Skocz do zawartości

[siodełko] raczej trekkingowe

Insane.

Rekomendowane odpowiedzi

to i ja się podepnę pod temat. aktualnie używam KBIX ULTRAFORM PRO-Race i niestety po 6-8h jazdy zaczynam czuć dyskomfort pomimo pampersa. ogólnie nie jest źle ale ciężko widzę mój zadek po kilku dniach jazdy na nim ;)

szukam więc siodełka do 200zł na którym dało by się jeździć przez 2-3tyg dzień w dzień i "przeżyć". raczej wąskie gdyż "kanap" nie lubię. na razie chyba bym się zdecydował na Selle Italia XO TransAm ale może doradzicie coś lepszego? :)

Właśnie kupiłem Velo Plush i zrobiłem juz na nim 20 pierwszych kilometrów.

Wrażenia: masakrycznie twarde w porównaniu do mojego poprzedniego. Tyłek troche boli, ale mam nadzieje, ze sie przyzwyczaję. Dostałem 2 miesiace gwarancji na to ze sie nie rozpadnie i nie złuszczy materiał i rok normalnej gwarancji. Jestem tylko ciekawy jakby mi się jedziło na Authorze Niobi, ale to juz niewazne bo mam plusha. Jeżeli i to okaze sie niewygodne to kupię sobie niobi <_<.

Majkel. Wydaje mi się, żę był juz temat odnosnie siodełek do 200zł. Moze tam znajdziesz odpowiedź.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Moja Pani (54 kg) , ja (80 kg) i mój syn ( 70 kg) jeździmy na siodełkach Selle Italia Lady Trans Am (bez żelu):

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1305

Uwazam, że trudno go zastapić czymś bardziej uniwersanym. Przejechane trasy siegały 160 km. Oczywiście czuje się, że się jechało 10 godzin ale ogólnie jest super. Naturalna skóra, piękny kształt, optymalna twardość. Troszkę za szerokie na stromych zjazdach w górach ale bez przesady. Lekkie supersiodełko. Cena no cóż...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...