Skocz do zawartości

[opony]Bontrager jones...

Fifi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

he he pierwsze moje opony o rozmiarze 2,2. syf!!!! ciężkie, opory toczenia głośne i kapcia ciągle w nich łapałem.

Napisano

tak się składa że mam obie z tych opon- bontragera na tyle, kenda karma na przodzie :P

obie spisują się bardzo przywoicie, nie są ciężkie, kenda jest dość delikatna (bardzo cienka ściana opony i skromny bieznik) aczkolwiek jeszcze nie złapałem kapcia mimo przebiegu 1400 km i użytkowania w różnych warunkach. Na wczorajszej bardzo wyczerpującej wycieczce na Jurze dobrze spisywały się na wszechobecym tam piachu. Generalnie jestem zadowolony z obu tych opon :P aha używam je z dętkami maxxis ultralight

Napisano

miałem jonesXR na tyle, po jakimś czasie przebijały się na potęgę (na różnych dętkach). poza tym te z aukcji są ciężkie jak na zwijane 1,95. przemyśl jeszcze opony WTB, droższe niestety o jakieś 15 20 zł.

Napisano

JonesXR to dość dobra opona. Mam ją z tyłu i z przodu (z przodu jest nieco inny bieżnik oczywiście), poza tym druciane i w wersji 2,2. Są genialne na piach a kiepsko radzą sobie w błocie czy śniegu, przednia na mokrym asfalcie łatwo się uślizguje. Przejechałem na nich koło 6k km i złapałem 2 detki (jedną o kraweznik - nie liczy się, druga o naprawde spory gwóźdź) wiec pod tym względem są niezłe. Wolno się zużywają, oceniam ze spokojnie moge dobić do 10k-12k, chyba ze wcześniej jakaś kasa wpadnie. Na asfalcie nie mają dużych oporów ale są bardzo głośne, czasem samochód słychać w ostatniej chwili. I moje są strasznie ciężkie, 650g wg katalogu. Nawet jeśli zwijana i węższa, sądze, że ta z aukcji waży więcej niż podaje sprzedawca. Sprawdź na stronie bontragera.

Napisano

Bontrager Jones XR 2.25" 645 przod

Bontrager Jones XR 2.20" 640 tył

tyle ważą oponki w wersji drutowanej (zważone osobiście) , tyle, że te z aukcji to nie model XR, bieżnik jest inny, zwijane itd. także te wagi daję tylko jako taką orientację, te z aukcji z racji grubości i zwijalności sa na pewno lżejsze

akurat o tych XR mogę powiedzieć, że są to oponki dość uniwersalne, moje maja zrobione jakies niecale 4tys km i nie sa wcale mocno zuzyte, a mysle ze z polowe dystansu przejechalem asfaltem, oponki dobrze radza sobie tez w terenie, w zasadzie jedyny problem mysle ze mogloby im sprawic wieksze bloto, w takich warunkach ich nie testowalem..

ale tez ta opinie mozna potraktowac tylko orientacyjnie bo to jednak (mimo podobienstw) nie te same opony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...