gadula50 Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witam czytających tego posta. Jak dotąd byłem szczęśliwym posiadaczem zestawu Sigma Mirage X. Jednak akumulator zasilający zestaw coraz szybciej sie rozładowuje. Czas pracy spadł do około 1 godz. Po krótkich poszukiwaniach w necie okazało sie że, akumulatorek produkowany jest w Honk Kongu. Czy któryś z użytkowników wymienionego zestawu zmieniał akumulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edir Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A która wersje akumulatora posiadasz? Nipack czy tą starszą? tutaj: http://www.sigmasport.com/en/produkte/beleuchtung/ znajdziesz informacje czy można dostać sam akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadula50 Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Starszą wersje z akumulatorem ołowiowym. Chce kupić sam akumulator, najlepiej w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Popytaj w bikemanie. Jak kupowałem swoją to mówili, że jest możliwość zamówienia u nich aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Można też jakiś żelowy z Allegro kupić - taniej wyjdzie, ale masa nie ta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadula50 Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Masa niegra roli, problemem są wymiary 125x63x33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 19 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Czy któremuś z posiadaczy Sigmy Mirage Pro zdarzyło się zapomnieć wyłączyć akumulator, jak się świeciła czerwona lampka i miał potem problemy z akumulatorem? Właśnie ja bylem taki sprytny, że chciałem rozładować aku i zapomniałem czuwać, aż w końcu się wyczerpał, a światło zgasło. Teraz jestem już po dwóch ładowaniach ~7-godzinnych. Pierwsze nawet nie zakończyło się zmianą diody w ładowarce na kolor zielony, a po włączeniu lampki momentalnie zaświeciła się czerwona dioda sygnalizacyjna. Drugie ładowanie już po godzinie zakończyło się zaświeceniem zielonej diody z ładowarce, ale potrzymałem jeszcze dłużej, tak jak niby standardowo sie powinno. Podłączyłem światło i niestety zapaliła się sygnalizacyjna dioda na zielono, ale po kilku(nastu) sekundach już świeciła się na kolor czerwony. Ok. no to się wygadałem. Smutno mi, bo nie chce wydawać 140zł na nowy aku. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.