Skocz do zawartości

[noski-koszyki na pedaly] jakie, za ile, i czy warto

nabial

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam kasy na dobry zestaw spd, na tani szkoda pieniedzy, gdyz ja szybko niszcze "sredni" sprzet, wiec chce zakupic noski na pedaly, gdyz po przejechaniu sie na zestawie kolegi, stwierdzilem ze to duuuuuuuuzo daje

pytanie tylko czy to sie nie rozwali szybko - zwykle sa gumowe, albo z jakiegos miekkiego tworzywa

ile kosztuja, takie ktore wytrzymaja chociaz z 2-3tysiace

no i jakie - z jakiego materialu, jaki ksztalt itp

zanim kupilem spd uzywalem zwykle plastykowe noski. jest to lepszy patent niz jazda bez niczego. z drugiej strony noski nie maja szans w konfrontacji z spd. jesli chodzi o trwalosc to ja na jednym zestawie noskow jezdzilem grubo ponad rok, robiac przy tym ponad piec tysiecy kilometrow.

najwiekszym minusem noskow jest ich sklonnosc do niszczenia obuwia.

obecnie za w sumie niewielka kwote mozna kupic buty spd wraz z pedalami. moze warto by sie nad tym jeszcze raz zastanowic i sklonic sie ku spd?!

przycisk szukaj

hasło noski

od 1000km jestem na spd po noskach

wejscie na XI pietro piechotą = pedały i noski

wjazd windą = spd

zacisnij zęby i pas a za około 170 zł możesz miec normalny zestaw spd

jesli upierasz sie do nosków to np cyklotur 14zł i pedały musza być przystosowane do ich montażu

ale większość jest... zwykłe alu platformy(takie co dostajemy razem z rowerem) mają możliwość montażu(muszą być dwie dziurki-tam gdzie zwykle jest odblask)

Ja na noskach jeżdżę od marca i stwierdziłem że czas najwyższy na SPD... oczywiście jazda w noskach to nie to samo co "zatrzaski" ale na pewno lepsze to niż gołe platformy... zwłaszcza na podjazdach i przy rozpędzaniu się. Noski to nie majątek więc zawsze można kupić i wypróbować

Moje noski kosztowały jakieś 12-15zł(Author)... pasek dobrze trzyma but, stosunkowo wytrzymałe; polecam choć twierdzę że i tak potem przesiądziesz się na SPD <_<

dokładnie ten model: http://www.ebar.twoje-zakupy.pl/zakupy_view,zl,wg,0

Ja polece noski <_< (bo w SPD jeszcze nie jezdzilem :)) ale efekty widac w porownaniu z platformami. Ja mialem jakies aluminiowe noski O.B (nie smiac sie z nazwy ;)) i gdyby nie to ze mi sie urwal jeden na kamieniu (dyndal sobie na "dole pedala" i zahaczyl...) to jezdzilbym w nich do dzis ;)

noski zakupilem, chociaz jak je zobaczylem w sklepie to juz mialem wyjsc ;d krotko mowiac to bylo dopelnienie do tego, aby moj rower wygladal jak typowy makrokesz

no ale predkosc wzrosla srednio o ... 2 zebatki na kasecie (nie mam licznika) wiec efekty sa, a nogi w zasadzie w ogole nie bola w porownaniu do jazdy bez, strach pomyslec, co bedzie jak kupie spd;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...