Iron Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Bar Ends PRO 59 g Brake (Front) AVID JUICY FIVE 185 mm 486 Brake (Rear) AVID JUICY FIVE 160 mm 460 Cables SHIMANO SIS 76g Casette SHIMANO XT 11-32 CS-M760 260g Chain SHIMANO XT HG93 + spinka SRAM gold 270g Crankset SHIMANO DEORE XT FC-M760 175mm 873g Bottom Bracket included in crankset weight Derlr (Front) SHIMANO DEORE XT FD-M 760 + alu bolt 171 g Derlr (Rear) SHIMANO DEORE XT RDM761 SGS 265g Fork ROCK SHOX REBA SL(1618g z gwiazdka+ poplock(28g)+ pancerz i linka 1662g Frame POISON ZYANKALI 20'(+ hak i miskami sterów) 1651g Grips VELO pianka 30g Handlebar BOPLIGHT TEAM 25.4 x 560mm 149g Headset CANE CREEK (topcap,podkladki, bieżnia(10g) 89g Pedals LOOK 4x4 302g Seat SLR XP 180g 178g Seatpost SMICA 27.2 x 350mm 215g Seatpost clamp KALLOY 31,8 17g Shifters SHIMANO XT SL-M760 + ALU BOLT233g Skewers A2z Ti 89g Stem BOPLIGHT TEAM 25.4 x 120 mm 133g Tire (Front) new Schwalbe Nobby Nic 2,1 517 Tire (Rear) new Schwalbe Nobby Nic 2,1 528 Tubes CONTINENTAL LIGHT 240g Wheelset(Front) dt240disc+dt comp+ dt xr4.1d + rim tape 817 Wheelset (Rear) dt 240disc+dt comp+dt xr4.1d + rim tape 929g 10 699 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Rower może nie najlżejszy, i na pewno nie można go nazwać light bike. No bez przesady Ja bym jeszcze się zastanowił na kierownicą, mógłbyś zejść, na niej jeszcze z parę gram. Musisz mi wybaczyć, ale Twój rower jak dla mnie nie jest jakiś spektakularny, po prostu dobry sprzęt na pełnym XT, zresztą najważniejsze, że Ci się na nim dobrze jeździ. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Wizualnie mi się podoba, ale nie sikałbym na jego widok Części są bardzo dobre i w sumie nie ma się do czego doczepić... Light bike faktycznie to nie jest, ale sprzęt do jazdy przyzwoity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Rower bardzo podobny (poza kilkoma pierdólkami ) do mojego - seryjnego Zyankali T Gratuluje sprzetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Mnie sie podoba:) Brakuje tylko wiekszej ilosci czerwonych akcentów, z siodlem ladnie by sie komponowaly. No i te ciezkie kolka;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Jeśli dla Was light-bike to rower o wadze 7-8kg, to jak dla mnie jesteście w błędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Light bike z tarczami to taki w granicach ~10kg... Bez tarcz myślę że ~9,5kg To już jest według mnie fajna waga i można taki rower nazwać light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 niestety na zmianę kół na razie mnie nie stać, a tutaj spokojnie 0.5 kg jest do urwania. Obecnie staram sie zejść do 10.99x. Czyli zaciski, pancerze, przyciecie sterówki, i więcej alu śrub. Np w ramie, w korbie i przerzutka tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Alu sruby to drogi biznes.Ja bede zmienial,ale tylko dla koloru,zeby lepiej wygladalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Obecnie staram sie zejść do 10.99x. Czyli zaciski, pancerze, przyciecie sterówki, i więcej alu śrub. Np w ramie, w korbie i przerzutka tył. Sterówka w Rebie jest lekka i w Twoim przypadku jej cięcie to sztuka dla sztuki. Licząc podkładkę i rurę, urwiesz mniej więcej 10g. Zakładam, że masz 1 cm do obcięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 9 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Cóż wszystko w deche teraz tylko wymienić koła i będzie super np ten zestaw http://allegro.pl/item202878818_kola_mtb_d..._4_1d_1669.html i zyskałbys na oko 350g co dałoby ok 10,8kg tylo że cena całkiem spora :] ale można byłoby uzyskać podbny efekt znacznie taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Świetny rowerek Ładnie wygląda a za razem nie rzuca sie tak mocno w oczy ten kto się zna będzie wiedział Co do wagi to sie nie wypowiem bo się nie znam wizualnie bajeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 te poisony ładne są, lekkie i takie agresywne sie wydaja na fotkach fajny rowerek, troche kasy wpadnie to pewnie blisko 10kg niedługo będzie ps oponki cięzkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartez23 Napisano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 ps. Oponki może i do najlżejszych nie należą, ale ja też osobiście wolę mieć 100-150 g więcej i nie zatrzymywać się po każdym zjeździe aby gumę łatać pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Frame POISON ZYANKALI 20'(+ hak i miskami sterów) 1650g Mr.ironman też raczej będe kupował na przyszły rok tę ramę i chciałbym się dowiedzieć ile masz wzrostu do ramy 20" ? Też chyba będę brał ten rozmiar i chciałem się ogólnie zorientować. Pytałem Poison Bikes Polska o rozmiary ram i podali że jest 19,6, więc to chyba ta Twoja 20". A ogólnie to sprzęt masz świetny. Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 176cm i 19.6'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja mam 182,5 i się zastanawiam, 19,6" albo 21,2 (bo taka jest chyba następna). Śmigam raczej szosowo, więc rama nie musi być jakoś specjalnie zwrotna. Obecnie mam 21" i jest ok. Może się bujnę do Opola w wolnym czasie to zobaczę co i jak. Aaaaaa... jak macie jakieś foty swoich ZYANKAL'ów to proszę wysyłać. Chodzi mi o takie w dobrej/b.dobrej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...c=27831&st= ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Toosh potrafię używać szukajki (w przeciwieństwie do niektórych) . Przeglądałem już ten temat. Tak właściwie to chyba najlepszym wyjściem jest chyba wycieczka do Opola przymierzyć rower . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Skewers SHIMANO XT 123g Co to są te skewers? Rowerek ładny, ramka dobrze się prezentuje, fajny sportowy profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Skewers SHIMANO XT 123gCo to są te skewers? Zaciski kół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Za 20zl można kupić zaciski na imbus o masie 64g http://allegro.pl/item225208944_zaciski_pi...co_gwar_fv.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 A ja myślałem że to po prostu Quick Release się nazywa Osobiście mam na tylnym kole ten zacisk na imbus, firmy BBB, sprawuje się... no cóż, po prostu jest, i waży mniej Ale ze względu na mocowanie na imbus, to już nie Quick Release ale Slow Release ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Quick Release - Szybkozamykacze , skewers zaciski A zaciski możesz podzielić właśnie na Quick release i na bolt-on czyli te bez dżwigienki Jeśli ktoś pomyka tym rowerem na wyścigach,maratonach to wybór jest oczywisty wtedy potrzebne są szybkozamykacze w reszcie przypadków wystarczą te na śrubkę - lżejsze tańsze, a i zawinąć koło trudniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 tak to juz niestety jest, ze ludzie chca byc modni wtracajac angielskie sformulowania na polskim forum. dzieki temu czuja sie lepiej jak prosty lud, ja, ty pyta co znaczy quick release, bottom bracket, chainset, spoke, cable, damper, frame itd.. jeszcze troche i zaczna pisac po angielsku. byla kiedys taka piosenka big cyc..."nie bedziemy spiewac po angielsku", pasuje tu idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.