piotrmaster Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam chciał bym sie zwami podzielić wrazeniami z wycieczki rowerowej z Zakopanego do Wadowic. Na pomysł wyazdu wpadliśmy z bratem podczas pracy poczym udaliśmy sie na PKP zeby obczaić jak wyglada sprawa dojazdu do Zakopanego i tam było żdziwienie ponieważ był tylko jeden pociag bezpośredni o 3:45 w nocy i w dodatku z kuszetkami wiec był by problem z załadunkiem rowerów, wiec postanowiliśmy poszukać jeszcze kilku ochotników i jakoś sie udało znależliśmy 2 ochotników i zapakowaliśmy sie do transita i tak o 7:40 wyladowaliśmy w Zakopcu pod Wielką Krokwią. Trasa Przejazdu była następująca z Zakopanego przez Czarny Dunajec poźniej Jabłonka --> Zubrzyca Dolna --> Zubrzca Górna --> Krowiarki --> Zawoja --> Przełęcz Przesłop --> Targoszów --> Mucharz --> Wadowice. Cała trasa wyniosła 114,5km. Polecam Wycieczke tą trasą jest bardzo piękna i przyjemna co prawda są to góry ale i las i wmiare świerze powietrze też jest. Mozna odpocząć od miasta można oblukać kilka Fotek z całej trasy polecam !!!! http://picasaweb.google.pl/rowery1/Zakopan...key=-nZzcjT0IX8 jesli by ktoś miał jakies pytanie codo przejazdu i co i jak Chętnie odpowiem na wszystkie pytania POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH Kolejne wycieczki planowane bedę umieszczał na forum może ktoś sie bedzie chciał zabrać z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana frog Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Fajna wycieczka! To właśnie w tamte strony planuję się zapuszczać przez wakacje. Tyle, że ja z Krakowa i raczej wszędzie rowerkiem (bez transportu), więc trzeba będzie z noclegiem. Ale Zakopane, Zawoja, Krowiarki, nawet już Sucha Beskidzka... to moje trasy na najbliższą przyszłość. W każdym razie gratuluję czadowej wycieczki! Jednak co góry, to góry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrmaster Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Niestety brak czasu na dwu dniowe wycieczki nie pozwolił i musieliśmy sie wybrać samochodem w jedna strone być moze we dwóch zrobilibyśmy tam i z powrotem ale i tak było fajnie jesli sie wybierasz w tamte strony to proponuje zajechac do zakopanego tam jeszcze nad morskie oko przespać sie w schronisku i potem przejechać na krowiarki przejechać przez zawoje i ruszyć na kraków będzie bardzo fajna trasa i wycieczka POLECAM cała trase z zakopanego do zawoi powinienes zrobić w 3h i potem jeszcze 2h do krakowa spokojnie powinienes zrobić. Jesli dojdzie do wycieczki zycze powodzenia i pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana frog Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No to byłaby super wycieczka. Tyle, że - o ile się dobrze orientuję - to do Morskiego Oka dojeżdżać rowerem nie wolno. Jakiś struś pędziwiatr wpadł na grupę turystów i skończyło się. No, ale ostatecznie Morskie Oko to nie jedyne miejsce na nocleg w okolicach Zakopanego . W każdym razie pomysł fajny, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrmaster Napisano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 No niestety nie wiedziałem ze ni wolno na roweruch kiedys byłem i widziałem rowerzystów to myslałem ze można no ale sa inne alternatywy noclegu w zakopcu być moze pojedziemy za 2 tygodnie taka sama trase wiec serdecznie zapraszam chętnych ale czy to bedzie za dwa tygodnie to jeszcze napisze bo nie wiem jak to bedzie i czy akurat do zakopca pojedziemy czy nie gdzie indziej plany były jeszcze zeby do wisły jechac do muzeum Adama Małysza ale co bedzie to bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.