Skocz do zawartości

[Amortyzator] Jaki amor do max 300zł ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jeśli nie potrzebujesz w miarę dobrze pracującego sprzętu to weź XCR,

a jeśli zamierzasz ostrzej pojeździć to RS powinien być bardziej odpowiedni w tej sytuacji.

• 1 rok później...
  • Mod Team
Napisano

Witam moja gila juz prawie umarła a ze wpadło mi troszke zielonych mysle czyms ja zastapic. cena nie za wysoka bo do 300zł wiec szału nie bedzie.

Jest kilka typow. Z nowych to :

standardowo XCR LO 100mm (wzia bym RL za 100 zł wiecej nie dam)

RST lunch 100mm, nic nie wiem ja jego temat jak by ktoś mogł sie wypoiwedziec :) (W sumie po gili to rst mi jakos nie podchodzi)

Jescze dart ale to chyba dlamnie za twarde bedzie.

Znalazłem tez manitou Axel Comp http://allegro.pl/item675430773_amortyzato..._axel_comp.html

Waze jakieś 65kg.

Co wiecie na temat RS Tory 289 ?? Wszedzie pisza o 302 albo 318.

Chetnie tez przyjme jakaś propozycje co w tych nie zawysokich pieniadzach najlepiej bedzie kupic.

Napisano

To samo co 302, bez blokady i bez wersji powietrznej. Jest wersja U-turn.

Ten Axel na pewno lepiej będzie od suntoura i rst wykonany. Znam osoby je posiadające i są zadowolone.

Napisano

Manitou sobie odpuść - wadliwe tłumiki w Axlach sprawiają, że amortyzator tepieje po dystansie około 70-80 km, później wraca do stanu używalności, ale musi swoje odstać. Podobnie dzieje się po zabrudzeniu. Poza tym ta waga... Axel Platinium Air waży 2,35 kg, więc wersja ze stalową spręzyną będzie cięższa. Z podanych - weź XCRa, a jeżeli możesz trochę poczekać i dozbierać jeszcze 150 PLN: kup Axona z 2004 roku - waga poniżej 2 kg, powietrzna sprężyna i działa.

P.S. Możesz jeszcze kupić zestaw "zrób to sam" na allegro można wyrwać Blacka z uszkodzoną obejmą do ośki, a na innej aukcji same dolne golenie. Zakup tego i tego oraz poskładanie w jakimś serwisie wyniosłoby pewnie około 250 pln, ale tego sam bym się bał ;)

Napisano

Prawda, sam ujeżdzalem axla comp (rtwc 70-100mm) i po zważeniu wyszło 2,80 kg ;p wiec w ofercie jest troche zanizone "ok 2kg".

Co do pracy, to ten amortyzator do Twojej wagi jest że tak to ujmę "perfekt", podobnie waże i podobno do tych lżejszych bikerow jest adresowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...