nabial Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 nie mam kasy na dobry zestaw spd, na tani szkoda pieniedzy, gdyz ja szybko niszcze "sredni" sprzet, wiec chce zakupic noski na pedaly, gdyz po przejechaniu sie na zestawie kolegi, stwierdzilem ze to duuuuuuuuzo daje pytanie tylko czy to sie nie rozwali szybko - zwykle sa gumowe, albo z jakiegos miekkiego tworzywa ile kosztuja, takie ktore wytrzymaja chociaz z 2-3tysiace no i jakie - z jakiego materialu, jaki ksztalt itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 zanim kupilem spd uzywalem zwykle plastykowe noski. jest to lepszy patent niz jazda bez niczego. z drugiej strony noski nie maja szans w konfrontacji z spd. jesli chodzi o trwalosc to ja na jednym zestawie noskow jezdzilem grubo ponad rok, robiac przy tym ponad piec tysiecy kilometrow. najwiekszym minusem noskow jest ich sklonnosc do niszczenia obuwia. obecnie za w sumie niewielka kwote mozna kupic buty spd wraz z pedalami. moze warto by sie nad tym jeszcze raz zastanowic i sklonic sie ku spd?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Podobny temat już był..jak nie dwa...wystarczy poszukać... co do nosków też miałem zwykłe plastikowe bodajże za 12 zł,przejechałem w nich z 2kkm i były jak nowe.Faktycznie noski zniszczyły mi z 2 pary bucików(najlepiej nadają się porządne halówki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 ja niestety nie znalazlem tematow ... mozecie dac jakies linki? bo nie ma sensu rozwijac nowego tematu, jesli wszystko zostalo juz opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 przycisk szukaj hasło noski od 1000km jestem na spd po noskach wejscie na XI pietro piechotą = pedały i noski wjazd windą = spd zacisnij zęby i pas a za około 170 zł możesz miec normalny zestaw spd jesli upierasz sie do nosków to np cyklotur 14zł i pedały musza być przystosowane do ich montażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 ale większość jest... zwykłe alu platformy(takie co dostajemy razem z rowerem) mają możliwość montażu(muszą być dwie dziurki-tam gdzie zwykle jest odblask) Ja na noskach jeżdżę od marca i stwierdziłem że czas najwyższy na SPD... oczywiście jazda w noskach to nie to samo co "zatrzaski" ale na pewno lepsze to niż gołe platformy... zwłaszcza na podjazdach i przy rozpędzaniu się. Noski to nie majątek więc zawsze można kupić i wypróbować Moje noski kosztowały jakieś 12-15zł(Author)... pasek dobrze trzyma but, stosunkowo wytrzymałe; polecam choć twierdzę że i tak potem przesiądziesz się na SPD dokładnie ten model: http://www.ebar.twoje-zakupy.pl/zakupy_view,zl,wg,0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ja polece noski (bo w SPD jeszcze nie jezdzilem ) ale efekty widac w porownaniu z platformami. Ja mialem jakies aluminiowe noski O.B (nie smiac sie z nazwy ) i gdyby nie to ze mi sie urwal jeden na kamieniu (dyndal sobie na "dole pedala" i zahaczyl...) to jezdzilbym w nich do dzis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 12 zł za noski to zachęta do spróbowania ,ja na swoich zrobiłem już ok 6 tysiecy i nic im nie jest ,predzej niestety niszczą sie buty .Ogólnie polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_nng Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Ja miałem noski z decathlona za bodajze 7-9 zł bez pasków i wielkim plusem było to że na żadnych wertepach nie spadnie Ci noga z pedała a to za taką cenę spore polepszenie komfortu jazdy (: to była taka próba przed spd. ogólnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 noski zakupilem, chociaz jak je zobaczylem w sklepie to juz mialem wyjsc ;d krotko mowiac to bylo dopelnienie do tego, aby moj rower wygladal jak typowy makrokesz no ale predkosc wzrosla srednio o ... 2 zebatki na kasecie (nie mam licznika) wiec efekty sa, a nogi w zasadzie w ogole nie bola w porownaniu do jazdy bez, strach pomyslec, co bedzie jak kupie spd;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.