MarcinN Napisano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 W jakim sensie pełna sterówka nie rozumiem za bardzo? Na jego wagę składa się sam widelec z nieprzyciętą rurą i gumowymi nakrętkami na pivot'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 11 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 No chodziło mi właśnie u rurę sterową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Fotki: P.S. Niech moderator usunie moje dwa ostatnie posty, żeby nie było śmietnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Muszę powiedzieć że ekstra to wygląda Gdybym mógł w swoim starym yukonie zamontowałbym taki widelec zamiast szitowatego suntoura - i jeszcze przód by mi opadł I ten niebiesssski lakier. W sumie mógłby być inny byle jasny, jaskrawy i dający po oczach np żółty Eh jeszcze kółka pod tarcze (ładniejsze), zdjąć zbłąkany odblask z koła i byłby piękny nieprzyzwoicie... ja tak na wszystkie rowery oczami patrzę Choćby xtr/sid/fulla carbon to nic skoro brzydal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 heavy_puchatek, a stoi coś na przeszkodzie, żebyś sobie taki widelec zamontował? Co do kół to naprawdę chętnie bym zmienił, ale teraz chce złożyć nowy rower do extremalnych zastosowań, więc ten jeszcze długo nie zostanie upgrade'owany. Odblask jest zamontowany ze względów bezpieczeństwa, bo nie mam lampek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 No jest przeszkoda - ten yukon jest teraz mamy yukonem i mam go nie ruszać, ma napęd w stanie agonalnym (to najpierw trzebaby zrobić) a poza tym każdą kaskę władowałbym w swój aktualny O yukonie myślałem w kategorii "a co jak będzie giga błoto w zimie i trzeba będzie jechać na trening" ale mama nie chce o tym słyszeć PS: Ile taki widelczyk? EDIT: A nie, po co mi taki skoro ja w giancie v brake mam. Pfff, to można za bezcen kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Mimo wszystko podam link: http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=0&k=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Przydało by się skrócić pancerze zrzuciłbyś z parę gram ... i siodło wymienić na skn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Bardzo ciekawy projekt, zwłaszcza że złożony ze sporym udziałem "niedzisiejszych" części - po co wyrzucać coś, co jeszcze się nieźle trzyma, a odpowiada nam i wyglądame i dziaaniem, i wagą? Dla "chęci zmiany"? Tem widelec jest praktycznie "niezajechiwalny" - mój znajomy tłukł go w trialu i zmienił tylko dlatego, że trafił na jakiegoś wypasionego i wylightowanego Echo za okazyjną cenę, ale Author służył mu wiernie! A skoro amorek jest zbędnym, to po co szukać zajechanych SIDów albo padniętych Spinnerów? Bo nowe lub w naprawdę dobrym stanie wiadomo ile kosztują... Co chciałbyś MarcinN zmienić już napisałeś, więc tylko życzyć powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 9 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Dzięki za pozytywne komentarze Nie chce mi się teraz robić nowej rozpiski, ale mogę Wam powiedzieć, że obecna waga mojego bike'a to 11228,2g, oto jego zdjęcia: Teraz wygląda jeszcze lepiej niż przedtem Nową rozpiskę dam pewnie pod koniec roku, kiedy projekt będzie bliski ukończenia. Jako że na polskim rynku pojawił się wreszcie w miarę tani widelec karbonowy pod tarcze ( http://www.allegro.pl/item293103036_widele..._1_8_x_f10.html ), który oczywiście zamierzam nabyć, waga końcowa roweru będzie wynosić około 9500g! Chciałbym też dodać, że w warunkach miejskich, bądź też na lekkich leśnych ścieżkach sztywny widelec spisuje się świetnie. Mimo tego, że jest niższy od amora i geometria się dość mocno zmienia, mi to nie przeszkadza, bo dzięki temu pozycja za kierownicą jest jeszcze bardziej pochylona i "sportowa", co oczywiście sprzyja szybkiej jeździe na krótkich dystansach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Niby to pod XC bo na tarcze, ale jak biorę sobie podobne widelce karbonowe do ręki i dosłownie palcami mogę zmieniać szerokość wkładania piasty, to coś mi się odechciewa... Ostatnio widziałem gdzieś nowy widelec Accenta, wyglądający jak kopia PACE'a pod V-ki, ale za nic teraz nie mogę znaleźć linku... może ktoś mnie wyręczy, gdybym sam nie wyczarował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Pro http://www.pro-bikegear.nl/publish/content...N/Products.html Mosso http://search.stores.ebay.pl/HONG-KONG-BIK...3788236QQsofpZ0 Accent http://lemonbike.eu/xcrace.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 O ten ostatni mi biegało - a przecież przeglądałem lemonbike'a... yakieś mroczky przed oczkamy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Nie. Jesteś zdrowy. Na Lemondbiku tego teraz nie ma -a było. Przedsprzedaż . Zdjęcie jest z Light Bikes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Takiego accenta też mógłbym przygarnąć jakby był w jakiejś ludzkiej cenie - dzięki za link! Jako że lagi są z rurek tak jak w pace to sztywność powinna być na dobrym poziomie. P.S. Mam rozumieć, że ten wideł będzie w sprzedaży w tym sezonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.