Maki Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No i stało się. Po 10 000 km moje SPD zaczęło skrzypieć. Dlatego z braku funduszy na nowe chce wymienić w nim łożyska*. Dlatego potrzebuje rysunku budowy SPD`ziaków. Najlepiej by były to wellego 98A ale z braku laku LX też mogą być bo mają podobną budowę (nawet można powiedzieć że taką samą. *Kulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 a po cholere ci rysunek spd? to nie jest silnik turbo-odrzutowy produkowany przez rolls royce w srodku jest os i lozyska. spojrz na schemat budowy cepa i dojdziesz do wniosku, ze spd to rownie prosta konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 rozkrecasz, wyciagasz lozyska, wkladasznowe, smarujesz, skrecasz. Gotowe nie trzeba rysunku moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elful Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kiedyś dawno dawno temu pewien stary góral poradził mojemu pra pra dziadowi aby w trakcie rozbierania pedałów spd, piast czy czegokolwiek innego robić na bieżąco zdjęcia cyfrówką - dzięki temu wiadomo gdzie co było i nie ma problemu z powtórnym poskładaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 a i warto przed włożeniem nowych kulek wszystko wewnątrz przeczyścić naftą czy inną benzynką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Mam Wellgo 98,bez literki a.Ponoc wtedy istnialy dwie wersje, kulki i moja,zaznaczam ponoc.U mnie od strony korb jest lozysko slizgowe, a od zewnatrz maszynowe.Mnie rowniez zaczely skrzypiec i inne cuda na wskutek wybitnego wytarcia blokow i pedal.....Poszly w regal. Jesli ktos umie obslugiwac cyfrowke, to jakim cudem nie umie poskladac lozysk..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.