Skocz do zawartości

[wycieczka] Zakopane - Krowiarki -Zawoja - Wadowice

piotrmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciał bym sie zwami podzielić wrazeniami z wycieczki rowerowej z Zakopanego do Wadowic.

Na pomysł wyazdu wpadliśmy z bratem podczas pracy poczym udaliśmy sie na PKP zeby obczaić jak wyglada sprawa dojazdu do Zakopanego i tam było żdziwienie ponieważ był tylko jeden pociag bezpośredni o 3:45 w nocy i w dodatku z kuszetkami wiec był by problem z załadunkiem rowerów, wiec postanowiliśmy poszukać jeszcze kilku ochotników i jakoś sie udało znależliśmy 2 ochotników i zapakowaliśmy sie do transita i tak o 7:40 wyladowaliśmy w Zakopcu pod Wielką Krokwią. Trasa Przejazdu była następująca z Zakopanego przez Czarny Dunajec poźniej Jabłonka --> Zubrzyca Dolna --> Zubrzca Górna --> Krowiarki --> Zawoja --> Przełęcz Przesłop --> Targoszów --> Mucharz --> Wadowice.

Cała trasa wyniosła 114,5km.

Polecam Wycieczke tą trasą jest bardzo piękna i przyjemna co prawda są to góry ale i las i wmiare świerze powietrze :) też jest. Mozna odpocząć od miasta można oblukać kilka Fotek z całej trasy polecam !!!!

http://picasaweb.google.pl/rowery1/Zakopan...key=-nZzcjT0IX8

jesli by ktoś miał jakies pytanie codo przejazdu i co i jak Chętnie odpowiem na wszystkie pytania

POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH

Kolejne wycieczki planowane bedę umieszczał na forum może ktoś sie bedzie chciał zabrać z nami :P

Fajna wycieczka! To właśnie w tamte strony planuję się zapuszczać przez wakacje. Tyle, że ja z Krakowa i raczej wszędzie rowerkiem (bez transportu), więc trzeba będzie z noclegiem. Ale Zakopane, Zawoja, Krowiarki, nawet już Sucha Beskidzka... to moje trasy na najbliższą przyszłość. W każdym razie gratuluję czadowej wycieczki! Jednak co góry, to góry...

Niestety brak czasu na dwu dniowe wycieczki nie pozwolił i musieliśmy sie wybrać samochodem w jedna strone być moze we dwóch zrobilibyśmy tam i z powrotem ale i tak było fajnie jesli sie wybierasz w tamte strony to proponuje zajechac do zakopanego tam jeszcze nad morskie oko przespać sie w schronisku i potem przejechać na krowiarki przejechać przez zawoje i ruszyć na kraków będzie bardzo fajna trasa i wycieczka :rolleyes: POLECAM cała trase z zakopanego do zawoi powinienes zrobić w 3h i potem jeszcze 2h do krakowa spokojnie powinienes zrobić.

Jesli dojdzie do wycieczki zycze powodzenia i pogody :)

No to byłaby super wycieczka. Tyle, że - o ile się dobrze orientuję - to do Morskiego Oka dojeżdżać rowerem nie wolno. Jakiś struś pędziwiatr wpadł na grupę turystów i skończyło się. No, ale ostatecznie Morskie Oko to nie jedyne miejsce na nocleg w okolicach Zakopanego ;). W każdym razie pomysł fajny, dzięki!

No niestety nie wiedziałem ze ni wolno na roweruch kiedys byłem i widziałem rowerzystów to myslałem ze można no ale sa inne alternatywy noclegu w zakopcu być moze pojedziemy za 2 tygodnie taka sama trase wiec serdecznie zapraszam chętnych ale czy to bedzie za dwa tygodnie to jeszcze napisze bo nie wiem jak to bedzie i czy akurat do zakopca pojedziemy czy nie gdzie indziej plany były jeszcze zeby do wisły jechac do muzeum Adama Małysza ;) ale co bedzie to bedzie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...