bambus81 Napisano 7 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Witajcie, mam problem z którym nie mogę sobie sam poradzić dlatego zwracam sie do szerszego grona: postanowiłem na ten sezon nadać swojemu bike-owi (cross/trekking) nieco szosową konfigurację (ponieważ dużo jeżdżę ulicami safaltowymi). Zamontowałem w nim przerzutki i kasetę sora, korbę dwurzędową 2200, a maneki jako jednyne sensowne rozwiązanie do tego systemu alivio. Generalnie mam problem z przednią przerzutką, która jest trzy-blatowa na 53 zęby, a w tej chili ma obsługiwać dwa blaty 39 i 50. Odnosze wrażenie że podczas silengo "depnięcia na pedał" blaty wyginają się na bok no i oczywiście łańcuch obciera o przerzutkę. Dodam jeszcze że suport, który pracował z poprzednim trzyrzedowym blatej dalej jest eksploatowany. Zastanawiam sie czy układ jaki zastosoałem w moim rowerze ma sens i czy to wszystko da sie wyregulowac? Prosze o podpoiwedź jakto wyregulować, ewentualnie co wymienić żeby to działało. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Możliwe że będziesz musiał użyć krótkszego suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Oczywiście że przy mocniejszym depnięciu bedzie ocierało, bo to jest wina małej sztywności korby i nic nie da sie z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 właśnie co do małej sztywności korby to zastanawiam sie czy nie jest już zużyta i materiał (Al) stracił własciwości, czy może to wina suportu, który też już jest wypracowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.