Kariya Jin Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Jak w tytule tematu jaką kierownice i baranki karbonowe polecacie ! Ufam waszemu doświadczeniu :surprised: No i jeszcze sztyca Karbonowa do 120 zł znajdzie się jakaś fajna ^^?
Mr0wa_1991 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 A jaka masz srednice rury podsiodlowej? Moze taka sztyca by sie nadala http://www.allegro.pl/item201964418_karbon...27_2_od_ss.html A co do kierownicy to moze wyroby accenta? http://www.allegro.pl/item199782143_kierow...bon_31_8mm.html Nie wiem, nie mialem z nimi stycznosci, ale ta sztyce ma 2 kolegow i nie narzekaja na nia
Kariya Jin Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Napisano 7 Czerwca 2007 No sztyca jest pierwsza klasa ,aż się zdziwiłem , że tak tanio :surprised: . Co do kierownicy hmmm ja na razie mam stal i nie mam specjalnie dużych drgań . Są bardziej lekkie nawet nie z karbonu . Chyba jej nie zakupie , ale sztyce owszem ^^
Mr0wa_1991 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 Nie masz drgan bo stal dobrze tlumi Wezniesz zwykly alu to grozi ci wytrzesienie mozgu przez uszy. Z dodatkiem carbonu bedzie tak jak teraz ze stalowka tylko o te XXX gram mniej (w portwelu roweniez ;P)
Kariya Jin Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Napisano 7 Czerwca 2007 No dobra może za szybko odrzuciłem tą kierke , a z całego karbonu macie jakaś ^^?
Szajbz Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 kiera ci duzo nie da o wiele lepszym pomysłem jest kupienie carbonowego widelca, niemniej jednak widze ze masz sterówke 1 a nie 1/1.8 wiec moze byc problem Co do kiery lepiej kupic drozszy sprzęt niz tani bo carbon promaxa lubi sie łamać ile masz na tego baranka kasiorki?
Kariya Jin Napisano 8 Czerwca 2007 Autor Napisano 8 Czerwca 2007 Czemu sztyca całkiem spoko (94 zł kilku ludzi już na niej jeździ i nie narzekają) . Co do kierki hmm z 300 zł max ;] . Lecz ta propozycja Mr0wy jest calkiem niezla accent za 180 hmmm :]
Blue Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 No wiesz ja tam troche tych promaxow widzialem polamanych, nie wiem na ile przez zle uzywanie- tj. za mocne zacisniecie[bo pewnie to glowny powod]. Mam tą sztyce i ma 2 glowne wady: - Straszni sie rysuje :/ - tj jak ja ustawiac to jak nie masz ustalonej wysokosci siodelka to lepiej od góry w dół , bo jak bedziesz musial z nia wrocic to za dobrze to nie bedzie wygladalo. - Jarzemko jest zrobione do bani w miejscu gdzie ustawiasz kąt siodłą- gdzie są te wypustki ktore po skrecniu trzymaja i nie maja sie przesuwac. Są strasznie drobne i jakos dziwnie zrobione, zle się tym operuje, kiedys mi potrafilo przeskakiwac i jak tam sie troche piasku dostanie trzeszczy jak chole.... a zeby to wymyc to tez sie trzeba troche ubawic.
Mr0wa_1991 Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 2 znajomych zasuwa na nich na wyscigach MTB i nic im nie ma Jak Cie znam Kariya to nie bedziesz dzikowal... Nie powinna peknac chyba ze bedziesz zacisk ciagnal na chama do konca A co do kierownicy sie nie wypowiadam, bo nikt ze znajomych na takich nie jezdzi i nie widzialem jej nawet w realu Szajbz : Musi tlumic. Bynajmniej wdg producenta dobrze tlumi a warstwa carbonu jest tam wlasnie po to zeby wytlumic drgania. Tak samo jak mostki widelce etc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.