Skocz do zawartości

[Pompka]Jaka wybrac

avalanche1616

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam Authora AAP One i jestem zadowolony... mam go już ponad półtora roku, zawsze przy ramie... na forum jest sporo osób które ją mają(nawet był już taki temat) i chyba są zadowolone...

ja mogę napisać że pompka jest wygodna, nie szkodzą jej gleby, mocno trzyma się ramy(oprócz zaczepu jest jeszcze mocny rzep)... ma uniwersalną uszczelkę(obsługuje presta i rowerwy)

polecam

Napisano

wlasnie czytalem ze wsyzcyc polecaja ta wlasnie pompeczke

mialem przedtem kelly'sa kp-202 i sie zespul po 2 napompowaniach do okolo 2 atmosfer od czasu do czasu przpuszcza powietrze w obie strony

jedyne co mnie sklania do kp-204 to to ze ma jak kp-202 schowek na zestaw wulkanizacyjny i nie musze wozic po kieszeniach itd. latek

wiec czy ktos mial stycznosc z ta kp-204 ?

Napisano

Moją pompką są stacje benzynowe na trasie, nawet jak mnie spotka gdzieś z 60 km za poznaniem laczek to wymienię dętkę i pójdą kawałek pieszo, a stacji to nawalone jest teraz co kawałek. W domu używam nożnej samochodówki, jednak sam ostatnio stwierdziłem, że też sobie kupie taką http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53032532-...01__PZTA_0.html pomkę, sąsiad ma, z którym jeżdżę na rowerze i jest z niej zadowolony.

Napisano

Beto złamałem.

Tylko i wyłącznie decathlon :) bo:

ładnie pompuje [lepiej od beto]

tania

solidna

dobry monaż.

2 lata gwarancji...

i nie trza nic wiecej pisać :)

ja mam już drugą. a czemu? nie. nie popsułem :D Poprostu miałem ją zaczepioną na amortyzatorze i zgubiłem po zaczepieniu o krzaki gdzieś w lesie... a paradoksem jest to że były do niej przyklejone droższe od niej łatki samoprzylepne park toola :D i Ty też możesz przykleić :)

aa - decathlonem spokojnie można nabić na mniej wiecej 3 - 3.5 atm.

Napisano

oooo ciekawy pomysl musze przyznac :D z tym przyklejaniem latek

dziekuje

czyli decyzja miedzy author aap one lub decathlon

dziekuje

ale sklaniam sie chyba do author'a 6 zl duzej roznicy nie robi, a duzym poparciem sie cieszy bardziej author

Napisano

nie nerwowy :) pompując koło spadło mi na pompkę, i złamał się dekielek od uszczelki. nic sie nie da zrobić... znaczy wywaliłem ją już. jak dla mnie mimo tej składanej rączki [właśnie przez nią?] niewygodna strasznie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

jak już pisałem polecam authora... dzisiaj podczas pompowania rozciąłem sobie palec... po chamsku i z przyklaskiem "urwał się" tłok z rączką(teraz już z powrotem skręciłem i jest OK ale jak się sytuacja powtórzy to ją wywalam i kupuję nową -pewnie też aap one)

tak więc jak się chce szybko napompować koło trzeba się liczyć z tym że plastikowe gwinty w pompce mogą nie wytrzymać i "puścić"

żeby nie być gołosłownym:

7fa4c3dff99dce58m.jpg

Napisano

Używam authora one, co prawda udaje mi się wytworzyć małe ciśnienie (ok 20psi i potem jazda do kompresora), ale niska cena i małe wymiary powodują, że to dobra pompka do wożenia przy ramie i pompowania po złapanym kapciu. Ostatnio trochę uszczelka puszcza powietrze przy pompowaniu, ale nie jest to wielki problem.

Napisano

Tez mam Decathlona i sobie chwale bardzo :P A kupowaliście może w Decathlonie pompkę do amortyzatorów za 60 parę złotych?? Taki mały OT :P

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanko chcem kupic mała pompke na naboje. Wybór padł na SKS tylko mam problem bo sa dwie w podobnej cenie. Chodiz mi o Airgun i Airchamp. Czym poza obudowa sie one róznia, która lepsza? Prosze o opinie. I jeszcze jedno: czy jak nabój jest cały czas wsadzony w zawór to powietrze nie ubywa po jakim czasie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...