aster.pl/helevorn/nerka/3.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...