Skocz do zawartości

[koła]Deore LX- Mavic XM317-DT

Paweł 13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zdecydowanie piasty na lozyskach maszynowych, beda ciezsze ale krecic beda sie o niebo lepiej, szczegolnie z biegiem czasu, no i sa bezobslugowe, a z konusami to rozne cyrki sie dzieja, szczegolnie jak ujezdzajacy ma swoja wage:)

komplet piast novatec pod v kosztuje 130zl na allegro, wiec mysle ze taniocha, a polecam - mam i moje kola po prostu same jada w porownaniu do lx/xt, oczywiscie tez na to wplyw ma opona i obrecz - masy i opory.

Napisano
beda ciezsze ale krecic beda sie o niebo lepiej,

A wiesz czemu są maszynówki lepsze. Bo gdy się zużyją można w łatwy sposób je wymienić nie wymieniając piasty a wiankowych już tak nie można zrobić. A za przeproszeniem gó..no prawda że będą się lżej kręcić.

A na marginesie ja mam ten zestaw czyli Piasta i obręcz te same lecz szprychy mam CN Spoke.

Napisano

@nabial

nie rozsmieszaj mnie!

moje xt z biegiem czasu i wraz z kolejnymi tysiacami kilometrow, pracuja idealnie. nie mialem rowniez zadnych cyrkow z konusami. niestety nie sa tak dobre jak novatec bo jeszcze nie chca krecic sie same. doradz mi jak je do tego zmusic?

@pawel 13

ten komplet kol jest zlozony na niewyrafinowanych, dobrze pracujacych komponentach. jesli chodzi o cene to poczekaj na opinie innych.

Napisano

Ja polecam lx i xt łożyska i z doświadczeń które przeprowadzaliśmy z kumplami toczą sie lżej niż maszynówki np novateca .

Napisano
za 450 da sie wyrwac naallegro nowki zlozone juz na piastach xt i dobrej obreczy:)

szukałem.... nie znalazłem.... znaczy były ale jakies takie.... ;/

• 4 tygodnie później...
Napisano

znalazłem takie same koła tylko z piastami Deore. I tu pojawia sie moje pytanie czy warto dopłacać 50 zł do kół z piastami LX czy zaoszczędzić 50zł i kupic takie same koła tylko z piastami deore? czy Lx jest o duzo więcej wytrzymalże niz deore?

to jest dla mnie pilne bo na dniach mam zamiar kupić te kółka

koła z LX http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=917

koła z Deore http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1243

Napisano

ja sam złożyłem na lx dt comp i 317 wolałem dopłacić te 50 zl za "podwójnie uszczelniane" i na razie jest gitara, jakoś nie mam zaufania do komponentów z pod znaku "deore"

Napisano

Możesz jeszcze spróbować napisać do centrumrowerowe.pl czy nie złożyliby Ci kół z piastą z przodu novatek a z tyłu xt(według wielu przeczytanych tekstów i postów podjąłem taką decyzję. Ponoc nie trzeba ich rekomendować i są niezawodne) , gdzie po dodaniu do 430zł różnicy w cenie piast wychodzi 451zł. Ja właśnie zamówiłem taki zastaw(co prawda zamówiłem jeszcze kilka innych części, ale nie zaszkodzi spróbować może zejdą do takiej ceny. Jeżeli nie zależy Ci na wyglądzie możesz zamówić srebrne szprychy i srebrne obręcze sa tańsze).

P.S

Koła powinien dojść w poniedziałek ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...