BikeMac Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Cos o tym wiem.... rok temu wybralem sie na przejazdzke ....mialem zrobic ok 80km. Wzialem ze soba tylko 1.5 litra wody. Na ok 40-tym kilometrze mialem na dnie bidonu troszke wody. Musialem zawrocic 7 km przed obraznym wczesniej celem wyprawy. hehe. sie wkurzylem Bylo mi slabo....strasznie pic sie chcialo... prawie nie moglem pedalowac.. jechalem jak pijany. Od tamtego czasu zawsze biore duuuzowody ze soba, albo kupuje po drodze. (lepiej jednak jest wczesniej kupic wode) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hayabusa Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja ze swojej strony dopisuję jeszcze białe bluzy z długim rękawem, jeśli jest silne słońce. Taka bluza nie sprawdza się gdy jest np. pochmurno, parno i gorąco wręcz przeciwnie ale jeśli problemem numer 1 jest silne słońce to nie ma lepszego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kumpel ostatnio wybrał się na wyprawe 80 km bez wody i do dziś nie moge w to uwierzyć jak to wytrzymał, jedynie co odczuwał to po prostu szybsze tętno i trochę kołatania jak stał gdzieś na przejściu. Do domu wrócił wypił dwie szklanki i potem do wieczora siedzac przy komputerze jeszcze jakieś 3 litry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymkowar Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Hmmm jak to czytam to mi się aż nie chce jak można w 30C upał na rower iść ?? Nie lepiej poczekać do 17-18 i jeździć aż do zmroku?? Ja tak zazwyczaj robię jak jest gorąco to czekam na wieczór ew. na popołudnie a jak już muszę jechać na upale no to biorę min. 1,5l wody, 10 zł no i oczywiście kask na głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 zauwaz, ze niektorzy maja obowiazki, prace itp. i nie zawsze mozna jezdzic o ktorej sie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ... a poza tym ja np. preferuję wycieczki 6-7 godzinne, niż 2-3 godzinne przejażdżki Pozdrówko w całej rozciągłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A ja idę kiedy mam ochotę, a zazwyczaj mam od razu jak wstanę. Myślisz, że wytrzymałbym do popoludnia? A poza tym jak jadę gdzieś dalej lubię mieć ten komfort, nie spieszyć się, mieć czas na zapas "jakby co". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Dla zainteresowanych polecam ciekawą lekture. http://www.megabol.pl/products/expander/expander_art.htm Pobieżnie przejrzałem. Może dlatego powinienem powstrzymać się od komentarza, bo tematu nie zgłębiałem,ale... z tego co widzę, to glicerol ma swój odpowiednik w medycynie: mannitol. oba alkohole ściągają wodę do krwi. możemy leczyć np. obrzęk mózgu. tylko czy sportowiec potrzebuje wodę we krwi, czy w komórkach? po co mam zwiększać obciążenie wstępne serca? po co rozwadniać krew ( hemoglobinę w domyśle). mniej się poc, to prawda, wody nie ma w gruczołach potowych skóry (w kom. mięśniowych pewnie analogicznie)ale mój silnik się grzeje i muszę go schłodzić!!! Wylewając wodę z chłodnicy??? poczytam, zgłębię tema i się odezwę, ale na pierwszy rzut oka śmierdzi szarlatanerią! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Szarl czyms tam lol Pavulon rzadzisz Zamiast pisac jakies dyrdymaly o obrzeku mozgu zastanow sie chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No zastanowiłem się nawet 2 chwile i co dalej? dyrdymały bo nie rozumiesz, czy się nie zgadzasz. trochę konstruktywnych przemyśleń proszę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.