Lipton Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Właśnie przebiłem czwartą dętkę w tym tygodniu... :twisted: Nie jest to wina koła (jakaś pineska, czy co?), tylko poprostu nie mam szczęścia do dętek... Jakie polecacie? Mam Krossa Panica, rozmiar koła to 26" I czy proponujecie łatać dętki, czy zakładać nowe?
Carbon Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 oczyscic felge, kupic db opaske na obrecz, detke pompowac dosc mocna nie 1-2bar tylko od 2,8 jezeli masz cienkie opony to uwazac na kraweznikach itp.
nabial Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 jesli ma krossa panica to chyba cieniutkich opon nie ma:) wszystko zalezy ile wazysz, ale faktycznie cisnienie podstawa, wypadaloby tez wlasnie oczyscic wszystko przed zalozeniem - zobacz - moze masz jakis zadzior na wewnetrznej str opony, albo obreczy jak detke do katowania to dh;d tylko ciezkawa dosyc hyhy
zendel Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Witam. Jeśli nie zalezy Ci na wadze, kup sobie dętki do DH. Zobacz jakie możesz mieć max ciśnienie w oponach. Pozdrawiam.
Carbon Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 nom wiem z tymi oponami tak ku przestrodze napisalem ;p p.s. wybaczcie mi te literowki przy niektorych wyrazach zawsze szybko pisze i czasami tak wychodzi
Lipton Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 Ważę 55 KG, dajcie nazwę dobrej dętki do DH, może być ciężka
Carbon Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 ja waze 77kg i jezdze na ultralightach z 3-4 mies.i nie zlapalem zadnej gumy wiec to tylko czesciowo zalezy od detki. oczywiscie do szerszej opony trzeba grubszej detki http://www.allegro.pl/search.php?string=dh...2&country=1
nabial Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 wszystko zalezy od techniki, wjechac pod kraweznik a wskoczyc, wykorzystywac amortyzator, a bic dupskiem po korzeniach......
Schwefel Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Coś takiego http://www.xclusivebikes.com/cmei/prodView.asp?idproduct=354
jo_jacek Napisano 11 Czerwca 2007 Napisano 11 Czerwca 2007 Weź w reki stara detke rozetnij ja po obwodzie wewnetrznym i wsadź nowa detka do starej tak, zeby ta stara byla na zewnatrz :]
manio49 Napisano 12 Czerwca 2007 Napisano 12 Czerwca 2007 Nie musi być mocna dętka. Tylko pewnie za mało bijesz w koła i tyle... Albo masz zadziorek w oponie. No i załatwić sprawę opaski jak pisali inni koledzy.
jacekkoz Napisano 13 Czerwca 2007 Napisano 13 Czerwca 2007 moim zdaniem to jest kwestia ciśnienia w oponach. Ja zawsze jeżdżę na jakieś 60psi i w ciągu dwóch alt,, czyli jakieś 7-8kkm złapałem jedną gumę. A dętki mam akurat najańsze z decathlonu Oponki głównie conti w rozmiarze 2,3 cala NIe wiem jak to jest że niektórzy co chwila łapią gumy??? Nie rozumiem
Wojcimił Napisano 13 Czerwca 2007 Napisano 13 Czerwca 2007 Ja równierz jeżdzę na najtańszych dentkach i tylko raz złapałem gume, gdyż nie zauwazyłęm ze mam przetarą opone i dętka wybuchła. Z produ mam najtańszą obrecz wzmacnianą mount z tyłu też, taśmy tez nienajlepsze, pompuje sporo i wazne 95 kg i gum nie łapie. Weź sprawdź całą oponę tak jak mówili poprzednicy.
Greg_PL Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Witam Ja dętkę przednią mam z firmy Kenda 180g była w rowerze tylnią zmieniałem bo się przebiła i kupiłem boplight'a 130g :] Pozdro
Raptor Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Co ludziska mozecie powiedzieć o dętkach lateksowych, jak się mają w stosunku do butylowych?
focusR Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 jacekkoz do niedawna myślałem podobnie do Ciebie, ale w tym sezonie złapałem już chyba z 7 gum , wcześniej - w poprzednich 3 latach - niełapiąc ani jednej... To chyba kwestia szczęścia/pecha... "czas i nieprzewidziane zdarzenie"... Ja, jeżdżąc lekkie XC na makrokeszu, kupuję najtańsze dętki
harry_pajak Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 Nie uzywaj gumek, po co prowokowac los;) A tak na powaznie, ja tez ostatnio lapie duzo dziur. Niektore z mojej winy, niektore nie. Zaczyna mnie to wkurzac. Kupilem detke CST, ale ta dziwnie sie odksztalca, tzn nie napelnia sie rownomiernie i powstaja "bable". Jutro ide do sklepu po kolejna juz detke w tym roku i komplet latek.
MarcinN Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Moim zdaniem dętki do Dh to nie opłacalny zakup, też mi się takie przebijały od jakiś małych, ostrych opiłków leżących na drodze, tak więc jakby grube nie były to i tak pójdą, oczywiście zbyt lekkie też nie są dobre bo puszczają powietrze, dlatego teraz w dualówce mam dętki zwykłe po 200g/szt, a w XC takie około 130g/szt. Pozdro.
Blue Napisano 18 Czerwca 2007 Napisano 18 Czerwca 2007 Dobre opony+odpowiednie cisnienie i znosne dętki[do XC spokojnie ok 130g sie trzymaja] i nie powinno byc problemow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.