Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Witam Moj telefon dlugo nie pociagnie wiec powoli zmierzam do kupna nowego. No ale do rzeczy... Na allegro mozna znalesc kilka calkiem fajnych ofert (np ta http://www.allegro.pl/item201482301_nokia_...ocka_softy.html ) Co myslicie o tym telefonie (nie o konkretnej aukcji tylko ogolem) ? Dodam ze czesto telefon nie jest mi potrzebny do jego podstawowych funkcji jakimi sa dzwonienie i "esemesowanie" bo nie mam kasy na koncie a nie zamierzam wydawac 800 zl na PSP zeby w cos pograc np. na lekcji albo w autobusie... Czekam na opinie EDIT: I czy to prawda ze N-Gage QD to taki badziew? Jesli tak to dlaczego i czym rozni sie od classica?
QWEY564 Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 nawet wikipedia podaje różnice: http://pl.wikipedia.org/wiki/Nokia_N-Gage Na rynku pojawiły się dwa modele konsoli Nokia N-Gage Classic oraz Nokia N-Gage QD. Pierwszą, a zarazem najbardziej rzucająca się w oczy różnicą jest rozmiar. QD jest węższa od wersji Classic o 48 mm oraz niższa o 66 mm. Nie posiada również złącza mini USB, została pozbawiona Radia oraz możliwości sluchania MP3. Obie konsole różnią się również wyświetlaczem, nie chodzi tu o rozmiar ale o rodzaj palety barw. Nokia N-Gage jak i jej młodszy brat QD są wyposażone w gniazdo kart MMC, co umożliwia rozszerzenie pamięci do 2 GB. Oprócz tego Nokia N-Gage ma również możliwość odtwarzania filmów w formatach 3gp, mp4, avi (te dwa ostatnie po uprzednim wgraniu odpowiedniego oprogramowania oraz kodeków). Nokia N-Gage CLASSIC i N-Gage QD mają nowy typ baterii Li-Ion, który umożliwia długą pracę bez ładowania telefonu. Obie te konsole mają GPRS i Bluetooth. Dzięki tym połączeniom można grać bezprzewodowo w gry, które mają funkcję "wielu graczy". Poza tym oba telefony posiadają zaawansowany system operacyjny Symbian 6.1. czyli jednak badziew...
Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 Ok, thx Czyli juz wiem ze QD nie kupowac A teraz co przemawia na korzysc N-Gage? Jakies opinie uzytkownikow?
bilskij Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Kup sobie nokie 6230 bardzo ladna, tania i tez ma fajne gry (np. golf lub puzzle) heh A tak do rzeczy to mialem raz N-gage lecz nic spycjalnego... Jakos nie podobaja mi sie takie telefony. Jest duzy i dziwnie sie przez niego rozmawia. Pozdro
Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 Akurat wygoda podczas rozmow nie jest dla mnie wazna... Wiekszosc kasy idzie na rower (jakies 120% :wink:) wiec przez telefon rozmawiam okazjonalnie A wielkosc tez nie jest dla mnie (az)tak wazna... Ma byc twardy, bezawaryjny i sluzyc jako konsolka do gier
Schwefel Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Kup sobie SE k700i albo k750i i będziesz miał dużo lepszy, ergonomiczniejszy i szybszy telefon. Do SE masz kilka tysięcy gier za free, tylko trzeba dobrze poszukać w necie.
rymo Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Jak znam zycie ngage jest ciezszy niz modele jakie przyblizyl Schwefel. Jesli wezmiesz komorke na rower...to beda kolejne zbedne gramy! Uwazaj!
siwyex Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Ale chłopaki zbaczacie z tematu, kolega pyta czy warto kupić N-GAGE a nie co lepiej kupić... Miałem N-GAGE i telefon wyróżnia się wygląda, lecz obsługa jest ciężka, niewygodna klawiatura, duży telefon. Ma parę plusów takich jak : bardzo fajnie się gra, dobry wyświetlacz jak na taki telefon.
Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 Tez o tym myslalem :lol: Schwefel : Ten k750i jest calkiem calkiem Tylko ze juz musialbym dolozyc te 200 zl+ :/ zalezy mi na n-gage bo tanio ja idzie wychaczyc na allegro Pozatym gier na ten telefon tez nie brakuje... Za plytke zaplace koledze przyslowiowe "czi pinćdziesiąt" a bede mial cala plyte wypalona grami... (wiem... niekoniecznie legalny sposob ale coz... ) Siwyex : Dzieki O takie cos mi wlasnie chodzilo A co masz na mysli mowiac "ciezka obsluga"?
siwyex Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Źle umieszczone klawisze powodują ciężką nawigacje po menu co strasznie przeszkadzało mi w tym telefonie...
Mr0wa_1991 Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Napisano 9 Czerwca 2007 A dostawal "zwisow", resetowal sie? Jakie ogolne wrazenie na Tobie wywarl?
Gucio112 Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 Mój brat miał ten telefon przez około rok czasu. Oczywiście w moje ręce również wpadł Telefon dosyć duży, śmiesznie się go trzyma podczas rozmowy, kiepska jakość mp3 na głośniku - to są według mnie jego minusy. Do plusów na pewno należy zaliczyć to, że ma Symbiana i możesz na niego wgrać masę różnych programów. Gier na ten telefon jest tyle, że aż głowa boli. Wyświetlacz jak na tak stary telefon też jest według mnie dobry. Miałem w tym samym czasie co brat Nokie 6630 i nie zamieniłbym jej na tego N-Gage'a Podsumowując: jeśli nie zależy Ci na wygodzie rozmawiania, na tym, aby aparat był niewielkich rozmiarów i służył w 90% do gier, to śmiało polecam
Mr0wa_1991 Napisano 10 Czerwca 2007 Autor Napisano 10 Czerwca 2007 Gucio112 : Dzieki Chyba sie jednak na niego zdecyduje... Tylko trzeba kase uciućłać... A wlasnie- jeszcze jedno... Skoro QD jest tylko okrojona wersja classica to dlaczego jest drozsza??
Gregor Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 http://forum.dvhk.pl/forumdisplay.php?f=25 Tutaj jest duzo fajnych rzeczy na nokie (ona ma symbiana?) i nie tylko. Trzeba się logować - jak byś chciał to napisz na gg (7504120) to ci podam haslo i login bo ja prawie sie wogole nie loguję...
QWEY564 Napisano 10 Czerwca 2007 Napisano 10 Czerwca 2007 http://sms.pl/tel/porownaj.php porównaj sobie... wychodzi na to że ta okrojona wersja oprócz wyglądu i tego co napisałem wcześniej jest tylko 2zakresowa(ta starsza jest 3), ma lepszy wyświetlacz i więcej pamięci zewnętrznej(ale kartę i tak się wymienia...)
Mr0wa_1991 Napisano 12 Czerwca 2007 Autor Napisano 12 Czerwca 2007 Aha... Wielki dzieki za wyjasnienie No nic to... Przez wakacje trzeba dorobic w knajpie i telefon se kupic... Jak cos- chetnie wyslucham opinii innych uzytkownikow o tym telefonie, moze innym sie przyda- ja juz dokonalem wyboru
calvis Napisano 19 Czerwca 2007 Napisano 19 Czerwca 2007 Opinia może nie bardzo pomocna, ale z moich doświadczeń wynika, że to bardzo fajna zabawka Super gry, duże możliwości (łącznie z odtwarzaniem filmów z napisami). Spore możliwości ingerencji w sam telefon (m.in. softowe podkręcanie procesora ). Do tego player mp3, radyjko i n innych rzeczy. Z wad? Duży, ale mieści się do kieszeni. Nawigacja - to kwestia przyzwyczajenia.
Mr0wa_1991 Napisano 20 Czerwca 2007 Autor Napisano 20 Czerwca 2007 Wlasnie zamowilem Powinien przyjsc za jakis tydzien wiec zdam relacje
Dj EGG Napisano 23 Czerwca 2007 Napisano 23 Czerwca 2007 ja mam engejdża, powiem tak: gdy go kupywałem to myślałem że on będzie taki duży, że głupio się będzie gadać... Ale jednak kupiłem. Teraz (3 miesiace uzywania) jestem już tak przyzwyczajony do symbiana, że nie mam ochoty nawet na lepsze komórki bez systemu. Kumpel chciał się za darmo wymienić za 6600, ja wolałem n-gage. U mnie w klasie sa 4 classici i jeden qd, to sobie pykamy po bt Jakbyś miał jakieś pytania to na gg 3024934
Mr0wa_1991 Napisano 23 Czerwca 2007 Autor Napisano 23 Czerwca 2007 No... Od wczoraj jestem posiadaczem ww. telefonu... Pierwsze wrażenie- o kurde... Ale to wielkie O_o Drugie wrażenie- Hmmm... Fajne ma gry... Trzecie- Coś mnie gniecie w kieszeni... ;p Ale telefonik bardzo fajny Na początek sprawia mi problem nawigacja po menu (w swojej karierze miałem do czynienia tylko z 1 nokią- 3310 ) ale to kwestia kilku dni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.