Skocz do zawartości

[10699] zyankali 07 by Iron

Iron

Rekomendowane odpowiedzi

Bar Ends PRO 59 g

Brake (Front) AVID JUICY FIVE 185 mm 486

Brake (Rear) AVID JUICY FIVE 160 mm 460

Cables SHIMANO SIS 76g

Casette SHIMANO XT 11-32 CS-M760 260g

Chain SHIMANO XT HG93 + spinka SRAM gold 270g

Crankset SHIMANO DEORE XT FC-M760 175mm 873g

Bottom Bracket included in crankset weight

Derlr (Front) SHIMANO DEORE XT FD-M 760 + alu bolt 171 g

Derlr (Rear) SHIMANO DEORE XT RDM761 SGS 265g

Fork ROCK SHOX REBA SL(1618g z gwiazdka+ poplock(28g)+ pancerz i linka 1662g

Frame POISON ZYANKALI 20'(+ hak i miskami sterów) 1651g

Grips VELO pianka 30g

Handlebar BOPLIGHT TEAM 25.4 x 560mm 149g

Headset CANE CREEK (topcap,podkladki, bieżnia(10g) 89g

Pedals LOOK 4x4 302g

Seat SLR XP 180g 178g

Seatpost SMICA 27.2 x 350mm 215g

Seatpost clamp KALLOY 31,8 17g

Shifters SHIMANO XT SL-M760 + ALU BOLT233g

Skewers A2z Ti 89g

Stem BOPLIGHT TEAM 25.4 x 120 mm 133g

Tire (Front) new Schwalbe Nobby Nic 2,1 517

Tire (Rear) new Schwalbe Nobby Nic 2,1 528

Tubes CONTINENTAL LIGHT 240g

Wheelset(Front) dt240disc+dt comp+ dt xr4.1d + rim tape 817

Wheelset (Rear) dt 240disc+dt comp+dt xr4.1d + rim tape 929g

10 699 g

Rower może nie najlżejszy, i na pewno nie można go nazwać light bike.

No bez przesady ;)

Ja bym jeszcze się zastanowił na kierownicą, mógłbyś zejść, na niej jeszcze z parę gram.

Musisz mi wybaczyć, ale Twój rower jak dla mnie nie jest jakiś spektakularny, po prostu dobry sprzęt na pełnym XT, zresztą najważniejsze, że Ci się na nim dobrze jeździ.

Pozdrower.

niestety na zmianę kół na razie mnie nie stać, a tutaj spokojnie 0.5 kg jest do urwania.

Obecnie staram sie zejść do 10.99x. Czyli zaciski, pancerze, przyciecie sterówki, i więcej alu śrub. Np w ramie, w korbie i przerzutka tył.

Obecnie staram sie zejść do 10.99x. Czyli zaciski, pancerze, przyciecie sterówki, i więcej alu śrub. Np w ramie, w korbie i przerzutka tył.

Sterówka w Rebie jest lekka i w Twoim przypadku jej cięcie to sztuka dla sztuki. Licząc podkładkę i rurę, urwiesz mniej więcej 10g. Zakładam, że masz 1 cm do obcięcia.

• Mod Team

Cóż wszystko w deche teraz tylko wymienić koła i będzie super ;)

np ten zestaw http://allegro.pl/item202878818_kola_mtb_d..._4_1d_1669.html i zyskałbys na oko 350g co dałoby ok 10,8kg tylo że cena całkiem spora :]

ale można byłoby uzyskać podbny efekt znacznie taniej :P

• 2 miesiące temu...
Frame POISON ZYANKALI 20'(+ hak i miskami sterów) 1650g

Mr.ironman też raczej będe kupował na przyszły rok tę ramę i chciałbym się dowiedzieć ile masz wzrostu do ramy 20" ;)? Też chyba będę brał ten rozmiar i chciałem się ogólnie zorientować. Pytałem Poison Bikes Polska o rozmiary ram i podali że jest 19,6, więc to chyba ta Twoja 20".

A ogólnie to sprzęt masz świetny. Gratuluję!

Ja mam 182,5 i się zastanawiam, 19,6" albo 21,2 (bo taka jest chyba następna). Śmigam raczej szosowo, więc rama nie musi być jakoś specjalnie zwrotna. Obecnie mam 21" i jest ok. Może się bujnę do Opola w wolnym czasie to zobaczę co i jak.

Aaaaaa... jak macie jakieś foty swoich ZYANKAL'ów to proszę wysyłać. Chodzi mi o takie w dobrej/b.dobrej jakości.

• Mod Team

Quick Release - Szybkozamykacze , skewers zaciski :) A zaciski możesz podzielić właśnie na Quick release i na bolt-on czyli te bez dżwigienki :) Jeśli ktoś pomyka tym rowerem na wyścigach,maratonach to wybór jest oczywisty wtedy potrzebne są szybkozamykacze w reszcie przypadków wystarczą te na śrubkę - lżejsze tańsze, a i zawinąć koło trudniej.

tak to juz niestety jest, ze ludzie chca byc modni wtracajac angielskie sformulowania na polskim forum. dzieki temu czuja sie lepiej jak prosty lud, ja, ty pyta co znaczy quick release, bottom bracket, chainset, spoke, cable, damper, frame itd.. :) jeszcze troche i zaczna pisac po angielsku. byla kiedys taka piosenka big cyc..."nie bedziemy spiewac po angielsku", pasuje tu idealnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...