koncertownik Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Mam ytakie pytanie... Chciałem nie tak dawno kupić ośkę do piasty Deore, bo okazało się, że moja jest lekko skrzywiona, co jakoś bardzo nie przeszkadza, ale mi się to nie podoba... Poszedłem więc do sklepu i sprzedawca zaśpiewał naście złotych za samą ośkę (nie pamiętam ile dokładkie , coś z przedziału 13-17 zł). Zapytałem też ile kosztuje bębenek i też byłem nieźle zdziwniony (nie wiem ile sobie życzył, ale sporo). Po czym zapytałem ile kosztuje nowa piasta Deore na tył, koleś mówi 73 zł ! Myślę sobie... Już za samą ośkę, bębenek i kulki zapłacę tyle samo co za całą piastę ! Nie podoba mi się to ! Więc pytanie brzmi: czy są jakieś tańsze zamienniki? Bo pytałem w trzech rowerowych i mieli tańsze, ale to nie było to, poprostu nie pasowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 sh*tmano wychodzi po prostu z zalozenia, ze uzytkownikowi i tak bardziej oplaci sie kupic czesci zamienne, nawet jesli beda kosztowac wiecej niz cala piasta, niz przeplatac kolo. moga, wiec zdzieraja moze po prostu kup cala piaste na czesci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 No, ale po co kupować całą piastę skoro na razie tylko ośka nadaje się do wymiany, bo jest lekko skrzywiona, dosłownie minimalnie, nawet konusy wyglądają jak nowe... A i bębenek trochę nie tak terkocze, ale to postaram się, żeby zrobili w ramach gwarancji pod koniec sezonu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 lepiej oddaj to teraz bo pozniej to moga tego nie przyjać. Typowo powiedzą Ci ze wiedziałeś ze cos jest nie tak a dalej śmigałeś itd. i lipa bedzie. lepiej kupić teraz te cześci aniżeli potem kupować nowa piaste i szprychy.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Bez przesady, jak bębenek padnie (oby nie w trasi) to podskoczę żeby coś z tym zrobili. A jak nie to w wakacje uzbieram sobie na nowe koła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.