Piotrek879 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam w mojej przerzutce z tyłu biegi zmieniaja sie tylko z wyższych na niższe nie wiem czemu tak sie stało może jakaś część odleciała do teraz było dobrze. Czy jakaś sprężyna powinna odciągać ją? Nie wiem może ktoś mi to wytłumaczyć jak bedzie trzeba to podam zdjęcia przekładni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Czy jak zmieniasz biegi to linka się nawija/odwija? Pozwoli to wykluczyć, ablo gripshifty/triggery, albo samą przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Co to za przerzutka? jakie manetki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Na moje oko jakis zator w pancerzu- jak luzujesz to linka widocznie nie schodzi... czy sie myle? Tj poprostu jak ciagniesz linke w strone manetki to by nie bylo problemu, a jak ja luzujesz to by byl gdzies problem... innego rozwiazania jakos nie widze[trudno zeby przerzutka miala jakis astronomiczny luz w jedną stronę]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 moim zdaniem tez to wina zawalonego pancerzyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszek Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Albo wyrobionej sprezyny w przerzutce Ale zapewne bedzie to pancerz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Jak włącze najniższy bieg i znów chce na wyższy to tak jakby nie ciągło nic w przerzutce i nic sie nie dzieje. przrzutka to Shimano Positron FH. (moge fote dać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No to jest tak jak mowimy . poprostu jak wrzucasz na większą zębatke to ciagnies linke w strone manetki- wiec przeciągasz ją siłą, a jak chcesz zmienic na mniejszą, to luzujesz linke i ona widocznie gdzies sie blokuje po drodze i nie dochodzi to poluzowanie do przerzutki-jak ruszysz przerzutką ręcznie to rozumiem ze wejdzie na ta zebatke na ktora chcesz? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Na początek wymień linki i pancerze a jeśli to nie pomoże to będziemy myśleć dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ta jasne, Positron? tego już z 15 lat nie produkują, Positron charakteryzował się tym że nie miał linki, tylko ...drut, a cały mechanizm indeksujący był wmontowany w przerzutkę, jeżeli działa tylko w jedną stronę prawdopodobnie zgubiłeś zabezpieczenie końcówki pancerza (taki mały pierścień blokujący) lub też uszkodzony jest mechanizm w przerzutce. Najlepiej wrzuc fotki to się upewnimy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 jak by co: http://www.allegro.pl/search.php?string=po...6&country=1 majątek to nie jest ale za to jaki oldskul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Dziwny to patent :].... dalej w grupach miejskich są takie kosmiczne rozwiązania? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 9 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 http://images12.fotosik.pl/70/4254fd6fd2997b39.jpg Faktycznie kiedyś był drut ale zerwał sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Piotrek879, z linką to nie będzie działać, bo tak jak napisałem mechanizm utrzymujący przerzutkę na poszczególnych biegach jest w nią wmontowany (w dzisiejszych systemach to manetka ma "zaindeksowane" poszczególne przełożenia) dlatego musi być drut który ciągnie, ale również popycha mechanizm przerzutki:-) Trochę to skomplikowałem chyba:-) Przejdź sie po starszych (stażem) sklepach lub serwisach możliwe że mają jeszcze te druty do positronów:-) Blue...ten patent przestano produkować bodajże w 1988:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.