Skocz do zawartości

[licznik]mocowanie na mostku

pyootr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krótko, zwięźle i na temat.

Szukam licznika, który można zamontować na mostku.

Przeszukałem wszystkie tematy i nic nie znalazłem. W dodatku na allegro tez nic nie znalazłem w cenie do 60 zł.

Może Wy kochani forumowicze polecicie ciekawy model montowany na mostku?

Napisano

1106 jest taka jak 906 z ta tylko roznica ze ta pierwsza mozna uzywac na 2 rowerach jednoczesnie (pamieta 2 wielkosci kol). Z tego co patrzalem w katalogu to 1106 ma nawet o funkce/dwie mniej niz 906 :)

Napisano

Sigmy do modelu 1106.

Dlaczego tylko te? Bo wyzsze modele sa juz drozsze :)

Sugeruje poprosic w sklepie zeby Ci przekrecili podstawke, bo nie wiem jak reszta uzytkownikow, ale ja robiac to "po domowemu" zjechalem sobie jedna srubeczke :/

Napisano

Nie ma zasady ze TYLKO Sigma robi liczniki z mozliwoscia montazu na mostku. Po prostu forumowicze odradzili Ci najlepszy sprzet w tej cenie, i juz :)

Napisano

Raczej DOradzili :). Pyootr, nie wiem jak tam u Ciebie z miejscem na kierze, ale ja też się podpalałem, by mieć licznik na mostku i ostatnio kupiłem Sigmę 1606L i zamontowałem ją... na kierze. Na mostku jakoś tak nieergonomicznie mi było :P. Poza tym, mam z gruby mostek i gumka fabryczna go nie obejmuje, więc zwróć też na to uwagę. Chociaż zawsze można się poratować recepturką.

Napisano

Też tam wstępnie miałem zamontować ale jakoś mnie rozpraszał... za bardzo trzeba było głowe schylać :)

Sigmy maja w komplecie 3 gumki więc chyba musisz mieć naprawdę gruby ten mostek, że żadna nie podpasowała. Recepturka, jak na mój gust za słaba. Lepiej zipami złapać.

Napisano

o ja. 29zł+9zł=38zł za podstawkę jak za sam licznik dawałem 50zl. No to ja sobie wole zlutować.

Napisano

Bo nie Lubie mieć coś prowizorycznie zrobione dlatego chciałem kupić podstawkę ale spodziewałem się iż będzie kosztowało z wysyłką z 20zł a nie 40zł

Napisano
Sigmy maja w komplecie 3 gumki więc chyba musisz mieć naprawdę gruby ten mostek, że żadna nie podpasowała.

Serio? Bo ja mialem w 1606L 2 gumki- na golenie amora i do podkladki ;)

Napisano

Ej właśnie, u mnie też były 2 gumki. Ale w instrukcji też była mowa tylko o dwóch... Na goleń poszła 42mm, a 32mm starczyła tylko na kierownicę, mostek ją przerastał :).

Napisano

Nie jestem sam...

Ja zalozylem tak jak to w instrukcji pokazali, a dodam, ze tez mam gruby mostek- ale jednak jakos weszlo :D

Mielismy z DuzymMarkiem wybrakowany sprzet, czy ktos mial za duzo poprostu? :)

Napisano
Serio? Bo ja mialem w 1606L 2 gumki- na golenie amora i do podkladki ;)

Hehe, to może tylko mi do pudełka wrzucili 3? ;) Sigma BC 800 (z tamtego roku). Najdłuższej nie użyłem ale nie wiem jakiej długości była.

• 1 rok później...
Napisano

Witam wszytskich forumowiczow, widzialem juz kilka razy, na wycieczkach rowerowych z roznymi osobami, ze maja liczniki z nietypowym mocowaniem, szukam np, na allegro, ale nie ma zdjec jak sie je mocuje, i nie wiem wtedy czy mocuje sie tak jak ja bym chial, chodzi mi o takie mocowanie:

WIDOK Z GORY KIEROWNICY:

beztytu322u.bmp.png

Najlepiej zeby to byla sigma, przewodowa...Ale jak nie sigma, to cos inengo dobrego (przedowego) do 50 zł.

Napisano

W taki sposób można zamontować licznik, tylko wtedy gdy podstawka pozwala na montaż na mostku. Zazwyczaj wszystkie Sigmy spełniają ten warunek.

Żeby zamocować licznik na mostku musisz odkręcić takie małe śrubki na podstawce i obrócić jedną z części podstawki. Naprawdę prosta sprawa, na pewno sobie poradzisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...